Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 059 kJ / 1 926 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,75 g |
Tuky | 210,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 175 mg |
Sodík | 4,00 g |
Sůl | 10,00 g |
Sacharidy | 0,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Fazole den předem opláchnu a namočím.
Druhý den sleju vodu a v nové dám vařit fazole společně s kořením.
V mezičase nakrájím na kostičky špek a dám ho do malého hrnce vysmažit. Jakmile špek pustí tuk, tak ho posbírám a přidám do hrnce k fazolím. Se solí buďte opatrní, protože slanina je dost slaná a její výpek také.
Hrnec s výpekem (tukem) odstavím na později. Krok 2: V momentě, kdy jsou fazole měkké, znovu rozpálím tuk ze špeku a do něj nasypu mouku na jíšku, kterou zahustím polévku. Krok 3: Cca 10 minut nechám polévku probublat. Jakmile se mouka provaří, nastává samotné dochucování octem a cukrem. Nic z obou surovin by nemělo být dominantní. Já se řídím tím, dvě lžíce cukru a lžíce octa. Je třeba dělat vše podle svých chutí a s octem velmi opatrně.
K dochucení občas stačí par kapek octa a pár krystalků cukru, takže opravdu mějte trpělivost a po troškách.
Druhý den sleju vodu a v nové dám vařit fazole společně s kořením.
V mezičase nakrájím na kostičky špek a dám ho do malého hrnce vysmažit. Jakmile špek pustí tuk, tak ho posbírám a přidám do hrnce k fazolím. Se solí buďte opatrní, protože slanina je dost slaná a její výpek také.
Hrnec s výpekem (tukem) odstavím na později. Krok 2: V momentě, kdy jsou fazole měkké, znovu rozpálím tuk ze špeku a do něj nasypu mouku na jíšku, kterou zahustím polévku. Krok 3: Cca 10 minut nechám polévku probublat. Jakmile se mouka provaří, nastává samotné dochucování octem a cukrem. Nic z obou surovin by nemělo být dominantní. Já se řídím tím, dvě lžíce cukru a lžíce octa. Je třeba dělat vše podle svých chutí a s octem velmi opatrně.
K dochucení občas stačí par kapek octa a pár krystalků cukru, takže opravdu mějte trpělivost a po troškách.
Zveřejněno 21. 2. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nejlepší fazolová polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2LnK
Moje poznámka
Nejlepší fazolová polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2LnK
Nejnovější recepty
Bylinkové pesto
Přidáno před 13 hodinami
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno před 18 hodinami
Vepřová směs se zeleninou a hranolkami
Přidáno před 19 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
Přidáno před 20 hodinami
Bulgur s restovanou zeleninou, sýrem a klíčky
Přidáno před 22 hodinami
Rychlé kynuté knedlíky s rebarborou
Přidáno 6. 5. 2025 05:13
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nebeský koláč
prochajdam před 21 minutami
Vepřová játra na minutku z horkovzdušné fritézy
Chlebajez před 50 minutami
Pórková polévka s vejci, bramborami a lahůdkovým droždím
brtna před 1 hodinou
Maďarská rybářova polévka Halászlé
gedzitka před 2 hodinami
Chia pudink s ovocem
nasr.ferid před 3 hodinami
Krémová cibulačka
IIvveettaa před 7 hodinami
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Sahula před 13 hodinami
Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Sahula před 13 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
radekfiala před 15 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Alamatej před 15 hodinami
Suroviny:
fazole červené,
slanina,
mouka,
cukr,
ocet,
sůl,
pepř,
bobkový list
Komentáře (2)