

Vegetariánské delikátní rizoto
Suroviny 4 porce
- 700 ml rýže parboiled (ano ml, odměřte v odměrce)
- 500 g mražené zeleniny (hrášek, mrkev, kukuřice)
- 30 g Jidášova ucha
- 1 hrst sušených hub (když nemáte, nevadí)
- 1 větší cibule
- zeleninový bujón na 750 ml vody
- pepř, sůl
- kurkuma, chilli
Postup přípravy receptu
Smícháme všechny sušené houby a zalijeme vroucí vodou, minimálně 1 l, aby byly houby ponořené i po nabobtnání.
Necháme ve vodě 1 hodinu. Vodu nevylívat!Rýži dáme do hrnce, přidáme 770 ml vody z hub (o 10 % vody víc, než rýže. Na 500 ml by bylo 550 ml vody). Přiklopíme, osolíme a vaříme jako rýži na sushi, tzn. od momentu varu 9 minut na nejslabší plamen, pak 4 minuty střední plamen, poté vypneme a ještě15 minut necháme přiklopené. Je důležité nechat to přiklopené během celého procesu!
Než se dovaří rýže, připravíme směs zeleniny a hub. Na rozpáleném oleji zprudka osmahneme cibuli nakrájenou na měsíčky. Přidáme všechnu zeleninu a nakrájené houby, koření a bujón. Trochu podlijeme a dusíme 15 minut. Poté vše smícháme.
Poznámka od kuchařky
Kdo má rád, může dát nastrouhaný sýr a okurku.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Vegetariánské delikátní rizoto
K receptu nejsou žádné komentáře.