

Houbové palačinky se sýrem a rajčatovou omáčkou
Suroviny
- Palačinky ( podle receptu, který nejraději používáte)
- čerstvé houby
- slanina
- nastrouhaný tvrdý sýr ( eidam, blaťácké zlato, čedar apod.)
- tymián
- sůl
- ( neudávám přesné množství ingrediencí, záleží na tom, kolik palačinek chcete plnit)
- Na omáčku:
- 6 větších rajčat zbavených slupek
- 1 malá cibule
- 2 stroužky česneku
- čerstvá bazalka
- sůl
- špetka cukru
- olej
Postup přípravy receptu
Nejprve si připravíme omáčku.
Na oleji si zesklovatíme najemno nakrájenou cibuli, přidáme pokrájená rajčata na kostičky, osolíme a vaříme do zhoustnutí.
Nakonec do omáčky prolisujeme česnek a vmícháme posekanou bazalku. Pokud jsou rajčata příliš kyselá, ochutíme špetkou cukru.
Na pánvi orestujeme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme nakrájené houby, trochu tymiánu, osolíme a podusíme do vypaření tekutiny.
Palačinky poklademe houbovou směsí, posypeme sýrem a dvakrát přehneme, abychom vytvořili trojúhelníky.
Dáme je na pánev po houbách a z obou stran zvolna prohřejeme, aby se sýr roztavil.
Podáváme s rajčatovou omáčkou.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 62 kuchařů a kuchařek
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Houbové palačinky se sýrem a rajčatovou omáčkou
-
Na bilo v Italii je bez rajcatove omacky, jsem se spatne vymackla. O smetanove omacce ani nemluvim, ta je tu opravdu vzacna. Kdyz je nekdo indisponovan, tak se mu vari tzv. riso in bianco: tj. prakticky varena ryze(ve vode), scezena a pokapana oliv. olejem, to je v Italii "na bilo". Kdyz je mu o neco lepe, tak mu pridaji trochu parmazanu a mas to! Moje rodina je o neco vycvicenejsi, ovsem svickovou varim jednou do roka, ne, ze by nechutnala, ale pro ne je strasne tucna. A to ja te omacky varim polovinu.
-
Jitkas:Na bílo, tedy se smetanovou omáčkou? Ale zkus tuhle kombinaci s rajčatovou a uvidíš, že ti bude chutnat
-
andrea: Ja houby dovnitr bez syru, slozim placinky presne jako ty, pokladu na maslem vytrenou zapekaci misu, pokapu maslem a posypu parmazanem, ne moc. Pote zapecu trochu pod grilem, +- je to stejne. Ty das jeste omajdu, coz chvalim. Mne by chutnala, ale tady vzdy houby na "bilo". Se vi, ze jsi tuze sikovna.
-
Holky děkuju vám
-
-
No toto neé
Taková bašta a v lese sucho
Andrej jídlo vypadá velice lákavě a ta omáčka musí být také dobrota+15
-
Andrej dráždí pořád s houbama, vypadá to na velkou dobrotu tu omáčku zkusím a plněnou palačinku až budou houby
+14
-
1974andrea: Ach tak, děkuju za odpověď a šíření obzorů...já znám jen tu klasickou - teda vlastně ne, teď už znám i drobňounkolistou
-
Eliza:Eli, to je řecká drobnolistá bazalka, mám ji radši než klasickou
-
hmm.. houbičky.. leda tak na nádobí
nechci.. ale dám, dám ho tam.. za tu krásu na talíři+1
Eliza: já myslím, že ano, bazalka -
Ale to vypadá dobře...Rajčatová omáčka by mě k tomu nenapadla, ale věřím, že kdo nezkusí, udělá chybu. Jen ty houbičky čerstvé chybí, budu muset prohrábnout mrazák...
Andri, co je to za bylinku k ozdobě? Připomíná bazalku, ale spíš vzdáleně... -
-
Jana Remkova:Jo,kdo to má furt číst! Houby nejsou! Týrání zvířat,to je!Až mě z toho píchá v boku ,jak bych si dala,i obyčejnou smaženici!
-
-