

Tvarohová buchta s čokoládou a kandovaným ovocem
Suroviny
- 250 g měkkého tvarohu, použil jsem v alobalu
- 3 větší vejce
- 150 g cukru krupice (lze ubrat, pokud bude sladší poleva)
- 1 vanilkový cukr
- citronová kůra z půlky citronu
- 180 g rozpuštěného másla nebo máslové Hery
- 180-200 g polohrubé mouky, dle šťavnatosti tvarohu
- 1 prášek do pečiva
- 100 g čokolády (použitá 50 %)
- 100 g kandovaného ovoce
Postup přípravy receptu
Tvaroh s jemně nastrouhanou citronovou kůrou utřeme s cukry a žloutky, přilijeme vlažné rozpuštěné máslo, přisypeme mouku s kypřidlem, řádně promícháme, vsypeme nasekanou čokoládu a kandované ovoce, které zapracujeme do těsta a nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků.
Hutnější těsto přendáme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané dortové (22cm) formy nebo bábovky či menšího pekáčku, rovnoměrně rozprostřeme a vložíme do předehřáté trouby na 170 stupňů. Pečeme dorůžova, cca 35 minut (dle použité formy) - vyzkoušíme špejlí, těsto se na ni nesmí lepit.
Po vychlazení přelijeme čokoládovou polevou nebo jen pocukrujeme, pokrájíme a podáváme.
Poznámka od kuchařky
Buchta je vláčná, žádná dusivka, chuťově bohatá, jako biskupský chlebíček.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Tvarohová buchta s čokoládou a kandovaným ovocem
K receptu nejsou žádné komentáře.