Čalamáda moc dobrá

hoskovavl Kuchařka:

Zavařeniny 86 názorů

Odpoledne jsem nakrájela a nechala do ráva odležet.
568
Recept si zatím oblíbilo 68 kuchařů

Suroviny

1x hlávka zeli
2x zelená paprika
2x červená paprika
2x žlutá paprika
3x cibule
5x mrkev
4 dcl octa
3 dcl oleje
40 dkg cukr krystal
14 dkg soli
Recept si zatím oblíbilo 68 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vše nakrájet na nudličky. Přidat cukr, sůl, ocel a olej. Nechat do druhého dne odležet. Zelenina pustí šťávu a tak není potřeba žádný nálev.

  2. Zeleninu dejte do skleniček a až poté přidávejte šťávu. Je jí dostatek do všech sklenic, tak je moc nepěchujte. Já je napěchovala a šťáva mi ještě zůstala.

  3. Tak jsem odebrala z každé sklenky ještě trochu zeleniny a přidělala další dvě skleničky. Zavařovat na 80°C 25 minut.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 154 kuchařů a kuchařek


Ohodnoťte recept: Čalamáda moc dobrá

  • KELISKA IVA KELISKA IVA

    Dělala jsem už minulý rok a je bezkonkurenční,všem moc chutná :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Houska68 Houska68

    Čalamádu bych snad snědla i za syrova. Luxusní. Soli jsem dala méně a pak pouze dochucovala octem a špetkou soli. Záleží na velikosti zelí, paprik atd. Po zavaření (nemám teploměr, takže probublala 10-15min) barva zůstala nádherná. Nemohu se dočkat, až se trošku rozleží a zkusíme jednu skleničku. Pak teprve přidám foto. Ale už tak dle mého, je to na recept na jedničku <3

    Odpovědět

  • Lucie_1986 Lucie_1986

    Výborná!! Brzy udělám určitě ještě minimálně jednu dávku.

    Odpovědět

  • Alžbeta Alžbeta(neregistrovaná)

    Sidi:
    Je to starý osvedčený recept, vyskúšaj. Budeš robiť ešte raz, lebo prvá dávka sa zje tak rchlo, že sa ani nezbadáš. Ak ti vadí ten olej, daj ho menej.

    Odpovědět

  • Sidi Sidi(neregistrovaný)

    Nemôže to byť až také dobré, keď je v tom olej. Olej po čase spôsobí mäknutie a zapácha starým tukom.

    Odpovědět

  • Věnceslava Věnceslava(neregistrovaná)

    Dana: Předem děkuji za radu.Zaujal mi váš příspěvek na čalamádu ve kbelíku a opravdu se nezkazí.Ráda bych vyzkoušela.

    Odpovědět

  • ILONA ILONA(neregistrovaný)

    Prodáváte někdo dom.čalamády? Děkuji.

    Odpovědět

  • Věra Rossiová Věra Rossiová(neregistrovaný)

    Výtečná čalamáda, je dobré, že se do ní nedávají žádné chemické přípravky! SUPER:-K :yes:

    Odpovědět

  • Jan Jan(neregistrovaný)

    Dana: Dvě vrchovaté lžičky na 5 litrů???:-O:-((
    http://www.lacnepostreky.sk/pomocne.pripravky/dvojsiricitan.draselny.borken
    tady píšou 5g na 100 litrů...

    Odpovědět

  • hoskovavl hoskovavl(autor receptu)

    cca 15 skleniček 250-330ml

    Odpovědět

  • Iva Iva(neregistrovaná)

    Můžu se zeptat, prosím, kolik sklenic je z uvedeného množství? Díky

    Odpovědět

  • ZDENKA JERABKOVA ZDENKA JERABKOVA(neregistrovaný)

    moc vyborna:yes:

    Odpovědět

  • Dana Dana(neregistrovaná)

    ebraxi:4litry vody, 1litr octa, pár zrnek hořčičného semínka, 2 bobkové listy, 45 dkg cukru, 22 dkg soli, vše svařit, do studeného nálevu 2 vrchovaté lžičky Borkenu, zeleninu dát do sklenic a zalít tímto nálevem, hotovo, už se nezaváří, vydrží i dva roky, já ji dělám do kbelíku z plastu a v tom ji mám stále

    Odpovědět

  • Hana Zdařilová Hana Zdařilová(neregistrovaný)

    Čalamádu jsem letos vyzkoušela a nejen že skvěle vypadá ale i skvěle chutná.Je nejlepší ze všech které jsem kdy dělala,díky za vinikající receptík : :-p:yes:

    Odpovědět

  • clupmi clupmi

1 2 3 4 5 6 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo