Krůtí závitky s pecorinem nebo parmezánem

Drůbeží maso Doba přípravy: 30 minut příprava , 20 minut tepelná úprava 4 názory

Drůbeží maso Doba přípravy: 30 minut příprava , 20 minut tepelná úprava 4 názory

Suroviny 2 porce

4 tenté plátky prsních krůtích řízků
sůl
čerstvě mletý černý pepř
1-2 stroužky česneku dle chuti
40 g nahrubo strouhaného sýru - pecorino nebo parmezán
1 lžíce nasekané hladkolisté petrželky
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa lehce naklepeme přes fólii, osolíme a opepříme (pozor, sýr je slaný - pecorino je ovčí sýr a lze jej nahradit parmezánem). Prolisovaný česnek smícháme s omytou nasekanou petrželovou natí a rozdělíme na plátky masa, na každý kápneme olivový olej, přidáme nastrouhaný sýr, ale trochu ho necháme na posyp.

  2. Zavineme a sepneme párátkem, dáme na pekáček vyložený pečícím papírem, pokapeme olejem a dáme na 12-15 minut do trouby vyhřáté na 180°C, před koncem pečení (po 10 minutách) posypeme odloženým sýrem. Podáváme se salátem dle chuti, můžeme podávat i s novými brambůrkami, které dáme do trouby společně se závitky.

  3. Závitky lze udělat i na hluboké pánvi, kde necháme nejprve ze všech stran maso zatáhnout a opéct dorůžova. Pak maličko jen 1 lžící podlijeme (vínem, vývarem nebo vodou) a necháme ode dna uvolnit výpek, nechceme dusit. Posypeme ponechaným sýrem a necháme ještě minutku v pánvi. Pak podáváme s různě upraveným bramborem nebo jen se salátem.

Poznámka od kuchařky

Výborně se k závitkům hodí například "Thajský salát z manga" nebo "Thajský salát s hruškou". Oba moje recepty jsou na Top receptech.

Komentáře k receptu Krůtí závitky s pecorinem nebo parmezánem

  • hospodyne: :-D;-):yes:

    Odpovědět

  • hospodyne hospodyne

    :-KMarie Svarcova: s kuřecími prsy problém není, ale našim krůtám nechtějí růst jenom stehna:-D

    Odpovědět

  • hospodyne: :-) moc děkuji za komentář, je možné závitky dělat i z kuřecího masa ale náhodou jsem měla krůtí, tak jsem to zkusila a byly moc dobré teplé i studené , dávám 2 ks na porci x potřebný počet :-K krásný zbytek dne

    Odpovědět

  • hospodyne hospodyne

    :-Kvážně - moc hezký recept. U nás moc krůtí prsa nejedou, tak jsem vděčná za každý nápad. Takové závitky by mohly chutnat i odpíračům:-D

    Odpovědět