Delikátní švestkový kečup

Suroviny

500 g vyzrálých odpeckovaných švestek
30 g hnědého cukru
50 ml jablečného octa
50 ml vody
1 sroužek česneku
0,5 lžičky mleté skořice
špetka perníkového koření
špetka mletého černého pepře

Postup přípravy receptu

  1. Na čtvrtky pokrájené švestky dáme do kastrolu, přidáme cukr, ocet, vodu a přivedeme k varu. Obsah hrnce vaříme 20 až 30 minut (dle zralosti švestek), rozvařenou horkou hmotu rozmixujeme.

  2. Přivedeme opět k varu, přidáme prolisovaný česnek, veškeré koření, za stálého míchání vše provaříme a horký kečup plníme do napařených sklenic, zavíčkujeme a hned obrátíme dnem vzhůru a necháme na utěrce vychladnout.

Komentáře k receptu Delikátní švestkový kečup

  • Majka8 Majka8

    Taky bych to nazvala chutney,dělala jsem podle receptu na podzim a baštíme to k uzeným žebrům:-p

    Odpovědět

  • srettka srettka

    casino:dej pokoj, tohle je domácí šmakézus, to je jiný level:-)
    ikdyž taková cikánská omáčka od otmy je skvělá i s těmi kon-SER-vanty. Nu což, občas se zhřešit muší, aby bylo co napravovat:-))

    Odpovědět

  • casino casino

    srettka:
    No jo, no..., někteří to mají jednoduché:-))
    Leč, není třeba čekat do švestek! OTMA je tu (i) pro vááás:-8

    Odpovědět

  • srettka srettka

    no pic kozu do vazu...kepuč ze slivek?? to musí být super, to snad budu muset i vyzkoušet, už to vidím..grilované masénko a k tomutahle dobrota...to musí být hotový gastrorgasmus:-p:yes:

    Odpovědět

  • sedlakantonin sedlakantonin

    díky za recept,určitě ho udělám až budou švestky dík:yes::-p

    Odpovědět

  • senky senky

    Vzhledem k tomu, že je celý víkend u nás doma "trnkobraní" , vyzkoušela jsem i tento trnečkový kečup. Moc mi chutnal za tepla:yes::yes: jsem zvědavá, jak se chutě uleží až vychladne;-)
    Dovolím si Ti přidat foto:-) a 8. bod:yes:

    Odpovědět

  • bohdana bohdana

    :yes::yes:Vyborne,přidala jsem česnek a papričku palivou.:yes::yes::-K

    Odpovědět

  • Mirka Mirka(neregistrovaná)

    Tak jsem to včera uvařila podle receptu a nějak jsem nebyla spokojená s chutí. Tak jsem přidala sůl a ještě trochu cukru a pak nám to chutnalo. Myslím, že ta sůl je tam potřeba.

    Odpovědět

  • hanes24 hanes24

    Bezva nápad, zkusím udělat dia verzi a napíšu:yes::yes::yes::yes::yes: To perníkové koření to je špičkový nápad:-)):-))

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Páni:-OEvi,díky za príma recept:yes:Moc se mi líbí:-p:-K

    Odpovědět

  • kucerova45 kucerova45(autor receptu)

    danielle72 přesně tak a je dobrý aji k uzeninám:-p

    Odpovědět

  • danielle72 danielle72

    To musí být výborné ke grilovanéu masu, pečeným žebrům, uzenému :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Janiina Janiina

    :-KZrovna přemýslím,co se švestkama... Skvělý nápad:yes:,jen se chci zeptat,jak ho potom využít,k čemu je dobrý?

    Odpovědět

  • kucerova45 kucerova45(autor receptu)

    Tento recept je z knihovničky receptů a má tam takový název, tak jsem ho neměnila.;-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    spagetka: súhlasím, aj mne sa recept pozdáva, ale fakt to kečup nie je, prihováram sa za zmenu názvu.;-)

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: kečup ze švestek jablečný kečup šveskový kečup dia kecup švetskový kečup dia kečup recept kečup z švestek omáčka k pečeným žebrům kečup se švestkami švestkovýkečup kečup se švestek recept na kečup ze švestek omacka k zebrum recept na domácí kečup s švestka domácí kečup se švestkami kečup recept dia kecup, dia zavařenina se solí jablecny kecup recept domácí dia kečup