Delikátní švestkový kečup

kucerova45 Kuchařka: kucerova45

Zavařeniny 16 názorů

Suroviny

500 g vyzrálých odpeckovaných švestek
30 g hnědého cukru
50 ml jablečného octa
50 ml vody
1 sroužek česneku
0,5 lžičky mleté skořice
špetka perníkového koření
špetka mletého černého pepře
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na čtvrtky pokrájené švestky dáme do kastrolu, přidáme cukr, ocet, vodu a přivedeme k varu. Obsah hrnce vaříme 20 až 30 minut (dle zralosti švestek), rozvařenou horkou hmotu rozmixujeme.

  2. Přivedeme opět k varu, přidáme prolisovaný česnek, veškeré koření, za stálého míchání vše provaříme a horký kečup plníme do napařených sklenic, zavíčkujeme a hned obrátíme dnem vzhůru a necháme na utěrce vychladnout.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 83 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Delikátní švestkový kečup

  • Majka8 Majka8

    Taky bych to nazvala chutney,dělala jsem podle receptu na podzim a baštíme to k uzeným žebrům:-p

    Odpovědět

  • srettka srettka

    casino:dej pokoj, tohle je domácí šmakézus, to je jiný level:-)
    ikdyž taková cikánská omáčka od otmy je skvělá i s těmi kon-SER-vanty. Nu což, občas se zhřešit muší, aby bylo co napravovat:-))

    Odpovědět

  • casino casino

    srettka:
    No jo, no..., někteří to mají jednoduché:-))
    Leč, není třeba čekat do švestek! OTMA je tu (i) pro vááás:-8

    Odpovědět

  • srettka srettka

    no pic kozu do vazu...kepuč ze slivek?? to musí být super, to snad budu muset i vyzkoušet, už to vidím..grilované masénko a k tomutahle dobrota...to musí být hotový gastrorgasmus:-p:yes:

    Odpovědět

  • sedlakantonin sedlakantonin

    díky za recept,určitě ho udělám až budou švestky dík:yes::-p

    Odpovědět

  • senky senky

    Vzhledem k tomu, že je celý víkend u nás doma "trnkobraní" , vyzkoušela jsem i tento trnečkový kečup. Moc mi chutnal za tepla:yes::yes: jsem zvědavá, jak se chutě uleží až vychladne;-)
    Dovolím si Ti přidat foto:-) a 8. bod:yes:

    Odpovědět

  • bohdana bohdana

    :yes::yes:Vyborne,přidala jsem česnek a papričku palivou.:yes::yes::-K

    Odpovědět

  • Mirka Mirka(neregistrovaná)

    Tak jsem to včera uvařila podle receptu a nějak jsem nebyla spokojená s chutí. Tak jsem přidala sůl a ještě trochu cukru a pak nám to chutnalo. Myslím, že ta sůl je tam potřeba.

    Odpovědět

  • hanes24 hanes24

    Bezva nápad, zkusím udělat dia verzi a napíšu:yes::yes::yes::yes::yes: To perníkové koření to je špičkový nápad:-)):-))

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Páni:-OEvi,díky za príma recept:yes:Moc se mi líbí:-p:-K

    Odpovědět

  • kucerova45 kucerova45(autor receptu)

    danielle72 přesně tak a je dobrý aji k uzeninám:-p

    Odpovědět

  • danielle72 danielle72

    To musí být výborné ke grilovanéu masu, pečeným žebrům, uzenému :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Janiina Janiina

    :-KZrovna přemýslím,co se švestkama... Skvělý nápad:yes:,jen se chci zeptat,jak ho potom využít,k čemu je dobrý?

    Odpovědět

  • kucerova45 kucerova45(autor receptu)

    Tento recept je z knihovničky receptů a má tam takový název, tak jsem ho neměnila.;-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    spagetka: súhlasím, aj mne sa recept pozdáva, ale fakt to kečup nie je, prihováram sa za zmenu názvu.;-)

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: kečup ze švestek jablečný kečup šveskový kečup dia kecup švetskový kečup dia kečup recept kečup z švestek omáčka k pečeným žebrům kečup se švestkami švestkovýkečup kečup se švestek recept na kečup ze švestek omacka k zebrum recept na domácí kečup s švestka domácí kečup se švestkami kečup recept dia kecup, dia zavařenina se solí jablecny kecup recept domácí dia kečup