Prejt
Příprava prejtu byla původně spjata zejména s obdobím masopustu a zabíjaček. Prejt podle tohoto receptu má jako základ vařené vepřové koleno a játra, je zahuštěný žemlemi a skvěle dochucený. Vše se navíc peče v jednom pekáčku.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 135 kJ / 32 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,26 g |
Tuky | 0,08 g |
Vláknina | 2,94 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 6,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Žemle nakrájíme, navlhčíme vodou a lehce vymačkáme, utřeme česnek se solí, majoránkou a pepřem.
Krok 2: Předem uvařené koleno nasekáme nadrobno, přidáme žemle, utřený česnek, naškrábaná játra a ostatní koření. Vše dobře v míse promícháme, nejlépe rukou.
Krok 3: Promíchané maso dáme do sádlem vymaštěného pekáčku a pečeme při 200 °C asi 30-45 minut.
Krok 4: Podáváme s vařenými bramborami a zelím, nebo s kočičákem.
Zveřejněno 13. 11. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Prejt
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qw8R
Moje poznámka
Prejt
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qw8R
Nejnovější recepty
Převalovaná meruňková buchta podle Ivety Fabešové
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí karbanátky se sýrem a květáková kaše (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 3 hodinami
Brambůrky z mikrovlnky
Přidáno před 6 hodinami
Letní plněné cukety
Přidáno před 8 hodinami
Švestková zavařenina s čokoládou Margot
Přidáno před 12 hodinami
Filety z pražmy královské se salátem z červené čočky
Přidáno před 13 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové nudličky v divoké omáčce
Jan Nemec před 2 minutami
Marinovaná krkovice s brambory na šlehačce
Ketynna před 38 minutami
Zapékané bramborové pikantule
Lucie1001 před 1 hodinou
Cukeťák
Hejhulka007 před 3 hodinami
Mrkvový koláč se švestkami
dalif před 3 hodinami
Kančí kýta se šípkovou omáčkou
Aleister před 3 hodinami
Rybízová bublanina-jednoduchá
Alma11 před 4 hodinami
Kakaovo-jablečné řezy se švestkami
Pechova.veronika84 před 4 hodinami
Suroviny:
koleno vepřové,
žemle,
játra vepřová,
česnek,
zázvor mletý,
koření nové koření,
pepř mletý,
majoránka,
sůl
Komentáře (2)