Řízečky Mornay z vepřové panenky

Suroviny 4 porce

600 g vepřová panenka
olej
2 lžíce kečupu
150 ml sladké smetany
houbový bujon
2 lžíce hladké mouky
trochu másla
sojová omáčka
150 g Eidamu

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme. Opečeme na oleji. Naskládáme do zepékací misky. Podlejeme výpekem, do kterého jsme před tím zamíchali 2 pol. lž. kečupu, a asi 150 ml sladké smetany (šlehačky).

  2. Potom uděláme jíšku z 2 lžic hladké mouky a trochu másla. Zalejeme asi 400 ml teplé vody a 15 minut vaříme na mírném ohni. Osolíme, opepříme ochutíme houbovým kořením (od vitany) nebo houbovým bujonem a trochou sojovky. Vmícháme strouhaný sýr (150g) přelijeme řízečky a zapečeme.

Poznámka od kuchařky

PS: je to recept od Nadi Konvalinkové z kalendáře

Komentáře k receptu Řízečky Mornay z vepřové panenky

Tématické fráze: vepřove řizečky vepř.panenka mini řízečky z panenky varime z veprove panenky recepty z vepřové panenky vaříme z panenky pikantní vepřové řízečky vepr panenka pikantní řízečky z panenky vepřová panenka recept rizky z veprove panenky vepř. panenka mini řízečky z vepřové panenky vepřová panenka recepty recepty vepř.panenka vepř.panenka recepty recepty na panenku vepr panenky vepřova panenka přirodni vepr panenka recept