Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

7 nejlepších receptů na jahodové nepečené dezerty. Využijme sezonu jahod naplno
Top recepty

Jahody, které neprojdou tepelnou úpravou, si zachovají nejvíce vitamínů, chuti a vůně. I proto jsou nepečené dezerty tak oblíbené a žádané. V našem přehledu představujeme sedm nejlepších.

Navíc je řada dezertů a nepečených pochoutek vhodná i pro úplné začátečníky. Vyrobit mléčný jahodový shake trvá jen chvilku, takže mnoho receptů je navíc velmi rychlých. Náš výběr jistě uspokojí i ty zkušenější v kuchařských dovednostech.

Jahody

Chcete do těla dostat hodně vitamínu C, ale zakusovat kyselý citron se vám příčí? Sladké a lehké jahody jsou tedy jasná volba! Množství céčka obsažené v typicky letních plodech je srovnatelné právě s…

  1. Krupicovo-pudinkový letní dort
  2. Jahodový pohár s jogurtem
  3. Jahodová zmrzlina
  4. Jahodový koktejl
  5. Jahodové tiramisu
  6. Panna cotta s jahodami
  7. Jahodová polévka s kefírem

1. místo

Krásný a chutný nepečený dort vypadá velmi svátečně a přitom není složitý. Z rozdrcených sušenek a másla upěchujeme na dno dortové formy budoucí korpus. Z mléka, cukru, dětské krupičky, pudinku a másla uvaříme kaši, kterou nalijeme do formy. Po ztuhnutí poklademe jahodami a zalijeme červeným dortovým želé uvařeným podle návodu. Hned po ztuhnutí a vychlazení můžeme krájet a servírovat. Poradí i návodné video.

2. místo

Jahodové poháry můžeme v sezoně připravovat  často. Na dno pohárových sklenic rozdělíme jahodový jogurt, zalijeme uvařeným jahodovým pudinkem, po ztuhnutí pokryjeme jahodami a zalijeme červeným jahodovým želé, které jsme připravili podle návodu na sáčku. Po ztuhnutí můžeme dozdobit a podávat.

3. místo

Z vychlazené smetany, rozmačkaných jahod, cukru a mléka připravíme směs, kterou zmrazíme v zmrzlinovém strojku nebo v mrazáku podle naší rady. Jednoduše připravená ledová pochoutka s chutí jahod udělá radost každému.

4. místo

Mléčné ovocné koktejly nás mnohdy provázejí celé léto. Stačí rozmixovat ovoce, cukr, mléko a zakysanou smetanu nebo jogurt a dostaneme lahodnou svačinu plnou vitamínů, chutí a bílkovin během chvilky. Chutná zvláště dětem.

5. místo

Jahodové tiramisu podle italského receptu je jiné než to klasické. Krém zůstává stejný z vajec a mascarpone, ale piškoty se namáčejí místo v kávě v rozmačkaných jahodách. Nakrájenými jahodami je lze ještě proložit. Vrstvy nakonec posypeme nastrouhanou bílou čokoládou nebo kokosem. Po rozležení je lahoda na světě.

6. místo

Efektní dezet ve skleničce se skládá z jahodového rosolu, který po zatuhnutí v šikmé poloze zalijeme klasicky uvařenou panna cottou. Práce se želatinou má svá pravidla, ale když je ovládnete, budete mít bohatší rejstřík moučníků a dezertů. Naše návodné video vám pomůže k dokonalému výsledku.

7. místo

Osvěžující studené polévky jsou v horku vítanou pochoutkou. Tato je z kefíru, rozmixovaného s jahodami, kysanou smetanou a cukrem. Polévku podáváme jako svačinu nebo lehkou večeři s piškoty. Jednoduchá a rychlá dobrota potěší nejen děti.
Sezona jahod netrvá dlouho a my ji rádi plně využíváme ke spokojenosti našich strávníků. Dopřejme si je, dokud jsou snadno dostupné a chuťově nejlepší. Některé dezerty se dají připravovat i z jahod mražených.
 
 
 
 
 

 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 

 

Tento tip je užitečný  (2x)

Pokud se vám tip líbí  klikněte na tlačítko

Komentáře

Nejsou zde žádné komentáře.

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Josef Maršálek

nově v eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům