Dvoubarevná bábovka kakaová

blondiegirl32 Kuchařka: blondiegirl32

Doba přípravy: 0,5 h (bez pečení) Moučníky , Bábovky 0 názorů

Suroviny

130 g másla
200 g práškového cukru
4 vejce
125 ml mléka
250 g hrubé mouky
1/2 balíčku prášku do pečiva
20 g kakaa
50 g oříšků
+ hrubá mouka a máslo na vymazání formy
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Máslo, cukr a žloutky šleháme cca 5-10 minut.

  2. Přidáme mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva.

  3. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který jemně vmícháme do těsta.

  4. Polovinu těsta vylijeme do formy.

  5. Do druhé poloviny přidáme kakao a oříšky a pořádně promícháme. Poté také vlijeme do formy.

  6. Troubu předehřejeme na 175°C na horní a spodní pečení.

  7. Bábovku pečeme 45-60 minut, záleží na tom, kdy se těsto nelepí na špejli.

  8. Na formu přiložíme talíř a otočíme dnem nahoru. Na formu můžeme dát mokrou utěrku, aby forma rychleji zchladla a bábovka vypadla.

  9. Nakonec pocukrujeme a můžeme podávat.

Poznámka

Pokud se bábovka nechce odlepit, trošku jí pomůžeme špejlí či nožem.

Tip: Máslo vytáhněte dopředu, ať není ledové a dobře se šlehá.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 12 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Dvoubarevná bábovka kakaová

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo