Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rýžový salát - výborná příloha ke grilovanému masu

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bahula Bahula

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby odležení

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby odležení)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 773 kJ /
902 kcal
Bílkoviny39,14 g
Tuky20,16 g
Vláknina10,44 g
Cholesterol 109 mg
Sodík 1,15 g
Sůl2,73 g
Sacharidy135,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rýži uvaříme al dente (nesmí být úplně měkká, hlavně ne převařená). Krok 2: Do misky mezitím dáme 4 polévkové lžíce kukuřice, hrášku (já jsem měla obojí Bonduelle) a 4 lžíce ananasu, nakrájeného na malé kostičky. Rajče a šunku nakrájíme na kostičky, pórek na tenká kolečka, přidáme kysanou smetanu (nejlépe OLMA na dipy a saláty), zakapeme olivovým olejem, přidáme trochu šťávy z ananasu, špetku kari a osolíme. Krok 3: Uvařenou rýži necháme vychladnout, pak zamícháme do připravené směsi a dáme aspoň na 2 hodiny uležet do chladničky.

Zveřejněno 21. 8. 2021 12:27

Poznámka autorky Bahula

Inspirace: Kamila Magálová-recepty

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rýžový salát - výborná příloha ke grilovanému masu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9qNz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rýžový salát - výborná příloha ke grilovanému masu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9qNz

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
rýže jasmínová, kukuřice, hrášek, ananas, rajče, pórek, smetana kysaná, šunka, olej olivový, koření kari

Přidat fotografie receptu