Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Buchty z rodinného receptáře

Klasické kynuté české nadýchané buchty vonící máslem a zasypané moučkovým cukrem nikdy neomrzí. Když je upečete podle tohoto léty prověřeného receptu, jistě se vám povedou. Tyto buchty chutnají jako čerstvé i druhý den.

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

14. 10. 2023 22:30

Suroviny pro 27 kusů

27 kusů

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie13 262 kJ / 3 170 kcal
Bílkoviny94,36 g
Tuky77,94 g
Vláknina20,40 g
Cholesterol 487 mg
Sodík 1,39 g
Sůl3,40 g
Sacharidy512,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tento recept jsem našla ve starém, už rozpadajícím se sešitě, který moje babička zdědila po své mamince a ta zase po své a kdo ví, kolika generacemi vlastně prošel. Vyzkoušela jsem ho a můžu říct, že takové vynikající buchty se mi ještě nikdy nepovedly a to peču cca 50 let. Těsto na vále vůbec neulpívá, není třeba podsypávat moukou. Tyto buchty jsou i druhý den jako čerstvě upečené. Už jiné dělat nebudu a na to jsem přišla ve svých 63 letech, když se při jistém stěhování sešit našel a považovaly jsme ho za ztracený. Jediné, co jsem pozměnila je to, že jsem v některých krocích použila olej a část Hery místo másla, či sádla (máslo bylo pro slavnostní buchty, sádlo pro běžné domácí pečení, olej a Hera se tehdy ještě nepoužívaly). Také jsem uvedla teplotu trouby podle své zkušenosti, protože tehdy se u kachlových kamen měřit nedala.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Majkaa Majkaa

16. 10. 2023 16:06

Taky dávám rum do másla a trošku cukru. Zrovna dnes jsem dělala buchty od Maršálka.<3

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

16. 10. 2023 13:39

<3

taddy1 taddy1

15. 10. 2023 15:57

cathleen (moderátorka): Také jsem to s rumem dělávala. Tady jsem přísně chtěla zachovat postup v opravdu velmi starém receptu (dneska jsme to s mou maminkou zkusily počítat, jsem minimálně pátá generace) s tím, že jsem pozměnila nebo doplnila pouze nezbytně nutné a dala do dnešní češtiny. Ať všem, kdo zkusí, tyto buchty moc chutnají. :-K Akorát jsem dala ty tři fotky 2x a nevím jak ty, které jsou dané podruhé, odstranit, tak se omlouvám.

cathleen cathleen (moderátorka)

15. 10. 2023 15:43

Velice povedené :-) U nás doma někdo do másla, kterým potíráme buchty po upečení, přikápneme rum ;-) to je potom vůně!

Bayta (moderátorka)

15. 10. 2023 09:02

Jsou moc pěkné :)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: mouka hladká, mléko, droždí, cukr, tuk hera, vejce, žloutek, cukr vanilkový, kůra citronová, sůl, máslo, cukr moučkový,

TopRecepty.cz

Buchty z rodinného receptáře

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBrVY