Suroviny
Porce: 6 porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 249 kJ / 298 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,56 g |
Tuky | 17,38 g |
Vláknina | 4,91 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 628 mg |
Sůl | 1,53 g |
Sacharidy | 13,26 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hrudní koš, bříška, vnitřnosti, 1 mrkev, celer, bobkové listy, česnek, pepř, nové koření, kopr, libeček, sůl dáme do tlakového hrnce, zalijeme vodou a vaříme do měkka. Maso vyndáme a nakrájíme na malé kousky, vývar scedíme do druhého hrnce.
Krok 2: Mrkev nastrouháme na hrubo, dáme jí do vývaru s masovým bujonem, přidáme smetanu ve které jsme rozkvedlali mouku a za stálého míchání přivedeme k varu. Zmírníme plamen a 15 minut povaříme.
Krok 3: Vejce, vyklepneme do hrníčku, vlijeme do polévky a prošleháme metlou. Přidáme nakrájené maso, ocet a podle chuti dosolíme a dopepříme. Na talíř dáme oloupané brambory a zalijeme polévkou.
Zveřejněno 26. 6. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bílá polévka z králíka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q985
Moje poznámka
Bílá polévka z králíka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q985
Nejnovější recepty
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno před 5 hodinami
Květák bez smažení
Přidáno před 8 hodinami
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno před 11 hodinami
Cuketová směs na cokoli
Přidáno před 16 hodinami
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno před 18 hodinami
Krkovička v pivní marinádě
Přidáno 1. 7. 2025 13:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sněhový rybízový koláč
upavla před 5 hodinami
Pomerančovo-meruňkový nanuk
Sahula před 6 hodinami
Pravý vepřový guláš
MichalP před 9 hodinami
Vepřový perkelt
MichalP před 9 hodinami
Brambory zapečené s uzeným a cibulí
Elen0766 před 10 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Veronika834 před 11 hodinami
Tvarohovo-citrónová bábovka
Lendoulinecek před 11 hodinami
Bramborové noky (gnocchi) se smetanou a sušenými rajčaty
NikolaP před 13 hodinami
Kuřecí stehna po provensálsku
E. J. K. před 14 hodinami
Suroviny:
králík,
mrkev,
celer,
bobkový list,
česnek,
vejce,
pepř celý,
koření nové koření,
libeček,
kopr,
voda,
smetana 12%,
mouka hladká,
ocet,
bujón,
sůl,
brambory
Komentáře (5)
Jen možná doplnit množství tekutých složek? Na 6 porcí bych tipla tak dva litry vývaru a 150 ev. 250 ml smetany?