Křehký rybízový koláč

kucerova45 Kuchařka: kucerova45

Moučníky , Řezy s ovocem, bublaniny 0 názorů

Suroviny

Těsto:
20 dkg másla
35 dkg hladké mouky
15 dkg cukru
5 žloutků
Sněhová vrstva:
5 bílků
25 dkg moučkového cukru
rybíz
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Ze všech surovin na těsto vypracujeme vláčné těsto.

  2. Vypracované těsto rozválíme, vložíme na pekáč vyložený pečícím papírem (uvedené množství těsta vystačí na pekáč o velikosti cca 40 x 30 cm) dáme upéct do trouby na 200°C.

  3. Mezitím rychle ušleháme 5 bílků a 25 dkg cukru moučky. Do sněhu vmícháme rybíz.

  4. Potřeme nedopečené těsto sněhem, ztlumíme troubu na 150°C a pečeme ještě 15-20 minut.

Poznámka

Dnes jsem ho pekla k odpolední kávičce a všem moc chutnal.Je křehoučký a výborný.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 50 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Křehký rybízový koláč

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: křehký koláč s rybizem rybízový koláč vláčný rybízový koláč rybízový koláč recept krehky kolac s rybizem a snehem rybízová buchta se sněhem křehký rybízový koláč se sněhem rybízový koláč se sněhovou krustou krehky rybizovy kolac s tvarohem rybízový koláč se sněhem recept na rybízový koláč křehký koláč s tvarohem a rybízem křehký koláč s ribízem koláč s rybízem vláčný koláč s rybízem rybízová buchta vlacnej kolac z ribizu koláč s ribizem buchta s ribizem křehký tvarohový koláč s rybízem

Zapomněl/a jsem heslo