Sladko z višní

Postup přípravy receptu

  1. Višně odpeckovat a promíchat s půlkou dávky cukru. Zakrýt poklicí a do druhého dne nechat v lednici. Poté slít šťávu do hrnce, přidat do ní zbytek cukru a pomalu svařit na sirup (cca 10 min).

  2. Pak přidat višně, vařit ještě cca 10 minut a promíchávat.

  3. Horké plnit do sklenic, zavíčkované otočit dnem vzhůru. Do sklenic plníme hlavně višně a zalíváme trochou šťávy. Zbylou šťávu naplníme do sklenice a pijeme s vodou, chutná jako džus.

Poznámka od kuchařky

Takto připravené višně vydrží celý rok. Dáváme do ovesné kaše, jogurtu, bublaniny apod.

Komentáře k receptu Sladko z višní

  • rimanka rimanka (autorka receptu))

    MamlajdaD: Já dříve odpeckovavala také přes hrdlo láhve,ale rychleji mi to jde ručně. Sednu na zahradu, zabalím se do stareho prostěradla,aby mi případně vystrikla šťáva nezničila oblečení a jedu. Do jedné misky pecky,do druhé višně, takhle každoročně zavařim celý strom.

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD

    rimanka: Pěkně popsaný recept! :yes: Co na něj mám? Chuť! :-D Co nemám? Jednak višně ;-(:-D, druhak odpeckovávací udělátko na višně a třešně. :-O;-) Ale to se dá nahradit lahví s úzkým hrdlem, aby višeň nepropadla. Na hrdlo položit višeň stopkovou jamkou nahoru, špejlí propíchnout a tím vytlačit pecku, ta spadne na dno sklenice. Jde to docela rychle. :-D Starší možná znají, mladé kuchařinky třeba ne. Jak ty odpeckováváš višně nebo třešně? Máš lepší fígl? :-?;-):-8 Zdravím! :-K:-K:-K

    Odpovědět

  • Marie Svarcova Marie Svarcova

    :yes::yes: skvělý recept <3 jen nevím kde "vzít" višně, nebyly ani na koláček :-K

    Odpovědět