Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Falešná marcipánová hmota - v DP

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

12. 12. 2010 18:10

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energetická hodnota13 548 kJ / 3 238 kcal
Bílkoviny75,10 g
Tuky36,50 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol150 mg
Sodík878 mg
Sůl2,00 g
Sacharidy652,31 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Před pár měsíci jsem začala s pečením dortů a stále jsem "rvala" a hnětla v ruce, což je docela fuška, hlavně zkraje je to docela namáhavé, lepí se vše a je poměrně nepořádek....časem jsem na různých stránkách narazila na usnadnění pomocí pekárny a musím velmi pochválit - je to rychlé, čisté a bezbolestné :)

S vodou opatrně, raději postupně přidávat než to přehnat a pak zahušťovat :)

hmota vychází z receptu Hanahcotton, Haničko díky :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

evinecky

8. 11. 2018 13:50

Strašně moooc děkuji za skvělý recept. Úžasně se s ním pracuje a to už jsem vyzkoušela tady jo receptů a každý musela upravovat. Tenhle Váš je špica a všem doporučuji.:-*

Sallymera

19. 4. 2017 14:10

Děkuji moc již po 3tí jsem používala vaše recepty na korpus dort i fondán :) nyní jsem přidala i fotku aspoň trochu povedeného Díla :D :yes::yes::yes:

casino

1. 3. 2017 15:06

Míša: "Můžu místo javorového sirupu použít rýžový sirup?"
Můžete:yes:
Do pravého marcipánu používám glukózový (pšeničný, kukuřičný, rýžový) sirup, nebo i med :-)

isindy

1. 3. 2017 13:25

Míša: se záměnou sirupů neporadím, já jsem nakonec skončila u 2 lžic medu a sirupy jsem úplně odbourala :-8 vzhledem k nové pekárně, která i na programu těsto předehřívá asi půl hodiny, vrátila jsem se k ručnímu zpracování, čas hnětení - no, až to bude vláčné jako modelína, je to tak na 10 minut max, spíš méně... osvědčilo se mi dělat den předem, dát do igelitu, nechat rozležet (ona vyschnutím ztvrdne trochu), nahřát pak v MWT a opět mokrou rukou rozpracovat. Pokud budete zpracovávat hned, lépe rozpracovat déle. Robot nedoporučuji, ten by to asi neutáhl.... jen si spálíte motor.

Míša

1. 3. 2017 11:51

Můžu místo javorového sirupu použít rýžový sirup? :)
A jak dlouho cca "hnětat" v ruce když nemám pekárnu? Případně lze to hodit do robota? :-(

Filipova

23. 9. 2015 21:05

isindy:dekuji za radu tuk zkusim pouzit priste moc dekuju :-):yes:

isindy

22. 9. 2015 19:18

Filipova: nikdy marcipán nepodsypávám, vyvaluji na gumové podložce a nelepí se. Nebojte se jej zpracovat bez podsypání, tou trochou tuku, co do něj zapracujete, dosáhnete i nelepivé konzistence :-)

Filipova

22. 9. 2015 16:36

Zkusila jsem poprve tento marcipan a super:yes:.Prvne se mi lamal nesel rozvalet :-( kousek po kousku jsem pridavala vodu a super.Druhy poks parada.Je potreba trefit konzistenci.Nadherne se rozvalel,krasne jde modelovat.Barvim prask.barvickama a ok. :-)
Jen se chci zeptat,kdyz rozvaluju,tak podsypavam mouck.cukrem a zustavaj mi na nem pak mapy cukru co stim?? Vypada to nehezky :-S
Dekuju za tento recept :-K :yes::yes::yes:

masule

10. 7. 2015 06:29

Vyzkoušela jsem ho a je perfektní, byla jsem nadšená, krásně se s ním pracuje;-) Používala jsem na potahování dortů a supr.Díky moc za skvělý recept:-))

MajaV

26. 2. 2015 11:16

Dělala jsem marcipán na dort přesně podle tohoto receptu a jsem nadšená, jak krásně se hmota zpracovala(nemám pekárnu takže ručně) a je výborná a pěkně tvárná:yes::yes::yes::-)

Veru

21. 6. 2014 09:25

Včera jsem pekla dort velice narychlo a jelikož jsem neměla čas objednat potahové hmoty, ma které jsem zvyklá, tak jsem si koupila marcipán balený v obchodě..Do rána se mi marcipán na dortu úplně roztekl..:-(;-(Rozhodla jsem se vyzkoušet Váš recept, seškrábala jsem rozteklý marcipán a díky bohu mi ten Váš zachránil celý dort. Pekrfektní!

dexulka

24. 4. 2014 14:57

Díky moc za recept,používám,když je třeba potahová hmota ;-)

isindy

16. 4. 2014 17:44

janatka: :yes::yes::-) dík za foto, hezky jste si hrály :-)

isindy

16. 4. 2014 17:44

katule: omlouvám se, že reaguji až nyní, nějak mi váš dotaz unikl... hmota vydrží v lednici klidně měsíc, před zpracováním zase nahřejte krátce v MW (20-30vteřin) a propracujte do vláčnosti. Pokud uděláte postavičky týden předem, tak ztvrdnou, ozdoby dělané 1-2 dny dopředu jsou sice tvrdší, ale zuby nelámou :-)

janatka

16. 4. 2014 11:46

Tak nějak jsem tomu nemohla uvěřit,že by se to dalo i DP uhníst.Byla jsem mile překvapená,konečně se mi to povedlo,tak jak jsem chtěla.Krásně se s ní pracovalo.Nevím jestli jsi měla stejné množství,ale u nás to ochutnáváním ztratila na váze,děcka chodily a uždibovaly.;-Jeden den jsem vyzkoušela rozválet a zbytek šel do lednice na druhý den.Nechala jsem povolit přes noc a propracovala jsem to,aby se dala válet a krásně jsme si s dcerou pohrály.:-K:yes:Určitě budu dělat i nadále,vůbec to nic není!!!!!!

1 2 3 4 5 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelů

Další recepty

Tématické fráze: marcipánová hmota marcipánová hmota recept marcipanová hmota na dorty recept na marcipánovou hmotu čím lepit marcipán jak vyrobit marcipánovou hmotu doma marcipánové figurky marcipánová modelína domácí marcipánová hmota marcipánové těsto recept marcipánová hmota na dort marcipánové těsto recept na marcipán z domácí pekárny jak lepit marcipán marcipánová hmota recept jednoduchy marcipán z pekárny jak udělat malinké marcipánové růžičky čím lepit marcipánové ozdoby marcipánové figurky postup marcipánová hmota v pekárně

Suroviny: cukr moučkový, mléko sušené, med, sirup javorový, mandlové aroma, voda, tuk ztužený

TopRecepty.cz

Falešná marcipánová hmota - v DP

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lpv7