Řízečky z panenky v parmazánové strouhance s lehkým bramborovým salátem

Suroviny

500 g vepřové panenky
hladká mouka
strouhanka Panko
80 g strouhaného parmazánu (nebo Gran Moravia)
2 vejce
sůl
olej na smažení
400 g brambor typu A
1 červená cibule
2 velké hrsti rukoly
200 g cherry rajčat
1 lžíce kaparů
2 lžičky dijonské hořčice
4 lžíce olivového oleje
sůl
čerstvě mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou panenku nakrájíme na medailonky. Naklepeme je klouby rukou a lehce osolíme. Strouhanku smícháme se sýrem.
    Řízečky obalíme v mouce, ve vajíčku a nakonec ve strouhance se sýrem.
    V pánvi rozehřejeme olej a řízečky osmažíme.

  2. Salát:
    Brambory uvaříme ve slupce doměkka. Necháme zchladnout a neoloupané je nakrájíme na čtvrtky. Přidáme nakrájená rajčata, jemně nakrájenou cibuli, kapary, rukolu a vše opatrně promícháme se zálivkou, kterou připravíme prošleháním oleje s hořčicí. Dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.

Poznámka od kuchařky

Inspirace: magazín Albert

Komentáře k receptu Řízečky z panenky v parmazánové strouhance s lehkým bramborovým salátem