Boršč po "rusnacky"

amalia Kuchařka: amalia

Hovězí maso 24 názorů

Suroviny

700 g hovězí kližky
500 g vepřová plec
1-2 čabajky (Ďulajka Gombasecká)
2 velké cibule
1 červená řepa
3 mrkve
1 petržel
1 celer
500-600 g hlávkového zelí
2 zelená paprika
1 malá kedlubna
200 g kysaného zelí
1 chilli paprika (čerstvá)
hustá smetana
rostlinný olej
sůl
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Mäso pokrájame na kocky. Vo väčšom hrnci speníme na oleji pokrájanú cibuľu, pridáme ostatnú zeleninu pokrájanú na malé kocky - najprv mrkvu, ktorú krátko orestujeme s cibuľou, potom ostatnú koreňovú zeleninu a papriku.

  2. Osolíme, podlejeme malým množstvom vody a dusíme 10-15 minút. Potom pridáme mäso a klobásy.

  3. Podlejeme vodou, aby bolo mäso so zeleninou tesne prikryté.

  4. Červenú kapustu pokrájame na malé kocky, pokrájame aj kyslú kapustu, ktorá by mala byť čo najkyslejšia: chuť boršču závisí aj od nej. Obidva druhy kapusty pridáme do hrnca, keď je mäso už takmer celkom uvarené.

  5. Premiešame, ak treba, dolejeme vodu a varíme, kým nie je hotová červená kapusta. Potom vyberieme klobásu, pokrájame ju na kolieska a vrátime naspäť do hrnca.

  6. Boršč dochutíme, ak treba - soľou, octom. Podávame s domácim chlebom a hustou smotanou. Boršč má byť hustý, aby v ňom "lyžica stála".

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 18 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Boršč po "rusnacky"

  • Jarmila Jarmila(neregistrovaná)

    Jana: Vážená,Vy,jak je vidět na první pohled neumíte pořádně ani česky,nejlépe pro Vás bude prohlížet si jen obrázky.

    Odpovědět

  • mirda mirda(neregistrovaná)

    tedy máme hotovo a musím říct SUUUUPRRRRRR.DÍKY AUTORCE!:-K

    Odpovědět

  • mirda mirda(neregistrovaná)

    recept vypaadá moc dobře a tak už mám nakoupeno a jdu ho pokusit vytvořit moc se těším.nevšimejte si pisálka který to nemá v hlavě v pořádku je to pro něj horší.je to ..........

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Nechápu tyhle výtky ...pokud je někdo línej číst delší text, tak ať si listuje v komixech...českejch ;-):-))
    Olina16: tenhle web je otevřený pro obě národnosti a já jsem za to moc ráda. Můžeš použít překladač :-/

    Odpovědět

  • Corall+Emmy 30.9.2006 Corall+Emmy 30.9.2006

    jezisi me je 26 a slovenstine rozumim a i krasne si pokecam se slovakem,vzdyt to jsou podobne jazyky.

    posilam bod a ukladam recept:yes:

    Odpovědět

  • AniCiz AniCiz

    :- já zírám..takovou kravinu napsat..že něco luští..slovenčina je nádherná a trefná řeč..bože díky za ty příspěvky
    ps.takový boršč bych si hned dala..:-K

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Jana (neregistrovaný/á) :-D prepáč, ale ja by som sa hanbila napísať, že nerozumiem po česky. Pretože 90% slovného základu máme rovnakého. To znamená, že neovládaš poriadne ani češtinu. A ak predsa len niečomu nerozumiem ( pretože sú samozrejme aj úplne odlišné slová ), tak sa jednoducho opýtam.
    U nás sa vraví : "Kto sa pýta, je hlúpy 5 minút, kto sa nepýta, je hlúpy celý život". ;-)

    Odpovědět

  • katica katica(neregistrovaná)

    jana-neregistrovana, nehnevaj sa ale neviem comu nerozumies, ved su to skoro stejne slova a ked uz tak nerozumies ,tak proste ten recept necitaj ,ale nechci aby slovaci pisali cesky ,lebo ani slovaci nechcu aby cesi pisali na slovenskom fore po slovensky, jednoducho ked nechces necitaj ,je tu dost receptov v cestine,sorri.,

    Odpovědět

  • Honza Honza(neregistrovaná)

    Nehledě na to, že Slováci se píší s velkým "S"

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Jana (neregi).:-), každý píše takovou řečí, jakou má za rodnou. Myslím, že není problém - pokud člověk něčemu nerozumí - aby se pod receptem zeptal a věřím, že vždy bude od někoho odpověď. Navíc si myslím, že slovenština není od češtiny až tak vzdálená, aby jsme jí neporozuměli. Nehledě na ten fakt, že recept napsaný ve slovenském jazyce, je určitě přehlednější, než kdyby se autor/ka snažili recept psát v českém jazyce a prokládali to slovenskými výrazy, protože je třeba v češtině neznají...
    Amalia:-) promiň, že jsem se tak rozepsala zrovna pod Tvým receptem...:-K.

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    když už sem píšou pořád slovácí tak aspon česky,vždycky když vidím dloouhý slovenský recept tak přepínám na další ,nechce se mi to luštit pulhodiny :/

    Odpovědět

  • nachos nachos

    Pravý boršč jsem měla jen dvakrát, od kolegyně, která je z Ruska, dělala k tomu ještě jakousi směs na chleba a olizovala jsem se až za ušima. A podruhý od mojí babičky, která už taková nebyla. Ale určitě to zkusím, protože to mám fakt ráda.:yes:

    Odpovědět

  • amalia amalia(autorka receptu)

    :-))ďakujem za pomoc, Špagetka, ten obrázok je super, nepoznám názvy všetkých častí hovädzieho dobytka:-K zase sa niečo priučím:-))

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    popletko, áha, profil = z Košíc, rodáčka ? Tak za tým močingom musiš z Abova do Šariša ;-):-D;-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    popletko , ja som tiež slovena z východu jak repa a u nás sa to takto volá, odkiaľ si ty ?;-)

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: boršč močing co je mocing boršč s kapustou hovězí boršč slovenský boršč hustý boršč s mletým masem recept na boršč boršč hovězí boršč recepty cervenej borst boršč z kapusty pravý boršč z ph močing co to je hustý borsc borč od babičky boršč kapusta videorecepty boršč boršč slovensky recepty napsané v ruském jazyce

Zapomněl/a jsem heslo