Suroviny pro 1 dávka
15 ks
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 751 kJ / 3 287 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 63,21 g |
Tuky | 119,41 g |
Vláknina | 34,40 g |
Cholesterol | 573 mg |
Sodík | 294 mg |
Sůl | 1,14 g |
Sacharidy | 472,59 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mouku prosejeme, smícháme s práškem a cukrem, přidáme nastrouhané máslo a přilijeme mléko s rozkvedlaným vejcem (trošku vejce odlijeme na potření). Vypracujeme rychle těsto a necháme odpočinout, než očistíme a nastrouháme jablka.
Zapneme troubu na 180°C. Krok 2: Těsto rozdělíme na poloviny a na 2 pečící papíry velikosti plechu (32x23 cm) vyválíme těsto. Jeden papír s těstem přendáme na plech, na těsto dáme jablka s rozinkami, posypeme vanilkovým cukrem, skořicí, případně ořechy. Na jablka převrátíme druhý plát těstem dolů, přitiskneme a papír sloupneme. Povrch těsta několikrát propíchneme vidličkou, potřeme rozkvedlaným vejcem a dáme péct dorůžova (25-30 minut podle trouby).
Zapneme troubu na 180°C. Krok 2: Těsto rozdělíme na poloviny a na 2 pečící papíry velikosti plechu (32x23 cm) vyválíme těsto. Jeden papír s těstem přendáme na plech, na těsto dáme jablka s rozinkami, posypeme vanilkovým cukrem, skořicí, případně ořechy. Na jablka převrátíme druhý plát těstem dolů, přitiskneme a papír sloupneme. Povrch těsta několikrát propíchneme vidličkou, potřeme rozkvedlaným vejcem a dáme péct dorůžova (25-30 minut podle trouby).
Zveřejněno 29. 8. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jednoduchý jablkový koláč z rodinné kuchařky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jppR
Moje poznámka
Jednoduchý jablkový koláč z rodinné kuchařky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jppR
Nejnovější recepty
Meruňkový koláč
Přidáno před 6 hodinami
Rýže s kuřecím masem, pečenou dýní a květákem
Přidáno před 6 hodinami
Cuketové lečo s klobáskou
Přidáno před 11 hodinami
Třešňová zmrzlina s jogurtem a třešňovým toppingem
Přidáno před 13 hodinami
Pečený česnek uchovávaný v oleji
Přidáno před 15 hodinami
Krevety na víně, česneku a s rajčátky
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Úžasný tvarohový moučník ke kávě
Petik05 před 2 hodinami
Koprová polévka s tarhoňou
lenka64892 před 3 hodinami
Záhorácký závitek
HanaS92 před 4 hodinami
Fazolkové lusky na smetaně
Sahula před 4 hodinami
Makronky
mares-mikulas před 5 hodinami
Pečené brambory s parmazánem
vanilj před 7 hodinami
Báječný perník
Lunaskira před 7 hodinami
Čínská "červená" polévka
Sporerova před 8 hodinami
Kefírová buchta s krémem
veronika_straka před 10 hodinami
Halušky s brynzou
Lupcina před 11 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
cukr moučkový,
kypřící prášek,
vejce,
mléko,
jablko,
cukr vanilkový,
skořice,
rozinky
Komentáře (12)
Málokterý rcp je napsán tak polopaticky...
Neházejte flintu do obilí
Z vlastní zkušenosti vím, že když se mi nezadaří, tak jsem něco sám zmršil
Zkuste dodržet rcp a začněte jeho přečtením
1. Jaké okraje
2. Jablka: je šumafuk, zda vážíte ta či ona; v praxi to stejně nikdo neodvažuje
3. Prověřte si nastavení teploty. Čas je pouze orientační - délka pečení je závislá na více faktorech
4. "Koláč se mi docela rozpadá" To je relativní konstatování
A opravdu těsto zpracovat rychle a nechat ideálně v chladu odpočinout.
Koláč se mi docela rozpadá, spodek se lepí na papír...
Přijde mi nemožné, že je tam moc jablek i moc těsta zároveň. Možná jsem dala opravdu moc jablek, protože z receptu není jasné, jestli je to váha jablek před oloupáním a vykrojením nebo až po.
Už to asi zkoušet nebudu.