Špízy z vepřových palců s medvědím pestem

rebeka Kuchařka: rebeka

Doba přípravy: asi hoďka 5 špízů Vepřové maso 34 názorů

Suroviny

2 kousky vepřových palců, cca 300 g
1 mladá cuketa
4 různobarevné papriky
100 g špeku mangalice
čabajka
pesto z medvědího česneku
sůl
pepř
olivový olej
Recept si zatím oblíbilo 18 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Palce očistíme, odblaníme, pokrájíme na cca 2cm plátky a omatláme pestem. Zakápneme olejem a dáme hajat do ledničky. Dáme si skleničku dobrého vínka a jdeme spát.

  2. Ránoi připravíme špízy, cuketu nakrájíme na půl nebo kolečka, osolíme a opepříme, papriky na větší kousky, taktéž čabajku a mangalici na přibližně stejně velké kousky. Maso opepříme a osolíme.

  3. Vše pak střídavě napichujeme na špízy. Pokud použijeme dřevěné, ty předem namočíme ve vodě či smočíme v oleji.

  4. Pekáč potřeme olejem, naskládáme špízy hezky vedle sebe a co nám zbyde (čabajka, špek, zelenina, maso..), naházíme do pekáče. Pokapeme ještě olejem.

  5. Přiklopíme, nepodléváme a pečeme v troubě vyhřáté na 200 st. cca 30 minut. Pak odklopíme, malinko podlejeme vodou a necháme ještě cca 15 až 20 minut kvůli barvě opékat.

  6. Přílohu si zvolíme dle vlastní chuti. Já udělala "ameriky".

Poznámka

Chtěla jsem někomu přidat foto, ale nenašla jsem žádný recept, kde by se hodilo. Tak snad nebude moc vadit, že jsem recept přidala.

Ještě pro ty, co chtějí vědět, co je Mangalice. http://www.restauracenastatku.eu/index.php?option=...

A odkaz na pesto: http://www.toprecepty.cz/recept/20854-pesto-z-medv...

Tímto děkuju Bavlnce velice právě za pesto.. a nejen za to :-)

A kde sháním Mangalici? U nás na farmářských trzích. Je to vynikající, to mi věřte.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 412 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Špízy z vepřových palců s medvědím pestem

  • rebeka rebeka(autorka receptu)

    Evža Hnátková::-D:-D ještě že ne Breberko:-8:-D Díky;-)

    Odpovědět

  • Evža Hnátková Evža Hnátková(neregistrovaný)

    Máte to hezké Brekeko :-))

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Jůů:-*mňam:-p:yes::-KAle když já jsem tak strašně líná napichovat suroviny na špejličky:-8Já to většinou narvu do pekáčku a dělám v kupě:-))Jinak s těma palcema jsem na tom podobně,jako šenky;-(
    Moc jsem se pobavila u toho"Kadeřavého prasete":-D:-D:yes:Název nemá chybu a slaninku bych brala všemi deseti:-!

    Odpovědět

  • rebeka rebeka(autorka receptu)

    senky: rébi se zlobit nebude, rébi ti moc děkuje:-K za včasnou a relevantní odpověď:-K

    nezkušená kuchařka : děkuju:-K snad ti bude odpověď senky stačit;-):-)

    Odpovědět

  • senky senky

    nezkušená kuchařka : Vepřové palce jsou konce vepřových panenek;-);-) některá řeznictví prodávají zvlášť, některá celé panenky dohromady, cena samotných palců je nižší než u panenské svíčkové. Jenom sehnat je, je docela problém:-// aspoň u nás:-D
    Nejsem sice autorka receptu, ale snad se Rebeka nebude zlobit:-p:-)že jí chušuju do komentářů:-))

    Odpovědět

  • nezkušená kuchařka nezkušená kuchařka (neregistrovaný)

    Špíz vypadá nádherně, ale pořád nevím, co jsou to ty vepřové palce? děkuji za odpověď. :-)

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Krásné špízky, palce já miluji, jde s nimi dělat spoustu dobrých věcí, tady jsou navíc v kombinaci s mojí milovanou cuketou, krásný recept:yes:

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    rebeka: tak, tak, mám jich plnou kebuli,jezdím přes Prahu tak, že bych byla pomalu u Vás a je to s prací pak těžké, sídlí u Vltavy, máti bydlí u Vltavy,takže nálada :-)nic moc, teď se kouknu na Tvůj recept a manžel mi "sahal na čelo", ať už jdu spát:-D:-)) ty Hamlete:-D:-))

    Odpovědět

  • savlinka savlinka

    Nadi beruško krása:yes::yes::yes::yes:mňam:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka(autorka receptu)

    varilamyskakasicku::-O jak se dusíš:-? vždyť jsem to napsala kulantně, jsem vážná jak Hamlet.. už vzhledem k povodním:-O:-8:-D
    díky, Ivi;-):-)

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Nadi, děláš mi chutě, palce jsem teda asi nikdy neměla, spíš si je teď tady v Česku držíme všichni kvůli povodním;-), ale máš krásně popsaný receptík:-D:, vždycky mne dusíš smíchy:-)) a uděláš bezva náladu:-D:-)):yes:

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    Moc krásné špízy, hned bych si s chutí nabídla:-p. Já jsem koupila u nás na jarmaku na jaře špíček z tohoto prasátka a musím říct, že je opravdu lahůdka. Recept se mi moc líbí i foto Nadi :yes::yes::-K

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

    Moc pěkné jak recept tak fotka:yes::yes:+

    Odpovědět

  • Magdaléna Magdaléna(neregistrovaná)

    Ivusa: nepřehánějte to :-*, fotek na výstavu je tady od autorů mraky, tady jde o obyčejné foto, zase trochu uberte:-(

    Odpovědět

  • rebeka rebeka(autorka receptu)

    Ivusa::-8 mlčím, mlčím:-8 a děkuju, vážím si toho:-K

    Odpovědět

1 2 3

Tématické fráze: vepřové palce vepřový palec palce z vepřové panenky recept vepřové palce recept vepřove palečky vepřové palce recepty vše o mangalici recept vepřová panenka palec vepřová svíčková palec recepty z vepřových palců top recepty vepřové palce vepřové palce cena vepřové recepty palce vepřovy palec recepty jak vypada veprovy palec recept na vepřové palce panenská svíčková - palec vepřové špízy veprovi palec spek mangalice

Zapomněl/a jsem heslo