Křehký rybízový koláč

Suroviny

Těsto:
20 dkg másla
35 dkg hladké mouky
15 dkg cukru
5 žloutků
Sněhová vrstva:
5 bílků
25 dkg moučkového cukru
rybíz

Postup přípravy receptu

  1. Ze všech surovin na těsto vypracujeme vláčné těsto.

  2. Vypracované těsto rozválíme, vložíme na pekáč vyložený pečícím papírem (uvedené množství těsta vystačí na pekáč o velikosti cca 40 x 30 cm) dáme upéct do trouby na 200°C.

  3. Mezitím rychle ušleháme 5 bílků a 25 dkg cukru moučky. Do sněhu vmícháme rybíz.

  4. Potřeme nedopečené těsto sněhem, ztlumíme troubu na 150°C a pečeme ještě 15-20 minut.

Poznámka od kuchařky

Dnes jsem ho pekla k odpolední kávičce a všem moc chutnal.Je křehoučký a výborný.

Komentáře k receptu Křehký rybízový koláč

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: křehký koláč s rybizem rybízový koláč vláčný rybízový koláč rybízový koláč recept krehky kolac s rybizem a snehem rybízový koláč se sněhovou krustou křechký koláč s rybízem rybízová buchta se sněhem křehký rybízový koláč se sněhem křehký koláč s tvarohem a rybízem krehky rybizovy kolac s tvarohem rybízový koláč se sněhem recept na rybízový koláč křehký koláč s ribízem vlacný rybizový rychlý rybízový koláč koláč s rybízem vláčný koláč s rybízem moučník s rybízovou krustou rybízový koláč vláčný