Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cassoulet - specialita jižní Francie

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

8. 3. 2013 13:13

Suroviny

Porce: 5-6

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie9 886 kJ / 2 363 kcal
Bílkoviny146,17 g
Tuky86,74 g
Vláknina75,24 g
Cholesterol 255 mg
Sodík 2,62 g
Sůl5,85 g
Sacharidy215,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Cassoulet je jídlo pocházející z jihu Francie , které obsahuje maso (obvykle vepřové, husí, kachní a někdy skopové) a bílé fazole . Pokrm je pojmenován podle tradiční varné nádoby, cassole, hlubokého, kulatého, kameninového hrnce s šikmými stranami. Tradiční vlastí Cassouletu je provincie Languedoc. Zejména města Toulouse, Carcassonne , a Castelnaudary.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Marie Kučerová

23. 9. 2014 16:59

Já toto jídlo miluji. Dobře udělaný casoulet je pochoutka. Samozřejmě, že když si to někdo koupí v konzervě nebo dá v podřadné restauraci, tak to připomíná spíš fazole s párkem a kousíčkem masa, ale ve slušné restauraci si pochutnáte. Pochopitelně pokud vám nevadí fazole.

1974andrea 1974andrea

8. 3. 2013 19:29

Tohle jídlo neznám, a tak jsem si našla pár informací, třeba to bude někoho zajímat;-)
http://www.tyden.cz/rubriky/apetit/vareckou-po-map...

JanaDorazinova JanaDorazinova

8. 3. 2013 18:45

Hmmmm, moc se mi to líbí:-p

Vladimír Kováč

8. 3. 2013 15:09

Cestujeme do Toulouse pomerne často z pracovných dôvodov.
Cassoulet môžete nájsť temer v každej reštaurácii s francúzskou kuchyňou.
Musím povedať, že mne to vôbec nechutí.
Poznám aj lepšie kombinácie s fazuľou (to je môj osobný názor!).
Toulouse je mesto s obrovským množstvom reštauácií s kuchyňou prakticky z celého sveta.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: casoulet casulet kasulet vepřová panenka a cassoulet kureci cassoulet casoullet fazolový cassoulet cassulet casullet cossoulet casaulet recept casoullet francie recepty recepty francie casoulete kuřecí casulet klobása toulouse casoulete kuřecí casulet cassoullet

Suroviny: fazole bílé, klobása, maso vepřové, bůček uzený, mrkev, sádlo husí, strouhanka, rajče, cibule, koření hřebíček, česnek, bobkový list, bouquet garni, petrželka, pepř mletý, vývar, sůl, pepř černý

TopRecepty.cz

Cassoulet - specialita jižní Francie

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RBZK