Velikonoční fazolová polévka

maris Kuchařka: maris

Polévky 2 názory

Suroviny

200 g bílých fazolí
300 g uzeného masa
1 lžíce másla
2 lžíce mouky
150 ml smetany ke šlehání
2 jarní cibulky
medvědí česnek
mladé kopřivy
petrželka
pažitka
podle možností i další jarní bylinky
sůl
čerstvě mletý bílý pepř
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Fazole, které jsme den předem namočili, uvaříme doměkka.
    Do hrnce na polévku dáme vařit vodu, vložíme uzené maso a vaříme také doměkka.
    Maso vyjmeme a udržujeme v teple.

  2. Z másla a mouky uděláme jíšku, polévku zahustíme, vložíme nakrájené bílé části cibulek a vaříme cca 20 minut. Na závěr přidáme uvařené fazole, zjemníme smetanou, přidáme kopřivy a necháme přejít varem.

  3. Hotovou polévku dochutíme čerstvě mletým pepřem, případně přisolíme a posypeme nakrájenou petrželkou, cibulkovou natí, medvědím česnekem a pažitkou.
    Uzené maso rozdělíme do talířů a zalijeme polévkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 84 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Velikonoční fazolová polévka

  • maris maris(autorka receptu)

    Eja57: :-) to jsi mi udělala radost, krásné Velikonoce a děkuju;-):-K:-K

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Ta fotka s ovečkou, které polívčička určitě taky moc chutná, je tak roztomilá, že jsem si ji stáhla na svátky jako tapetu na plochu:-K

    Odpovědět

Tématické fráze: polevky fazolkova fazolová polévka top recepty

Zapomněl/a jsem heslo