Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Delikátní švestkový kečup

Jste milovníci kečupu a rádi zkoušíte nové chutě? Tak to tu pro vás máme skvělý tip. Lahodný kečup můžete připravit i z vyzrálých švestek. Chuťově je doplní jablečný ocet, koření a česnek. Hodí se zejména ke grilovanému masu.

Hodnocení receptu je 4,9 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

kucerova45 kucerova45

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 902 kJ /
455 kcal
Bílkoviny3,75 g
Tuky1,28 g
Vláknina14,11 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 36 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy100,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na čtvrtky pokrájené švestky dáme do kastrolu, přidáme cukr, ocet, vodu a přivedeme k varu. Obsah hrnce vaříme 20-30 minut (dle zralosti švestek), rozvařenou horkou hmotu rozmixujeme. Krok 2: Přivedeme opět k varu, přidáme prolisovaný česnek, veškeré koření a za stálého míchání vše provaříme. Krok 3: Hotový a ještě horký kečup plníme do napařených čistých sklenic, utřeme hrdla a zavíčkujeme. Ihned obrátíme dnem vzhůru a necháme na utěrce vychladnout.

Zveřejněno 2. 9. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Delikátní švestkový kečup

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NGpm

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Delikátní švestkový kečup

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NGpm

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Letos se opravdu švestek urodilo a tohle je skvělý tip na jejich zpracování :-8 u nás jsou velmi oblíbené sladké omáčky k masům a sýrům <3

Taky bych to nazvala chutney,dělala jsem podle receptu na podzim a baštíme to k uzeným žebrům:-p

casino:dej pokoj, tohle je domácí šmakézus, to je jiný level:-)
ikdyž taková cikánská omáčka od otmy je skvělá i s těmi kon-SER-vanty. Nu což, občas se zhřešit muší, aby bylo co napravovat:-))

srettka:
No jo, no..., někteří to mají jednoduché:-))
Leč, není třeba čekat do švestek! OTMA je tu (i) pro vááás:-8

no pic kozu do vazu...kepuč ze slivek?? to musí být super, to snad budu muset i vyzkoušet, už to vidím..grilované masénko a k tomutahle dobrota...to musí být hotový gastrorgasmus:-p:yes:

díky za recept,určitě ho udělám až budou švestky dík:yes::-p

Vzhledem k tomu, že je celý víkend u nás doma "trnkobraní" , vyzkoušela jsem i tento trnečkový kečup. Moc mi chutnal za tepla:yes::yes: jsem zvědavá, jak se chutě uleží až vychladne;-)
Dovolím si Ti přidat foto:-) a 8. bod:yes:

:yes::yes:Vyborne,přidala jsem česnek a papričku palivou.:yes::yes::-K

Tak jsem to včera uvařila podle receptu a nějak jsem nebyla spokojená s chutí. Tak jsem přidala sůl a ještě trochu cukru a pak nám to chutnalo. Myslím, že ta sůl je tam potřeba.

Bezva nápad, zkusím udělat dia verzi a napíšu:yes::yes::yes::yes::yes: To perníkové koření to je špičkový nápad:-)):-))

Páni:-OEvi,díky za príma recept:yes:Moc se mi líbí:-p:-K

danielle72 přesně tak a je dobrý aji k uzeninám:-p

To musí být výborné ke grilovanéu masu, pečeným žebrům, uzenému :yes::yes::yes:

:-KZrovna přemýslím,co se švestkama... Skvělý nápad:yes:,jen se chci zeptat,jak ho potom využít,k čemu je dobrý?

Tento recept je z knihovničky receptů a má tam takový název, tak jsem ho neměnila.;-)

Tématické fráze:
kečup ze švestek, jablečný kečup, šveskový kečup, dia kecup, švetskový kečup, dia kečup recept, kečup z švestek, omáčka k pečeným žebrům, kečup se švestkami, švestkovýkečup, kečup se švestek, recept na kečup ze švestek, omacka k zebrum, recept na domácí kečup s švestka, domácí kečup se švestkami, kečup recept, dia kecup,, dia zavařenina se solí, jablecny kecup recept, domácí dia kečup

Suroviny:
švestky, cukr hnědý, ocet jablečný, voda, česnek, skořice mletá, koření do perníku, pepř mletý

Přidat fotografie receptu