Řezy s kandovaným ovocem

jahoda Kuchařka: jahoda

Soutěžní recept. Přidejte fotku a vyhrajte.

Moučníky , Ostatní, Řezy 42 názorů

Suroviny

1) těsto
25 dkg hladké mouky
16 dkg másla
5 dkg cukr moučka
3 žloutky
na špičku nože prášek do pečiva
2) náplň
velká hrst ořechů
balíček rozinek (lze namočit v rumu)
balíček jiného sušeného ovoce (meruňky, ananas, švestky, brusinky atd., kandované ovoce…)
3) ze 3 bílků ušlehat sníh
4) čokoláda na vaření
máslo
3 lžíce horké vody (čokoládu ještě v obale nalámu na malé kousky a s máslem a horkou vodou rozmíchám na teplé plotýnce – pokud je husté, klidně přidat ještě horkou vodu-krásně se spojí)
Recept si zatím oblíbilo 40 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Zpracujeme rychle linecké těsto,aby se suroviny moc nezahřály a rozválíme 3 pásy (nebo 4, pokud chcete řezy drobnější) + upečeme na pečicím papíru (pečeme jako linecké pozvolna cca na 150°C do růžova).

  2. Vychladlé potřeme marmeládou.

  3. Navršíme doprostřed každého pásu nadrobno nakrájenou náplň viz 2.

  4. Do pytlíku dáme ušlehaný sníh a překryjeme náplň.

  5. Dáme sušit do trouby na 100°C – poznáme, až sníh trochu zežloutne.

  6. Vychladlé pásy polijeme čokoládovou polevou. Pozn.: Je dobré nechat řezy před krájením pár dní uležet, aby linecké změklo.

Poznámka

Zdroj: Rodinný recept - dělávám nejen na vánoce a velikonoce, ale hodí se i během roku na různé akce.

Tentokrát jsem ze zdrav. důvodů oslavence vypustila ořechy, ale kdo může, šup tam s nimi.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 708 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Řezy s kandovaným ovocem

  • Luci.p Luci.p

    Jahůdko,moc děkuji za odpověď. Včera večer jsem zkoušela řezy a dnes na to musím ještě dodělat polevu. Zkusím spíš asi s tou Ivou (akorát mám Omegu, tak snad to nebude vadit).Pak se ještě ozvu, jak mi to dopadlo a jak chutná po odležení. Zatím příjemný dny.

    Odpovědět

  • jahoda jahoda(autorka receptu)

    Lusi, dělám to odhadem, myslím, že na 1 čokoládu asi 1 lžíce másla a 3 lžíce horké vody. Vůbec se ale neboj, kdyby se poleva zdrcla kdykoli do nepěkného tvaru, přidáš trochu horké vody a mícháš tak dlouho, až se zase spojí.
    Nebo mám osvědčenou i tuto:
    Čoko-poleva:
    100g čokolády
    25g ztuženého tuku (Iva)
    2 lžíce oleje
    - čokoládu s Ivou rozpustíš a přidáš olej a ještě chvíli mícháš, aby se vše pěkně spojilo(s tím olejem se poleva potom tak neláme)
    Kdo má rád kandované ovoce, tak pro toho jsou řezy bezva. Dlouho vydrží, ale těsto zpracuj rychle, protože linecké těsto je křehké a nechce při zpracování moc zahřát. A nech je pár dní uležet a potom nakrájej.
    Určitě se podaří a pochlub se výtvorem:-). Ať chutnají, v sobotu se do nich také pustím;-):-K

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    nádhera:-K:yes:co víc dodat:-?:-8:yes:

    Odpovědět

  • Luci.p Luci.p

    Dobrý den, řezy vypadají nádherně. Chtěla bych se zeptat, jsem začátečnice kolik se má dát přesně másla do polevy? Moc děkuji a přeji pěkné dny.

    Odpovědět

  • srettka srettka

    luxus:-p:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Jahůdko, opravdu jsem dala Heru, zkusím máslo příště. A to krájení mohlo být rukama :-8:-8

    Odpovědět

  • jahoda jahoda(autorka receptu)

    Evo, trochu drobí ano, ale ani jeden se nezlomil při krájení:-O. Je asi dobře, že se debata rozjela, kdo bude chtít vyzkoušet, může si dát podklad linecké, které má osvědčené, že je hned měkké. A já budu muset někdy v brzké době znovu péct, abych vše pod drobnohledem upřesnila;-)

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

    Já když peču řezy,kde podklad je linecké těsto,tak recept uvádí,krájet hned na kostky,jak se vytáhne z trouby teplé,jinak se láme a drobí.Tak myslím že to bude i v tomto případě,na té fotce to vypadá,že se to taky trochu drobí.Myslím,že by to chtělo trošku vláčnější podklad.:-))

    Odpovědět

  • jahoda jahoda(autorka receptu)

    Zizalko, já nejsem žádný mistr přes pečení( když se mi těsto nezdá, přidám vejce, nebo tuk a nějak to dopadne, ani moc nevážím přesně, tak mám možná více štěstí než rozumu:-))) ), ale možná to bude tukem, já dávám většinou všude raději máslo, než Heru - tu jaksi nemusím a možná přidat trochu více toho tuku? - nemělo by to v tomto případě snad vadit.;-)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Tak podávám hlášení. Chuťově je to linecké moc dobré, ale ani teď mi nešlo (ty dva zbylé pásy) rozkrájet na porce, fakt se láme. To jsem z toho jelen, určitě ještě jednou vyzkouším. Náplň je super, dávala jsem pomelo, brusinky, meruňky, jahody, pak rozinky a švestky máčené v rumu, vlašské ořechy a mandle. Milovníci ořechů a sušeného ovoce si mlaskali. Bod už jsem dala a jsem zvědavá na reparát, protože chuťově to Tvoje linecké nemá chybu :-p:yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Jahůdko, tím se netrap. Měla jsem se na ten komentář vyspat:-8
    Jak jsem byla trochu rozladěná, tak to asi vyznělo hodně zklamaně, ale to není pravda. Možná jsem ty pásy i moc natenko vyválela, chtěla jsem toho mít hodně :-)) Jestli to bude chutnat, tak to určitě zkusím ještě jednou, já se nerada vzdávám ;-)

    Odpovědět

  • jahoda jahoda(autorka receptu)

    Já všechno peču většinou pomalu, ale toto je opravdu jako linecké a linecké peču pomalu tak na 150st. a koukám a hlídám. Recept mám od babičky a peče se už léta, ale bude to moje chyba, že to tam není napsáno. Já nikdy nekoukám na dobu pečení u receptů, protože jsem zvyklá na svoji troubu, tak to budu muset doplnit. Je mi líto, že jsi s tím měla trápení. (Na obrázku, co je přiložený,je už těsto upečené...) Mě potom takový recept odradí, to je jasný. :-8 Ale pro změnu někdy zkusím s tím listovým těstem, asi je to jednodušší:yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala

    No, to těsto mi připomíná hodně křehké linecké. Pekla jsem ho jako cukroví, sníh jsem pak už jen sušila. Ty i to samotné těsto pečeš v mírné troubě? V postupu jsem nic podrobnějšího nevyčetla :-8

    Odpovědět

  • jahoda jahoda(autorka receptu)

    zizalko, tak to jsi mě překvapila, mě to jde krájet normálně. Je to křehčí těsto, ale možná jsi to moc upekla. Já to suším, jak píši v receptu. Nikdy se mi to nelámalo, ale neříkám, že se mi vždy všechno podaří napoprvé:-)no škoda

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Tak jsem dnes vyzkoušela, chtěla jsem nějakou sladkost bez krému. Těsto se příšerně lámalo, je moc křehké. Většinu upečeného nenaplněného těsta tvořily úlomky, které spásla rodina. Zbyly mi dva neporušené pruhy (já hloupá jsem dělala rovnou ze dvou dávek :-8), tak jsem nahonem rozmrazila lístkové těsto a to už je o něčem jiném. Nepraská a neláme se při krájení, takže tomu, kdo to bude zkoušet, doporučuju místo původního dát to listové. Pruhy před pečením propíchat vidličkou. Jinak je to efektní moučník, ještě jsem zvědavá, co na to řeknou zítra kolegyně ;-)Ale ty nervy u toho...:-S:-8:-))

    Odpovědět

1 2 3

Tématické fráze: cukrovi s kandovanym ovocem vánoční cukroví s kandovanym ovocem recepty s kandovaným ovocem pečení s kandovaným ovocem řezy z kandovaného ovoce recept s kandovaným ovocem řezy s ovocem moucnik s kandovanym ovocem řezy na velikonoce s kandovaným ovocem koláč s kandovaným ovocem piškot s kandovaným ovocem linecké s kandovaným ovocem řez s kandovaným ovocem bábovka s kandovaným ovocem cukrovi z kandovaneho ovoce moučniky s kandovanym ovocem ořechové řezy s ovocem co s kandovaným ovocem chlebíček s kandovaným ovocem

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít