

Rychlé vyprošťovací chilli (posilvestrovské)
Suroviny ~5
- 1 ks sklenice leča (z pálivých kozích rohů, recept na lečo bez zavařování v poznámce)
- 2 ks plechovky fazolí v chilli omáčce
- 4 ks špekáčků
- 1 ks cibule (střední)
- 50 g špeku
- 1 lžíce oleje
Postup přípravy receptu
Na oleji se špekem osmahneme jemně pokrájenou cibulku, přidáme na tenká půlkolečka nakrájené špekáčky a lehce osmahneme.
Potom vsypeme lečo a fazole, krátce provaříme a můžeme podávat s chlebem.
Poznámka od kuchařky
http://www.toprecepty.cz/recept/22359-leco-bez-zav...
Pálivost chilli je přibližně stupeň č.5 dle porovnávací šestistupňové tabulky vševědce Járy Cimrmana. Kvůli požáru technického muzea se celá tabulka nedochovala a lze na ni přečíst pouze první stupeň, kde Cimrman porovnáva ochutnání Ryzce peprného a poslední šestý stupeň, který porovnává s olíznutím plamene autogenního hořáku nastaveného na řezání oceli.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Rychlé vyprošťovací chilli (posilvestrovské)
-
Tome, recept na lečo bez zavařování jsem ti dala jako rozklikávací do Poznámky - přímo do surovin rozklik nejde. Jinak