Broskvovo-nektarinkový závin
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 14 090 kJ / 3 368 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 89,93 g |
Tuky | 117,08 g |
Vláknina | 26,38 g |
Cholesterol | 273 mg |
Sodík | 324 mg |
Sůl | 0,65 g |
Sacharidy | 475,35 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tvarohová náplň podle Veroniky Hrozné:
Je tam 500 g tvarohu, jeden žloutek, sníh z jednoho bílku, citronová kůra, rozinky. K tomu byla přidána na sucho opečená dětská krupička, na 500 g tvarohu je 5 PL opečené krupičky, 1 PL zakysané 16% smetany. Vanilkový cukr 2x a cukr krystal 4 lžíce. Z toho jedna do sněhu. Je to náplň, která nevyteče.
Mírně teplý, čerstvý štrúdl, podávat s jahodovým rozvarem! Jahody, cukr, trošku vody a citronová šťáva, povařit.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 10. 2020 17:41
magdalenka: Magduška, děkuji za vysvětleni! To byla babička fakt obětavá, ale asi vás měla moc ráda a dělala to pro vás, vždyť to byla (a dodnes je) velká dobrota!! Na takové babičky se vzpomíná s láskou! Děkuji a moc zdravím!
26. 10. 2020 17:19
MamlajdaD: Správne, bolo to ako vložka do polievky. Nejako to zamotala a upiekla, pamätám si hmlisto nagymamu, ešte pár mesiacov pred smrťou o barlách sa pohybovala a ťahala na stole štrúdľové cesto...bola neskutočne obetavá a pracovitá.
26. 10. 2020 15:24
magdalenka: Dík za komentář! Upéct okraje, to je dobrý nápad, ale nezlob se nerozumím tomu "pod polievku", znamená to do polévky jako zavářku? Nebo jak to mám pochopit (asi si při pondělku stojím na kabelu) Prosím, vysvětli to, fakt mám zabedníno! Některé slovní obraty jsou v češtině a slovenštině přece jenom jiné!
26. 10. 2020 14:46
stará mama tie hrubšie okraje tiež upiekla na kraji plechu, dávali sme ich "pod polievku"...
26. 10. 2020 13:08
hospodyne: Děkuji za pěkný komentář! Kdysi dávno jsem tažené štrůdly také pekla, a teď, když jste mi to připomněla, tak jsem si na ty okraje těsta vzpomněla! Máte naprostou pravdu! Já jsem tažený štrůdl moc ráda nedělala, vždycky jsem měla strach, že se mi plachta protrhne. A dneska bych se do něj nepustila, už jen proto, že se s tím taženým těstem člověku nechce dělat jen pro sebe. Pro jednoho člověka se fakt špatně vaří, pro víc lidí je to hezčí hlavně tím, že vidíte, jak všem chutná a to je ta správná radost z vaření! Máte hezké vzpomínky na svojí rodinu! Moc zdravím!
26. 10. 2020 12:23
to mi připomíná dobu, kdy jsem tyto záviny pekla málem každý víkend dětem na kolej. Hlavně syn terorizoval, nesnáší " zákalcové" těsto napité šťávou z náplní. Tvaroh musel být pokrytý meruňkami s jahodami. Tenkrát se kompotovalo kdeco. Ostatně tažené těsto používám stále, vypracuje ho robot a vytažení na ubrusu je už jen muška. Tento závin je sytivý a skutečně výborný.
Jen bych doplnila, že silnější nevytažené okraje je dobré odkrojit, protože po upečení jsou tvrdé.
Jen bych doplnila, že silnější nevytažené okraje je dobré odkrojit, protože po upečení jsou tvrdé.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 1 hodinou
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno před 11 hodinami
Mandlové šneky
Přidáno před 22 hodinami
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno 9. 5. 2024 08:30
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno 9. 5. 2024 06:45
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno 8. 5. 2024 18:11
Právě bylo uvařeno:
Kynuté těsto na štrúdl
Sei uvařila před 3 minutami
Meruňkový makovec
Petra Dvor. uvařila před 7 minutami
Jarní křupavý salát
clova uvařila před 11 hodinami
Sváteční koláčky
hkleslova@seznam.cz uvařil před 11 hodinami
Vepřové na žampionech, kari a smetaně
RenKa73 uvařila před 13 hodinami
Chřest s jahodami a mozzarelou
bludicky uvařila před 14 hodinami
Zeleninové lívanečky
vendyb uvařila před 14 hodinami
Toastová pizza v troubě
Duchy29 uvařila před 14 hodinami
Rybízovo-jogurtový koktejl
jankohrasko uvařila před 14 hodinami
Oříškovočokoládové sušenky
PunkyLucik uvařila před 15 hodinami
Další recepty
Suroviny: mouka, voda, sůl mořská, tuk hera, broskve, nektarinky, tvaroh jemný, cukr, žloutek, šťáva citronová, rozinky, mandle, tuk hera, tuk hera, cukr moučkový
Broskvovo-nektarinkový závin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2LvW
51 názorů