Lívance s jablky a mandlemi

Suroviny 4 porce

2 vejce
300 ml mléka
sůl
25 g droždí
200 g hladké mouky
4 jablka
skořice mletá
100 g mandlové plátky
moučkový cukr
citrónová kůra

Postup přípravy receptu

  1. Z droždí, trochy cukru, hladké moky a mléka připravíme řídké těstíčko-kvásek, který necháme na teple vykynout.

  2. Smícháme zbylé mléko, mouku, vejce a přidáme vykynutý kvásek.

  3. Těsto řádně vymícháme a necháme vykynout, potom do něj vmícháme nahrubo nastrouhaná 2 jablka, přidáme skořici, mandle a citrónovou kůru.

  4. Smažíme lívanečky, které teplé obalujeme v moučkovém cukru se skořicí.

  5. Lívance zdobíme vykrájenými a povařenými jablky v karamelu a víně.

Komentáře k receptu Lívance s jablky a mandlemi

Tématické fráze: jablkové lívance lívance s jablkem livance s jablkama lívance z jablek domácí lívance s jablky nadychané jablkové lívance jablkové lívance bez mouky recept jablkové lívance bez mouky livance z jablkama lívance z nastrouhaných z jablek lívance s jablky v karamelu lívance z jablek z hladké mouky recept na jablkové lívance recept na livance s jablkama teplé jídlo s jablky recept jablkove livance lívance s jablky z hladké mouky lívance jablka skořice livanec s jablky livance s vinem jablka