Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Broskvovo-nektarinkový závin

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

26. 10. 2020 02:27

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie14 090 kJ / 3 368 kcal
Bílkoviny89,93 g
Tuky117,08 g
Vláknina26,38 g
Cholesterol 273 mg
Sodík 324 mg
Sůl0,65 g
Sacharidy475,35 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tvarohová náplň podle Veroniky Hrozné:

Je tam 500 g tvarohu, jeden žloutek, sníh z jednoho bílku, citronová kůra, rozinky. K tomu byla přidána na sucho opečená dětská krupička, na 500 g tvarohu je 5 PL opečené krupičky, 1 PL zakysané 16% smetany. Vanilkový cukr 2x a cukr krystal 4 lžíce. Z toho jedna do sněhu. Je to náplň, která nevyteče.

Mírně teplý, čerstvý štrúdl, podávat s jahodovým rozvarem! Jahody, cukr, trošku vody a citronová šťáva, povařit.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

MamlajdaD MamlajdaD

17. 11. 2020 17:57

Veronika.Hrozna: Moc krásné fotky, dělají mi choutky! Už jsou tady, už jsou tu, chci tu tvojí dobrotu! Z Bratislavy štrůdl krásný, můj obdiv je vcelku jasný! Poděkování letí mílovými křídy, toť ozdoba mezi mlsnými jídly! Doma u vás také asi chutnalo a obdivu od muže se ti dostalo! Tebe každý musí míti rád a já děkuji ti nastokrát! :-K:-K:-K:-D<3:yes::yes::yes:
Opravdu děkuji za vyzkoušení a mám velkou radost z toho jak se ti to krásně zdařilo! Fotky jsou krásné! ;-)<3:-D:-K

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

17. 11. 2020 12:14

Eja57: Neměla jsem doma kurkumu.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

17. 11. 2020 12:13

Vyber si fotku do titulky, mě to nejde! Asi proto, že to je tvůj recepis.

Eja57 Eja57

17. 11. 2020 11:18

Veronika.Hrozna: co takhle špetička! kurkumy? a žluťoučké žloutky jsou na světě...

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

17. 11. 2020 11:08

MamlajdaD: Podařilo se, teď jsem chutnala, je ještě teplý ! Jdu za chvilku udělat ten jahodový přeliv, s čím se to podává a nafotím! Napíšu recept na ten tvaroh a na ten přeliv ! Ovšem s tím, že já to nemám tak hezky žluté od vajíček, jako na fotkách. ;-( To by musel někdo dát dvě vajíčka, přímo od slepiček na zeleném u lesa! ;-) P.S. Ale fakt to Magdalence moc ukazovat nemusíme, taková krása ,s čím bych se mohla vychloubat, to fakt není!

MamlajdaD MamlajdaD

16. 11. 2020 21:26

Veronika.Hrozna: :-D To se mně stát nemůže! Já už ty kila totiž mám a jsem setrvale kulaťoučká. Na to, že jsem byla celý život štíhlá ať jsem snědla, co jsem snědla, :yes:;-) tak teď na stará kolena jsem beze změny kulatá ať jím, nebo nejím :no:;-(. Ale co s tím nadělám, i tak je na světě hezky! ;-):-D:-K

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

16. 11. 2020 21:15

MamlajdaD: No, a ty kila navíc! Kdo by odolal? :-D Já taky koukala videa a pak nakonec videa, do toho zaboří vidličku , jak do peřinky ......<3<3<3

MamlajdaD MamlajdaD

16. 11. 2020 21:00

magdalenka: Ale pročpak by ses červenala? Vždyť on každý ví, že umíš! ;-):-8 Jen jsi moc skromná a svoje znalosti nedáváš moc na odiv. Ale když někomu poradíš nebo odpovídáš na dotaz, je to vždy dokonalé. A o tvých výrobcích ani nemluvím! :yes::-D Ale jedno ti řeknu, Magduška, kdybych já měla tak blízko do Maďarska, pekla bych tažené štrůdly každý týden, vždyť oni tam na to prodávají speciální těsto, je ve výsledku jako tažené (nebo je to strojové tažené, ale dokonalé), jen dát náplň a strčit do trouby! Koukala jsem na to na maďarských videích, když jste se s Veronikou začaly bavit o túrós rétes - tvarohovém závinu. ;-) Takové kdyby u nás prodávali, to by bylo dobrot! :yes: Dík za komentář a zdravím! :-K:-K:-K

magdalenka magdalenka

16. 11. 2020 20:02

Veronika.Hrozna: túrós rétes nemám momentálne na programe, ešte je tam od včera kus škoricového kringla.:-8

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

16. 11. 2020 19:45

magdalenka: A nemusíš, len tak náhodou, zajtra piecť turosz retesz? :-K

magdalenka magdalenka

16. 11. 2020 18:53

MamlajdaD:cha! červenám sa po korienky vlasov, lebo si chválu nezaslúžim. Pečiem stále dokola niektoré veci, ktoré rodina požaduje, hlavne obyčajné koláče, kysnuté veci, pagáče, chlieb, pečivo a pod. Pečenie múčnikov, torty alebo cukroví nie je mojou doménou, ale sporadicky sa dokopem, lebo musím...:-8

MamlajdaD MamlajdaD

16. 11. 2020 18:29

Veronika.Hrozna: V pečení moučníků ti věřím (a nejen v nich), pečeš hodně a máš parádní moučníky! Ale souhlasím s tebou, že Magduška je také super šikovná pekařka! ;-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

16. 11. 2020 17:57

MamlajdaD: Tak to jsem měla ten tvaroh odnést, k Magdalence ! U mne bez záruky. Snad to dobře dopadne, ale moc ji to ukazovat nemusíme!:-( ;-) Určitě to nebude, jak od maďarské kuchařky.;-(

MamlajdaD MamlajdaD

16. 11. 2020 16:10

Veronika.Hrozna: A to ale děláš ten maďarský tvarohový, ne:-? <3 Jsem zvědavá jako opička Žofka z večerníčku! :-D;-):-K

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

16. 11. 2020 10:17

MamlajdaD: Dala jsem okapat tvaroh....

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: mouka, voda, sůl mořská, tuk hera, broskve, nektarinky, tvaroh jemný, cukr, žloutek, šťáva citronová, rozinky, mandle, tuk hera, tuk hera, cukr moučkový

TopRecepty.cz

Broskvovo-nektarinkový závin

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2LvW