Tarhoňa s medvědím pestem
Tarhoňa je druh těstoviny běžně používaný ve slovenské a maďarské kuchyni. Lze ji podávat jako přílohu nebo i jako samostatný oběd. Příprava nezabere mnoho času a výsledkem je chutné jídlo. S pestem je naprosto skvělá!
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 953 kJ / 1 184 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 28,50 g |
Tuky | 51,55 g |
Vláknina | 5,80 g |
Cholesterol | 9 mg |
Sodík | 584 mg |
Sůl | 1,45 g |
Sacharidy | 148,54 g |
Postup přípravy
Krok 1: Omyté listy medvědího česneku vhodíme do mixéru. Přidáme mandle, parmezán a olivový olej. Vše důkladně rozmixujeme na hladkou pastu a podle chuti osolíme a opepříme.
Krok 2: Těstoviny tarhoňa uvaříme podle návodu. Do horkých scezených těstovin vmícháme připravené pesto.
Krok 3: Podáváme se strouhaným sýrem.
Zveřejněno 20. 10. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tarhoňa s medvědím pestem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RE6z
Moje poznámka
Tarhoňa s medvědím pestem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RE6z
Nejnovější recepty
Cuketové muffiny s citronem
Přidáno před 1 hodinou
Bulgur s restovaným lilkem, zeleninou a bylinkami
Přidáno před 4 hodinami
Houbová polévka s kroupami a koprem
Přidáno před 5 hodinami
Tatarská omáčka domácí
Přidáno před 7 hodinami
Proteinové vafle
Přidáno před 7 hodinami
Meruňkový koláč
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koprová omáčka
Sahula před 22 minutami
Loupáčky z domácí pekárny
romanakross před 1 hodinou
Kynuté jahodové knedlíky
Hana1234 před 1 hodinou
Moje vaječná tlačenka
Slavista62 před 1 hodinou
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
TH před 1 hodinou
Ovocné knedlíky ze spařeného těsta
Delticka před 2 hodinami
Zapečené palačinky se špenátem
LuciLucie před 5 hodinami
“Kung Pao” s kuřecím masem a zeleninou
radekfiala před 6 hodinami
Úžasný tvarohový moučník ke kávě
Petik05 před 19 hodinami
Koprová polévka s tarhoňou
lenka64892 před 20 hodinami
Suroviny:
těstoviny,
parmazán,
list medvědího česneku,
mandle loupané,
sýr parmazán strouhaný,
olej olivový,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (1)