Perníkový knedlík

Žádná fotografie není k dispozici
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

3 vejce
100 g perníku na strouhání
250 ml mléka
200 g hrubé mouky
3 rohlíky nakrájené na kostky
sůl
sádlo na vymazání hrnků

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepněte a oddělte žloutky od bílků. Perník nastrouhejte a z bílků ušlehejte sníh. Žloutky, perník, mléko, mouku, rohlíky a větší špetku soli dobře promíchejte. Nakonec zlehka vmíchejte sníh.

  2. Těsto rozdělte do sádlem vymazaných hrníčků - ideální jsou ty s rovnou stěnou, knedlíky z nich půjdou dobře vyklopit. Vložte hrnky do kastrolu, zalijte do polivny vroucí vodou a přiklopte poklicí. Voda nesmí sahat moc vysoko, aby nenatekla do hrnků, až začne bublat. Knedlíky budou uvařené tak za 20 minut.

Poznámka od kuchařky

Karolína - domácí kuchařka

Komentáře k receptu Perníkový knedlík

  • Dajda Dajda

    maris: Tak ke zvěřině na víně mi to pasuje taky, ostatně tam jde taky o nasládlou omáčku, podobnou té povidlové.<3

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57 (moderátorka)

    maris: no mi to právě chuťově pocitově nejvíc pasuje ke zvěřine

    Odpovědět

  • maris maris

    Eja57: já jsem perníkový knedlík jedla asi dvakrát v restauraci, doma jsem ho nezkoušela. Vždycky to bylo ke zvěřině ( srnčímu ) na víně a k tomu byl výborný. :-8

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57 (moderátorka)

    Veronika.Hrozna: jo:-! Podej referenci
    Já si myslím, že to bude k sobě pasovat:yes:

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Eja57: Já zkusím ke kančí kýtě s hořčicí nebo k zajíci, hned si ho připnu k receptu na kančí kýtu s hořčicí . ;-)

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57 (moderátorka)

    yanull: ke svestkove omáčce s uzeným:yes:

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    yanull: Tak to mi připadá z navržených kombinací nejvhodnější. :yes:

    Odpovědět

  • yanull yanull (moderátorka)

    Viděla bych je ke švestkové omáčce, ale bez masa, jen jako sladké jídlo ;-)

    Odpovědět

  • hospodyne hospodyne

    :-Kjedla jsem ke zvěřinovému guláši, ale nechutnalo mi. Mezi námi, i ten guláš;-( Škoda masa
    Možná k omáčce, která se perníkovým kořením dochucuje

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57 (moderátorka)

    Dajda: dovedu si je představit ke guláši ze zvěřiny....nasladko asi ne....mozna ke kachne?

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Zajímavý recept, ale není mi jasné, k čemu se tyto knedlíky hodí. Ke svíčkové asi sotva. Jedí se nasladko?

    Odpovědět