Zelenina k masu jako příloha

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Doba přípravy: 15 2 porce Zeleninová jídla 20 názorů

Suroviny

1 mrkev
10 cm pórku
100 g syrového hlávkového zelí
1 menší kedlubna
1 malý rajský protlak
2 stroužky česneku
cukr (nebo med) asi 1 lžička podle chuti
3 lžíce láku z okurek nebo trošku octa
olej
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na trošce oleje osmahneme nakrouhané, osolené zelí, které zbavíme šťávy.

  2. Přidáme nahrubo nastrouhanou kedlubnu, mrkev, protlak, utřený česnek.

  3. Osolíme, osladíme, přidáme ocet, nebo lák z okurek podle chuti a necháme pár minut dusit. Stačí 10 minut, aby se nám zelenina nerozvařila.

  4. Do hotové směsi nakrájíme na kolečka pórek, promícháme a už nevaříme. Podáváme k různým masům, vynikající je taky jako příloha k bramboráčkům.

Poznámka

Pro všechny, kdo se chtějí dobře najíst i bez brambor, rýže, těstovin a knedlíků:-))

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 100 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zelenina k masu jako příloha

Předchozí 1 2

Tématické fráze: zelenina jako priloha zelenina k masu zeleninová příloha k masu zeleninové přílohy k masu zelenina pod maso zeleninová příloha květák jako příloha maso a zelenina zelenina jako příloha k masu příloha k masu přílohy ke kuřecímu masu přilohy ze zeleniny zeleninové přílohy přílohy k masu zelenina příloha zeleninove prilohy k masům porek jako priloha přílohová zelenina priloha zelenina přílohy k masu ze zeleniny

Zapomněl/a jsem heslo