Tvarohová buchta s čokoládou a kandovaným ovocem

Suroviny

250 g měkkého tvarohu, použil jsem v alobalu
3 větší vejce
150 g cukru krupice (lze ubrat, pokud bude sladší poleva)
1 vanilkový cukr
citronová kůra z půlky citronu
180 g rozpuštěného másla nebo máslové Hery
180-200 g polohrubé mouky, dle šťavnatosti tvarohu
1 prášek do pečiva
100 g čokolády (použitá 50 %)
100 g kandovaného ovoce

Postup přípravy receptu

  1. Tvaroh s jemně nastrouhanou citronovou kůrou utřeme s cukry a žloutky, přilijeme vlažné rozpuštěné máslo, přisypeme mouku s kypřidlem, řádně promícháme, vsypeme nasekanou čokoládu a kandované ovoce, které zapracujeme do těsta a nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků.

  2. Hutnější těsto přendáme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané dortové (22cm) formy nebo bábovky či menšího pekáčku, rovnoměrně rozprostřeme a vložíme do předehřáté trouby na 170 stupňů. Pečeme dorůžova, cca 35 minut (dle použité formy) - vyzkoušíme špejlí, těsto se na ni nesmí lepit.

  3. Po vychlazení přelijeme čokoládovou polevou nebo jen pocukrujeme, pokrájíme a podáváme.

Poznámka od kuchařky

Buchta je vláčná, žádná dusivka, chuťově bohatá, jako biskupský chlebíček.

Komentáře k receptu Tvarohová buchta s čokoládou a kandovaným ovocem

K receptu nejsou žádné komentáře.