Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 56 519 kJ / 13 508 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 31,70 g |
| Tuky | 1 485,75 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 1,35 g |
| Sodík | 50 mg |
| Sůl | 0,05 g |
| Sacharidy | 2,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vezmeme kastrol přiměřené velikosti, nalijeme do něj vodu skoro do poloviny a přidáme asi deci mléka. Mléko zajistí, že se škvarečky vyškvaří pěkně do zlatova. Kdo chce mít škvarky světlé, samozřejmě mléko vynechá.
Krok 2: Sádlo pokrájíme na menší kostky asi o hraně 1,5 cm a přidáváme do kastrolu s vodou. Když je vše nakrájeno, tak za pomoci pokličky vylijeme skoro všechnu vodu a za častého promíchávání, dusíme zpočátku pod pokličkou.
Krok 3: Asi po 10 minutách sundáme pokličku, ztlumíme teplotu a za občasného promíchávání škvaříme dále. Když přestává sádlo probublávat, blíží se už konec škvaření a na mírném ohni už jen necháme škvarečky zezlátnout.
Krok 4: Vypneme vařič, ze sádla vybereme všechny škvarečky a sádlo opatrně nalijeme do sklenic. Pozor na popálení, čerstvě vyškvařené sádlo je hodně žhavé. Já si při slévání sádla dělám i jednu menší skleničku se škvarečky.
Zveřejněno 29. 10. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové škvařené sádlo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R2kL
Moje poznámka
Vepřové škvařené sádlo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R2kL
Nejnovější recepty
Extra pistáciový Paris-Brest podle Heleny Fléglové
Přidáno před 5 hodinami
Bezlepkové rohlíčky
Přidáno před 8 hodinami
Krkovice na černém pivu se zeleninou a nivovou přikrývkou
Přidáno před 8 hodinami
Éclair Tiramisu podle Heleny Fléglové
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční vídeňské dortíčky
Přidáno před 18 hodinami
Čokoládová kolečka s mandlemi
Přidáno 27. 11. 2025 16:00:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dýňový koláč
[email protected] před 21 minutami
„Žitné“ rohlíky s omládkem
magdalenka před 1 hodinou
Domácí houskový knedlík
Maestra před 2 hodinami
Štrúdlíci ze zakysané smetany
lecho před 2 hodinami
Čokoládové slzičky
malaneta před 3 hodinami
Květákový mozeček s bramborami z jedné pánve
Filomenka před 4 hodinami
Valašské frgály
Radimjumbo před 4 hodinami
Nejlepší bublanina
Radimjumbo před 4 hodinami
Bramborák s masovou směsí
lenka.s.r před 5 hodinami
Suroviny:
sádlo vepřové,
mléko,
voda
Komentáře (3)