

Domácí droždí
Postup přípravy receptu
Všechny potřebné ingredience máte určitě všichni doma, takže nebude problém si vyrobit vlastní droždí. Pokud nějaké zbyde, je možné ho zamrazit na horší časy. Jaký je tedy postup?
Brambory uvařte do měkka. Oloupejte, prolisujte a přidejte tolik vody, aby z nich byla hustá kaše. Do ní přimíchejte cukr rozpuštěný v malém množství vody – při jeho rozpouštění by měl vzniknout jakýsi cukrový sirup.
Vše dejte vykynout na teplé místo. Během kynutí přidejte 2 lžíce piva a dobře zamíchejte. Nechte kynout dalších 24 hodin a kvasnice jsou hotové.
Poznámka od kuchařky
Recept jsem našel na internetu. https://teks.cz/recept-na-domaci-drozdi-ktere-vam-...
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Domácí droždí
-
Kemars: Jestli je pravda, že se to míchá půl na půl, jak píše marta2119, tak máš dvě kila divné hmoty s nejasným výsledkem... ;)
-
Tak převzato z jiného webu: "Tuhle vychytávku hospodyňky v minulých dobách používaly, když nebylo k sehnání pekařské droždí. Droždí lze použít na přípravu kynutého pečiva. Musíte však vzít mnohem větší dávku, než u droždí běžného – s moukou dávkujeme bramborové droždí půl na půl. Bramborové droždí je dobré před pečením mírně naředit vodou, aby se s moukou lépe promísilo."
Včera jsem si ho udělala, tak čekám co to udělá a chci vyzkoušet a také jsem marně pátrala kolik vlastně ho mám dát :) -
casino: Já to dělal poprvé a tak jsem to tam dal celý. A buchty se sníst daly.
-
Teda ženský. tady řešíte nějakou fotku, ale kolik těchhle kvasnic dát na
kilo mouky, to je tady jeden dotaz, ale žádná odpověď.
-
MŮJ RECEPT,který mám VYZKOUŠENÝ a FUNGUJE
5 - 6 větších brambor uvařených ve slupce (t.j. tak na půl kila mouky)
3 lžíce pískového cukru
1 a půl dcl piva
Uvařené brambory oloupeme a prolisujeme. Smícháme je s cukrem a pivem a dáme na 24 hodin do tepla rozkvasit.
Aby se nám s moukou dobře pracovalo,tak bramborové droždí trošku rozmícháme s vodou. -
mazlak: "Recept jsem i vyzkoušel a droždí následně použil pro přípravu kynutých buchet..."
No a kolik gramů tohoto droždí jste dal na 1000 gramů mouky -
díky za recept a vůbec mi nevadí, že nemá fotku, asi si dovedu představit jak vypadá droždí
Mějte se super zdravě
-
mazlak: tak příště zkuste recept popsat vlastními slovy, nejen opsat originál. A foto pouze vlastní
-
ivulinka: Recept jsem i vyzkoušel a droždí následně použil pro přípravu kynutých buchet s povidly. A fungovaly skvěle.
-
Fotka je zkopírovaná z webu a nemá tu co dělat. Navíc je to nefér, k receptu přidat foto koupeného receptu
Zajímalo by mě, jestli autor recept jen zkopíroval, anebo už i vyzkoušel? -
Také si myslím, že by tam měla být fotka výsledného produktu
. Celé, včetně fotky, je to zkopírované ze stránek uvedených v poznámce
.
-
Recept snad dobrý, jen - foto by mělo být hotového produktu podle receptu, ne koupeného droždí. Máte to napsáno při vkládání fotografií.
-
Páni, na co všechno lidi nepřijdou, když je nouze!