Malé melounové pohoštění
Meloun nemusí být jen sladké letní osvěžení. Ozdobně ho vykrájejte, doplňte výrazným krémovým kozím sýrem, ochuceným balsamico krémem a opraženými pistáciemi. V tom okamžiku budete mít rafinovaný předkrm nebo dezert ve francouzském stylu.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 124 kJ / 269 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 35,48 g |
Tuky | 11,75 g |
Vláknina | 2,07 g |
Cholesterol | 40 mg |
Sodík | 936 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 4,77 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z plátů melounu silných alespoň 3-4 cm vykrájíme potřebný počet kroužků nebo nakrájíme čtverce. Měly by to být kruhy o průměru 6 cm nebo čtverce 5x5 cm.
Krok 2: Na každou porci kápneme balsamico a natřeme silnější vrstvu zvoleného krémového sýru. Kozího, ale může být i jiný smetanový.
Krok 3: Červenou cibuli nakrájíme na tenké plátky a dáme do misky se studenou vodou na 2-3 minuty, poté scedíme a necháme na papírové utěrce oschnout.
Krok 4: Vyloupané pistácie nasekáme nahrubo a opražíme na suché pánvi. Vychladlé navrstvíme na sýr a přidáme cibuli. Dozdobíme i talířek několika kapkami balsamicového krému. Podáváme vychlazené.
Zveřejněno 21. 7. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Malé melounové pohoštění
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRYLv
Moje poznámka
Malé melounové pohoštění
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRYLv
Nejnovější recepty
Arašídové cukroví
Přidáno před 2 hodinami
TIP
Karkulčina bábovka
Přidáno před 5 hodinami
Polomáčené pomeranče s lyo malinami
Přidáno před 13 hodinami
Pizza košíčky
Přidáno před 18 hodinami
Vanilkové rohlíčky s praženými lískovými oříšky
Přidáno před 19 hodinami
Pistáciová srdíčka
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Recepty z českých pohádek: Vláčná hrníčková bábovka od Karkulky voní vanilkou a kakaem a potěší nejen babičku
Spočítali jsme za vás: Kilogram domácích vanilkových rohlíčků vyjde na 160 Kč, v obchodě dáte i šestkrát tolik
Cukrář Josef Maršálek radí, čím potírat vánočku před pečením, aby se krásně leskla: Nejhezčí barvu udělá žloutek, říká
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Červená čočka s klobásou
Andy72 před 54 minutami
Linecké citronové - křehké
Wikki před 1 hodinou
Kokosové rohlíčky
StaraKuchta před 2 hodinami
Bramboračka
Pavel68 před 4 hodinami
Květák pečený s bramborami a slaninou v jednom pekáčku
danstav před 5 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
LUKES před 15 hodinami
Domácí karlovarské rohlíky
Mzetka před 19 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Verdis před 20 hodinami
Vdolky naší holky
ivka315 před 20 hodinami
Suroviny:
meloun,
sýr měkký tavený,
cibule červená,
ořechy pistácie,
krém
Komentáře (6)