Hokaido zapečená s Nivou

rimanka Kuchař: rimanka

Doba přípravy: 40min Bezmasá jídla 26 názorů

Suroviny

dýně Hokaido
2 cibule
8 stroužků česneku
niva
olivový olej
černucha
koření ratattouille
bílý jogurt
Recept si zatím oblíbilo 24 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Dýni pořádně omýt, protože se neloupe, rozkrojit, vydlabat semínka a pak nakrájet na větší měsíčky. Pozor, jde do ztuha, ať se neříznete.

  2. Dát do pekáčku, na ní nakrájenou cibuli na větší kusy, česnek na kolečka.

  3. Osolit, přidat koření, zalít olivovým olejem, promíchat a dát péct.

  4. Když je dýně měkká /cca po 30 minutách/, přidáme nakrájenou nivu a ještě dáme péct.

  5. Každou porci podáváme horkou a na ní dáme 2 lžíce studeného bílého jogurtu.

    Je to skvělá záležitost!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 58 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hokaido zapečená s Nivou

  • ella1 ella1

    Markéta: Příloha je to sama o sobě a je to velice syté....ale zkuste třeba kuřecí maso :yes:
    Jinak hokaido ..... to je super zeleninka ;-)

    Odpovědět

  • IvanaK IvanaK

    velice dobré!!! děkuji za recept :-)):yes:

    Odpovědět

  • Prima Mama Prima Mama

    vynikající :yes:

    Odpovědět

  • Prima Mama Prima Mama

    :-) tak jdu na to:yes:

    Odpovědět

  • Želmíra Želmíra(neregistrovaná)

    Po vyzkoušení tohoto receptu,i můj manžel,který se při obědě netvářil nadšeně,na dýni Hokaido nedá dopustit !!!!!!:-D:yes::-p

    Odpovědět

  • Ivana Ivana(neregistrovaná)

    Miluji hokaido,a tak jsem zkusila i tento recept,je opravdu vynikající :-p

    Odpovědět

  • římanka římanka(neregistrovaná)

    my to jíme jako samostatné jídlo. s bílým jogurtem je to super a je to hodně syté.

    Odpovědět

  • Markéta Markéta(neregistrovaná)

    Jaká se hodí příloha k pečené dýni ?

    Odpovědět

  • martinahayek martinahayek

    tak právě vyndáno z trouby.....a jwe to fakt mňamózní.....:yes:

    Odpovědět

  • rimanka rimanka(autorka receptu)

    musí být tmavě oranžová. já ji mám také na záhoně a zatím ke sklizni zdaleka není. sklízím až na konci srpna nebo v září. tu, kterou mám v receptu, jsem koupila.

    Odpovědět

  • Jagi Jagi(neregistrovaný)

    Mám ji na zahradě poprvé, prosím, jak poznám, kdy ji už můžu sklízet (a následne upéct) :-?

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :-p moc pěkný recept:-K

    Odpovědět

  • rimanka rimanka(autorka receptu)

    Bylinky určitě lze použít, ale asi bych nedávala majoránku. Zůstala bych u bazalky, tymiánu, rozmarýnu, eventuelně malinko levandule nebo šalvěje, ale s těmi šetřit. Černuchu dát určitě, ta tomu dá velmi zvláštní typickou chuť.

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Moc pěkné:yes: a taky radši bylinky z vlastní zahrádky;-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    to musí být mooc dobré:-p:yes::yes: až bude dýně:-8:-D;-)..:yes::yes:

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: dyně hokaido recepty kdy sklízet dýně hokaido hokaido recepty recepty z dýně hokaido hokaido zapečená dýně hokaido hokaido dýně recepty zapečená dýně s nivou recepty dýně hokaido dýně hokaido s nivou dyně hokaido zapečená recept na hokaido pecená dýne s nivou zapečená dýně hokaido v troubě recepty hokaido dýně s nivou dýně hokaido kdy sklízet kdy sklízet hokaido kdy sklízet dýni hokaido hokaido recept

Zapomněl/a jsem heslo