

Řízečky z panenky v parmazánové strouhance s lehkým bramborovým salátem
Suroviny
- 500 g vepřové panenky
- hladká mouka
- strouhanka Panko
- 80 g strouhaného parmazánu (nebo Gran Moravia)
- 2 vejce
- sůl
- olej na smažení
- 400 g brambor typu A
- 1 červená cibule
- 2 velké hrsti rukoly
- 200 g cherry rajčat
- 1 lžíce kaparů
- 2 lžičky dijonské hořčice
- 4 lžíce olivového oleje
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup přípravy receptu
Vepřovou panenku nakrájíme na medailonky. Naklepeme je klouby rukou a lehce osolíme. Strouhanku smícháme se sýrem.
Řízečky obalíme v mouce, ve vajíčku a nakonec ve strouhance se sýrem.
V pánvi rozehřejeme olej a řízečky osmažíme.Salát:
Brambory uvaříme ve slupce doměkka. Necháme zchladnout a neoloupané je nakrájíme na čtvrtky. Přidáme nakrájená rajčata, jemně nakrájenou cibuli, kapary, rukolu a vše opatrně promícháme se zálivkou, kterou připravíme prošleháním oleje s hořčicí. Dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.
Poznámka od kuchařky
Inspirace: magazín Albert
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Řízečky z panenky v parmazánové strouhance s lehkým bramborovým salátem
-
-
hospodyne: vaše kluky chápu
děkuju
-
moc dobré. Naši kluci to přímo milují
-
magdalenka: Tobě už jsem poslala
-
maris: a ja som cudzia, či čo?
-
Simona Skolakova: Simi, děkuju
klidně si vezmi, ráda se s Tebou podělím
-
Majko hned bych si řízeček vzala
fotka krásná,určitě vyzkouším,mám ráda řízečky z panenky