Řízečky v chlebové strouhance

Suroviny

cca 5 plátků chleba (nejlépe Šumava)
hladká mouka
rozšlehaná vejce
cca 1 kg vepřového, drůbežího, králičího masa
sůl
pepř mletý
hořčice plnotučná, pikant, dijonská...
česnek sušený nebo česnekové pasta
chilli pasta, chilli vločky,
olej nebo sádlo na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Maso vybereme dle vlastní chuti, pokrájíme na plátky, nejlépe o velikosti dlaně, naklepeme a po stranách nakrájíme, aby se při smažení nekroutily.

  2. Řízky osolíme, opepříme a dále můžeme dochutit tak, že je zlehka potřeme z obou stran dle vlastní chuti česnekovou pastou, hořčicí... a ochutit můžeme i sladkou paprikou, sušeným česnekem, chilli...

  3. Starší plátky chleba, které před rozmixováním necháme zlehka okorat, rozmixujeme na strouhanku. Kůrku neodstraňujeme.

  4. Připravené řízečky obalíme klasicky nejprve v mouce, pak v rozšlehaných vejcích a následně v chlebové strouhance.

  5. Smažíme v rozpáleném oleji nebo na sádle z obou stran dozlatova a dokřupava.

  6. Podáváme s bramborem, kaší, chlebem, zeleninovým salátem...

Poznámka od kuchařky

Řízečky můžeme připravit i jako rychlé občerstvení k pivu nebo vínu, jsou vhodné například i na Silvestra, kdy chlebíčků a jednohubek máme dost...

Komentáře k receptu Řízečky v chlebové strouhance

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: chlebová strouhanka strouhanka z chleba chlebova strouhanka chlebova strouhanka recept strouhanka z chleba jak připravit vepřové mini řízečky recepty z chleba strouhanka z chleba na řízky řízky v chlebové strouhance