

Kuře na nových bramborách
Suroviny 4 porce
- kuře
- nové brambory
- 2 cibule
- olej
- pepř
- sůl
- drcený kmín
- tymián
- rozmarýn
- zelená petrželka
Postup přípravy receptu
Naporcujeme, omyjeme a osušíme kuře, osolíme, opepříme a pokapeme olejem, necháme 20 minut marinovat.
Omyjeme, nakrájíme brambory a propláchneme ve studené vodě (vyplaví se tím škrob), osušíme a rozprostřeme na plech pokrytý pečícím papírem. Nakrájíme cibuli na půlměsíčky a rozmístíme mezi brambory. Osolíme, opepříme, posypeme drceným kmínem, rozmarýnem a tymiánem. Pokapeme olejem.
Porce kuřete položíme na brambory kůží dolů a nezakryté dáme péct do vyhřáté trouby na 200 stupňů. Přepneme na turbo 190 stupňů. Po 40 minutách plech vytáhneme, promícháme brambory a porce kuřete otočíme kůží nahoru. Pečeme ještě cca 30 minut.
Ozdobíme zelenou petrželkou.
Podáváme nejlépe s hlávkovým salátem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kuře na nových bramborách
-
Taky tak peču..výborné to je.
Přidala jsem s dovolením foto..
-
yanull: Ano, to je pravda, ale čím méně povrchového škrobu, tím víc nám brambory "zhnědnou", když je nakrájené promícháte ve vodě, slijete úplně bílou tekutinu...
-
Novým bramborám stačí mnohem méně času, pekla bych nejdřív kuře a pak teprve přidala brambory na 15-20 minut. Čím déle se pečou, tím víc ztrácejí vitamínu C.
-
Já bych jen dodala, že rané brambory příliš škrobu nemají.
-
Jako vstup na TOPky
já z těchto směsí "vše v jednom pekáči" nejradši ty brambůrky, a tyhle nové jsou vůbec nejlepší