Rybízový jogurtkoláč

Mispulka1 Kuchařka: Mispulka1

Doba přípravy: 1 hod 20-25 porcí Moučníky , Dia a bezlepkové, Řezy s ovocem, bublaniny 0 názorů

Suroviny

400 g bezlepkové mouky (Jizerka a směsi, viz. foto, vše po 1/3)
200 g moučkového cukru
2 celá vejce
50 g rozpuštěného másla
0,5 dl oleje (řepkový nebo slunečnicový)
200 g bílého jogurtu neodtučněného
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
1 ČL mleté skořice
Náplň:
1 polotučný tvaroh ve vaničce
1 vanilkový pudinkový prášek
moučkový cukr dle chuti
Drobenka:
kokos, ovesné vločky bezlepkové, rýžová mouka (krupička), máslo, cukr krupice
ovoce - rybíz, nebo cokoliv jiného
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme suchou směs, tj.mouky, prášek do pečiva, skořici, rozhrneme do stran a uděláme důlek, do důlku dáme cukr, vanilkový cukr a znovu rozhrneme a uděláme důlek. V druhé misce rozmícháme celá vejce s jogurtem, tekutou směs nalijeme do cukrového důlku, začneme promíchávat vařečkou, přidáme olej a vlažné máslo. Umícháme hladké těsto.

  2. V misce od tekuté směsi rozmícháme tvaroh s moučkovým cukrem a pudinkovým práškem.

  3. Ovoce opláchneme a osušíme.

  4. Připravíme drobenku: smícháme všechny suché ingredience, přidáme kousky másla a mezi prsty promneme (tolik, aby se vše dobře spojilo, ale zároveň stále drobilo).

  5. Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech, lžičkou uděláme tvarohové ostrůvky, poklademe ovocem a navrch posypeme drobenkou. Protože je v drobence kokos, pečeme mírně a na spodnějším roštu (v el. troubě peču na 160 °C).

Poznámka

Pokud budete dávat sladší ovoce, může se v těstě snížit množství cukru.

Drobenku dělám množstevně od oka, množství kokosu se rovná cca množství cukru, rýžové mouky, vloček, pak přidávám kousky másla podle potřeby.

Koláč je jemný a nadýchaný.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rybízový jogurtkoláč

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo