Sýrový nákyp s prejtem

Vepřové maso Doba přípravy: 40 minut 0 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: 40 minut 0 názorů

Suroviny 2-3 porce

cca 300 g světlého nebo tmavého prejtu
cca 200 g tvrdého sýru - Eidam, Gouda, uzený (druh dle chuti)
3 vejce
2-3 starší rohlíky, nastrouhané nebo rozmixované
cca 120 ml mléka
a dále dle chuti můžeme přidat:
tymián nebo majoránku dle chuti
česnek
cibule osmažená dozlatova
sůl
pepř mletý

Postup přípravy receptu

  1. Prejt rozmačkáme v míse s vejci. Můžeme oddělit žloutky a z bílků udělat sníh, který vmícháme do směsi na nákyp až nakonec. Nastrouhané rohlíky zalijeme mlékem a necháme nasáknout, pak je vmícháme do masové směsi. Přidáme nastrouhaný sýr a dle chuti lístečky tymiánu, nastrouhaný česnek...

  2. Vše dobře promícháme, nandáme do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy či malého pekáčku. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů dozlatova.

  3. Podáváme s bramborovou kaší, vařeným bramborem nebo zeleninovým salátem. Lze podávat i zastudena s hořčicí a chlebem či jako chuťovku k pivu.

Komentáře k receptu Sýrový nákyp s prejtem

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: co podávat s domácím prejtem rohlíky nakyp domácí masový nákyp syrovy nakyp s bramborovou kaší jaternicový prejt jak ho podávat