Pizza na plech

Pizzy Doba přípravy: 90-120 min 2 názory

Pizzy Doba přípravy: 90-120 min 2 názory

Suroviny 6-10 porcí

Těsto:
350 g hladké mouky
350 g polohrubé mouky
1 kostka droždí (1 sáček instantního)
1 dl oleje
max 0,5 l teplé vody
2 kávové lžičky cukru
1 kávová lžička soli
Obloha (podle chuti):
1 kg strouhané Goudy
200 g paprikáše
2 papriky
Omáčka:
500 g rajského protlaku
1 hlavička česneku
1 velká cibule
sůl, bazalka, oregáno (nebo koření na pizzu)

Postup přípravy receptu

  1. V robotu promícháme mouky, do vzniklého důlku dáme cukr, droždí a zalijeme vodou tak, aby bylo téměř ponořeno droždí. Přikryjeme čistou utěrkou a necháme vzejít kvásek (10-30 minut).

  2. Začněme promíchávat na nejnižší stupeň, přidáme sůl, po chvilce po troškách přilévame olej na střídačku s vodou (na 2 -3x) tak, aby byla voda naposledy. Nemusí se dávat všechna (Když je těsto moc řídké, přidáme mouku a naopak, když se nechce vše spojit, přidáme trochu vody).
    Stále mícháme na nejnižší stupeň, až vznikne kompaktní, hebké těsto (asi10 minut). Přendáme do zadělávací mísy, přikryjeme utěrkou a necháme kynout na teplém místě (40-60 minut).

  3. Omáčka: Cibuli a česnek rozmixujeme, přidáme protlak, sůl a koření, pořádně promícháme.
    Pokud je těsto slanější, není potřeba přidávat sůl i do omáčky.

  4. Těsto rozdělíme napůl. Rozválíme a přendáme na plech s pečícím papírem potřeným olejem. Přebytečné okraje ořízneme. Potřeme bohatě omáčkou, posypeme sýrem, klademe salám a papriku. To samé s druhou polovinou všeho.

  5. Pečeme ve vyhřáté troubě na 150°C 20 minut, dokud nejsou okraje zlaté.

Komentáře k receptu Pizza na plech