Kuře na nových bramborách

Keraj60 Kuchař: Keraj60

Doba přípravy: 90 minut 4 porce Drůbeží maso 4 názory

Suroviny

kuře
nové brambory
2 cibule
olej
pepř
sůl
drcený kmín
tymián
rozmarýn
zelená petrželka
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Naporcujeme, omyjeme a osušíme kuře, osolíme, opepříme a pokapeme olejem, necháme 20 minut marinovat.

  2. Omyjeme, nakrájíme brambory a propláchneme ve studené vodě (vyplaví se tím škrob), osušíme a rozprostřeme na plech pokrytý pečícím papírem. Nakrájíme cibuli na půlměsíčky a rozmístíme mezi brambory. Osolíme, opepříme, posypeme drceným kmínem, rozmarýnem a tymiánem. Pokapeme olejem.

  3. Porce kuřete položíme na brambory kůží dolů a nezakryté dáme péct do vyhřáté trouby na 200 stupňů. Přepneme na turbo 190 stupňů. Po 40 minutách plech vytáhneme, promícháme brambory a porce kuřete otočíme kůží nahoru. Pečeme ještě cca 30 minut.

  4. Ozdobíme zelenou petrželkou.
    Podáváme nejlépe s hlávkovým salátem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuře na nových bramborách

  • Keraj60 Keraj60(autor receptu)

    yanull: Ano, to je pravda, ale čím méně povrchového škrobu, tím víc nám brambory "zhnědnou", když je nakrájené promícháte ve vodě, slijete úplně bílou tekutinu...:-)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Novým bramborám stačí mnohem méně času, pekla bych nejdřív kuře a pak teprve přidala brambory na 15-20 minut. Čím déle se pečou, tím víc ztrácejí vitamínu C.

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Já bych jen dodala, že rané brambory příliš škrobu nemají.

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Jako vstup na TOPky:yes: já z těchto směsí "vše v jednom pekáči" nejradši ty brambůrky, a tyhle nové jsou vůbec nejlepší

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo