Lívance s jablky a mandlemi

evosheek Kuchař: evosheek

4 porce Sladká jídla 3 názory

Suroviny

2 vejce
300 ml mléka
sůl
25 g droždí
200 g hladké mouky
4 jablka
skořice mletá
100 g mandlové plátky
moučkový cukr
citrónová kůra
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z droždí, trochy cukru, hladké moky a mléka připravíme řídké těstíčko-kvásek, který necháme na teple vykynout.

  2. Smícháme zbylé mléko, mouku, vejce a přidáme vykynutý kvásek.

  3. Těsto řádně vymícháme a necháme vykynout, potom do něj vmícháme nahrubo nastrouhaná 2 jablka, přidáme skořici, mandle a citrónovou kůru.

  4. Smažíme lívanečky, které teplé obalujeme v moučkovém cukru se skořicí.

  5. Lívance zdobíme vykrájenými a povařenými jablky v karamelu a víně.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 13 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Lívance s jablky a mandlemi

Tématické fráze: jablkové lívance lívance s jablkem livance s jablkama lívance z jablek domácí lívance s jablky nadychané jablkové lívance jablkové lívance bez mouky recept jablkové lívance bez mouky livance z jablkama lívance z nastrouhaných z jablek lívance s jablky v karamelu lívance z jablek z hladké mouky recept na jablkové lívance recept na livance s jablkama teplé jídlo s jablky recept jablkove livance lívance s jablky z hladké mouky lívance jablka skořice livanec s jablky livance s vinem jablka