Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 649 kJ / 1 828 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 141,63 g |
Tuky | 113,79 g |
Vláknina | 25,88 g |
Cholesterol | 848 mg |
Sodík | 1,97 g |
Sůl | 4,67 g |
Sacharidy | 53,75 g |
Postup přípravy
Vymačkanou cuketu dáme na rozpálenou pánev, dobře ji prohřejeme, přidáme sádlo nebo olej a za občasného mícháni restujeme 10-15 minut, až se vypaří voda a objem cukety se sníží.
Necháme vychladnout. Krok 2: Smícháme mleté maso s vajíčky, pepřem, majoránkou, česnekem a sýrem.
Přidáme vychlazenou cuketu, strouhanku dle potřeby, případně dosolíme a důkladně promícháme.
Vytvoříme šišku, dáme ji do pekáče a podlijeme vodou.
Nahoře na šišce vytvoříme prstem "drážku", do které nalijeme vodu. Krok 3: Troubu rozpálíme na 200 stupňů a pečeme zakryté 30-40 minut.
Potom odkryjeme a pečeme dozlatova.
Zveřejněno 2. 9. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sekaná z cukety nejen pro chlapy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lJzl
Moje poznámka
Sekaná z cukety nejen pro chlapy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lJzl
Nejnovější recepty
Jahodové noky s čokoládou
Přidáno před 1 hodinou
Žampiónová směs s mrkví a fazolemi
Přidáno před 5 hodinami
Meruňkový nákyp
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí plátek na rajčatech a oreganu
Přidáno před 7 hodinami
Tuňáková pomazánka s cottage a vejci
Přidáno 19. 6. 2025 16:21
Pečená kuřecí stehna se žampionovo-játrovou omáčkou
Přidáno 19. 6. 2025 15:41
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí Mrkvový dort
Alena Kovarova před 22 minutami
Vláčný mrkvový dort
Alena Kovarova před 50 minutami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
veronikamaskova@email.cz před 2 hodinami
Borůvkový koláč I.
RencaBarca před 3 hodinami
Povidlové šátečky bez kynutí
Hanina_ před 3 hodinami
Pekingská polévka
Hanina_ před 3 hodinami
Hrnková buchta s tvarohem
Jakubka před 3 hodinami
Bramborové knedlíčky do polévky
ldislav před 4 hodinami
Zapečené noky s vepřovým masem v hořčičné omáčce
Dagemar před 4 hodinami
Jablková bábovka - výborná a jednoduchá
vaclavagregrova před 4 hodinami
Suroviny:
cuketa strouhaná,
maso mleté,
sýr nastrouhaný,
česnek,
vejce,
strouhanka,
olej,
majoránka,
pepř,
sůl,
voda
Komentáře (10)
No dobře
***
Koukám, že jste se prokecl se zdrojem receptu
Je seriózní zdroj uvádět. že
"Nahoře na šišce vytvoříme prstem "drážku", do které nalijeme vodu."
***
Základní novinářská poučka zní:
Nepoužívejte ironii, vždy se najde někdo, kdo ji nepochopí: Anebo, ještě hůře, pochopí – ale přesto použije proti vám.
Takže, nejprve pracně vodu odstraníme a posléze ji znovu do produktu nacpeme...
No, ale jistou logiku to má: s fáší se při vkládání do pekáče zajisté lépe pracuje, že