Broskvovo-nektarinkový závin
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 14 090 kJ / 3 368 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 89,93 g |
Tuky | 117,08 g |
Vláknina | 26,38 g |
Cholesterol | 273 mg |
Sodík | 324 mg |
Sůl | 0,65 g |
Sacharidy | 475,35 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tvarohová náplň podle Veroniky Hrozné:
Je tam 500 g tvarohu, jeden žloutek, sníh z jednoho bílku, citronová kůra, rozinky. K tomu byla přidána na sucho opečená dětská krupička, na 500 g tvarohu je 5 PL opečené krupičky, 1 PL zakysané 16% smetany. Vanilkový cukr 2x a cukr krystal 4 lžíce. Z toho jedna do sněhu. Je to náplň, která nevyteče.
Mírně teplý, čerstvý štrúdl, podávat s jahodovým rozvarem! Jahody, cukr, trošku vody a citronová šťáva, povařit.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 11. 2020 17:57
Veronika.Hrozna: Moc krásné fotky, dělají mi choutky! Už jsou tady, už jsou tu, chci tu tvojí dobrotu! Z Bratislavy štrůdl krásný, můj obdiv je vcelku jasný! Poděkování letí mílovými křídy, toť ozdoba mezi mlsnými jídly! Doma u vás také asi chutnalo a obdivu od muže se ti dostalo! Tebe každý musí míti rád a já děkuji ti nastokrát!
Opravdu děkuji za vyzkoušení a mám velkou radost z toho jak se ti to krásně zdařilo! Fotky jsou krásné!
Opravdu děkuji za vyzkoušení a mám velkou radost z toho jak se ti to krásně zdařilo! Fotky jsou krásné!
17. 11. 2020 12:14
Eja57: Neměla jsem doma kurkumu.
17. 11. 2020 12:13
Vyber si fotku do titulky, mě to nejde! Asi proto, že to je tvůj recepis.
17. 11. 2020 11:18
Veronika.Hrozna: co takhle špetička! kurkumy? a žluťoučké žloutky jsou na světě...
17. 11. 2020 11:08
MamlajdaD: Podařilo se, teď jsem chutnala, je ještě teplý ! Jdu za chvilku udělat ten jahodový přeliv, s čím se to podává a nafotím! Napíšu recept na ten tvaroh a na ten přeliv ! Ovšem s tím, že já to nemám tak hezky žluté od vajíček, jako na fotkách. To by musel někdo dát dvě vajíčka, přímo od slepiček na zeleném u lesa! P.S. Ale fakt to Magdalence moc ukazovat nemusíme, taková krása ,s čím bych se mohla vychloubat, to fakt není!
16. 11. 2020 21:26
Veronika.Hrozna: To se mně stát nemůže! Já už ty kila totiž mám a jsem setrvale kulaťoučká. Na to, že jsem byla celý život štíhlá ať jsem snědla, co jsem snědla, tak teď na stará kolena jsem beze změny kulatá ať jím, nebo nejím . Ale co s tím nadělám, i tak je na světě hezky!
16. 11. 2020 21:15
MamlajdaD: No, a ty kila navíc! Kdo by odolal? Já taky koukala videa a pak nakonec videa, do toho zaboří vidličku , jak do peřinky ......
16. 11. 2020 21:00
magdalenka: Ale pročpak by ses červenala? Vždyť on každý ví, že umíš! Jen jsi moc skromná a svoje znalosti nedáváš moc na odiv. Ale když někomu poradíš nebo odpovídáš na dotaz, je to vždy dokonalé. A o tvých výrobcích ani nemluvím! Ale jedno ti řeknu, Magduška, kdybych já měla tak blízko do Maďarska, pekla bych tažené štrůdly každý týden, vždyť oni tam na to prodávají speciální těsto, je ve výsledku jako tažené (nebo je to strojové tažené, ale dokonalé), jen dát náplň a strčit do trouby! Koukala jsem na to na maďarských videích, když jste se s Veronikou začaly bavit o túrós rétes - tvarohovém závinu. Takové kdyby u nás prodávali, to by bylo dobrot! Dík za komentář a zdravím!
16. 11. 2020 20:02
Veronika.Hrozna: túrós rétes nemám momentálne na programe, ešte je tam od včera kus škoricového kringla.
16. 11. 2020 19:45
magdalenka: A nemusíš, len tak náhodou, zajtra piecť turosz retesz?
16. 11. 2020 18:53
MamlajdaD:cha! červenám sa po korienky vlasov, lebo si chválu nezaslúžim. Pečiem stále dokola niektoré veci, ktoré rodina požaduje, hlavne obyčajné koláče, kysnuté veci, pagáče, chlieb, pečivo a pod. Pečenie múčnikov, torty alebo cukroví nie je mojou doménou, ale sporadicky sa dokopem, lebo musím...
16. 11. 2020 18:29
Veronika.Hrozna: V pečení moučníků ti věřím (a nejen v nich), pečeš hodně a máš parádní moučníky! Ale souhlasím s tebou, že Magduška je také super šikovná pekařka!
16. 11. 2020 17:57
MamlajdaD: Tak to jsem měla ten tvaroh odnést, k Magdalence ! U mne bez záruky. Snad to dobře dopadne, ale moc ji to ukazovat nemusíme! Určitě to nebude, jak od maďarské kuchařky.
16. 11. 2020 16:10
Veronika.Hrozna: A to ale děláš ten maďarský tvarohový, ne Jsem zvědavá jako opička Žofka z večerníčku!
16. 11. 2020 10:17
MamlajdaD: Dala jsem okapat tvaroh....
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 9 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 18 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 18 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 19 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 20 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Sachr dort z jablek
marie.ledlova@email.cz uvařil před 5 hodinami
Fazolová polévka s mrkví a libečkem
TondaJ uvařila před 5 hodinami
Polévka z kuřecích hřbetů
Gregusa uvařila před 6 hodinami
Těsto na pizzu
sarahaj uvařil před 8 hodinami
Domácí vánočka
Andyscha uvařila před 10 hodinami
Štikozubec argentinský s thajskou omáčkou
Ondraska uvařila před 11 hodinami
Čevabčiči s bramborem
8181bartova uvařila před 11 hodinami
Ruské chlebíčky - zapečené
slavka744 uvařila před 12 hodinami
Chutné vafle
PetraJ7 uvařila před 12 hodinami
Jednoduché vynikající langoše
Hankapa uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Brutnák lékařský používáme v kuchyni. Jedlé květy i listy přidáváme do salátů a zdobíme jimi pokrmy
Sachr dort z jablek: Dokonale vláčná a úžasně šťavnatá varianta rakouské klasiky ozdobená ořechy chutná božsky
Jak na dokonalé houskové knedlíky: Podle receptu knedlíkového mistra Petra Kosinera je zvládnou i začátečníci
Další recepty
Suroviny: mouka, voda, sůl mořská, tuk hera, broskve, nektarinky, tvaroh jemný, cukr, žloutek, šťáva citronová, rozinky, mandle, tuk hera, tuk hera, cukr moučkový
Broskvovo-nektarinkový závin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2LvW
51 názorů