Vegetariánské delikátní rizoto

Bezmasá jídla Doba přípravy: 1 h 0 názorů

Bezmasá jídla Doba přípravy: 1 h 0 názorů

Suroviny 4 porce

700 ml rýže parboiled (ano ml, odměřte v odměrce)
500 g mražené zeleniny (hrášek, mrkev, kukuřice)
30 g Jidášova ucha
1 hrst sušených hub (když nemáte, nevadí)
1 větší cibule
zeleninový bujón na 750 ml vody
pepř, sůl
kurkuma, chilli

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme všechny sušené houby a zalijeme vroucí vodou, minimálně 1 l, aby byly houby ponořené i po nabobtnání.
    Necháme ve vodě 1 hodinu. Vodu nevylívat!

  2. Rýži dáme do hrnce, přidáme 770 ml vody z hub (o 10 % vody víc, než rýže. Na 500 ml by bylo 550 ml vody). Přiklopíme, osolíme a vaříme jako rýži na sushi, tzn. od momentu varu 9 minut na nejslabší plamen, pak 4 minuty střední plamen, poté vypneme a ještě15 minut necháme přiklopené. Je důležité nechat to přiklopené během celého procesu!

  3. Než se dovaří rýže, připravíme směs zeleniny a hub. Na rozpáleném oleji zprudka osmahneme cibuli nakrájenou na měsíčky. Přidáme všechnu zeleninu a nakrájené houby, koření a bujón. Trochu podlijeme a dusíme 15 minut. Poté vše smícháme.

Poznámka od kuchařky

Kdo má rád, může dát nastrouhaný sýr a okurku.

Komentáře k receptu Vegetariánské delikátní rizoto

K receptu nejsou žádné komentáře.