Řízečky v chlebové strouhance

recepty73 Kuchař: recepty73

Vepřové maso 0 názorů

Suroviny

cca 5 plátků chleba (nejlépe Šumava)
hladká mouka
rozšlehaná vejce
cca 1 kg vepřového, drůbežího, králičího masa
sůl
pepř mletý
hořčice plnotučná, pikant, dijonská...
česnek sušený nebo česnekové pasta
chilli pasta, chilli vločky,
olej nebo sádlo na smažení
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso vybereme dle vlastní chuti, pokrájíme na plátky, nejlépe o velikosti dlaně, naklepeme a po stranách nakrájíme, aby se při smažení nekroutily.

  2. Řízky osolíme, opepříme a dále můžeme dochutit tak, že je zlehka potřeme z obou stran dle vlastní chuti česnekovou pastou, hořčicí... a ochutit můžeme i sladkou paprikou, sušeným česnekem, chilli...

  3. Starší plátky chleba, které před rozmixováním necháme zlehka okorat, rozmixujeme na strouhanku. Kůrku neodstraňujeme.

  4. Připravené řízečky obalíme klasicky nejprve v mouce, pak v rozšlehaných vejcích a následně v chlebové strouhance.

  5. Smažíme v rozpáleném oleji nebo na sádle z obou stran dozlatova a dokřupava.

  6. Podáváme s bramborem, kaší, chlebem, zeleninovým salátem...

Poznámka

Řízečky můžeme připravit i jako rychlé občerstvení k pivu nebo vínu, jsou vhodné například i na Silvestra, kdy chlebíčků a jednohubek máme dost...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 130 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Řízečky v chlebové strouhance

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: chlebová strouhanka strouhanka z chleba chlebova strouhanka chlebova strouhanka recept strouhanka z chleba jak připravit vepřové mini řízečky recepty z chleba strouhanka z chleba na řízky řízky v chlebové strouhance