

Marinovaná krkovice s brambory na šlehačce
Suroviny 2 porce
- 2 plátky krkovice
- 3 stroužky česneku
- 1 čili paprička nebo feferonka
- 1 lžička hořčice
- 1 lžička sladké papriky
- 1 lžička koření Krkovička s česnekem
- 5-6 kusů brambor i se slupkou
- 150 ml smetany ke šlehání
- sůl
Postup přípravy receptu
Nejdříve uděláme marinádu z hořčice, česneku, čili papričky, sladké papriky a koření Krkovička s česnekem.
Krkovice naklepeme a velmi opatrně nasolíme, koření obsahuje sůl. Plátky potřeme marinádou a vložíme do pekáčku. Mezitím předehříváme troubu na 200 stupňů.
Brambory i se slupkou pořádně omyjeme a nakrájíme je na plátky, které rozložíme rovnoměrně na maso a také je malinko osolíme.
Celý pekáček pak zalijeme šlehačkou a uzavřeme alobalem.
Pečeme na 200 stupňů cca 55 minut, sledujeme a sem tam alobal mírně odkryjeme, abychom viděli, jak to v pekáčku vypadá. Pokud jsou brambory měkké a smetana téměř vypečená, alobal odkryjeme a ještě asi 10 minut pečeme na barvu.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Marinovaná krkovice s brambory na šlehačce
-
Lenunka: Moc děkuji za vyzkoušení i za krásné foto a jsem moc ráda, že chutnalo
-
dneska jsem uvařila, bylo to moc dobré, dovoluji si přidat foto, jestli nevadí
, místo té směsi koření Krkovička na česneku jsem dala sůl a čerstvý tymián, česnek už v surovinách byl, a pod maso jsem dala cibuli, já ji cpu do všeho
-
-
-
mňam
-