Čalamáda moc dobrá

hoskovavl Kuchařka:

Zavařeniny 94 názorů

Odpoledne jsem nakrájela a nechala do ráva odležet.
575
Recept si zatím oblíbilo 75 kuchařů

Suroviny

1x hlávka zeli
2x zelená paprika
2x červená paprika
2x žlutá paprika
3x cibule
5x mrkev
4 dcl octa
3 dcl oleje
40 dkg cukr krystal
14 dkg soli
Recept si zatím oblíbilo 75 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vše nakrájet na nudličky. Přidat cukr, sůl, ocel a olej. Nechat do druhého dne odležet. Zelenina pustí šťávu a tak není potřeba žádný nálev.

  2. Zeleninu dejte do skleniček a až poté přidávejte šťávu. Je jí dostatek do všech sklenic, tak je moc nepěchujte. Já je napěchovala a šťáva mi ještě zůstala.

  3. Tak jsem odebrala z každé sklenky ještě trochu zeleniny a přidělala další dvě skleničky. Zavařovat na 80°C 25 minut.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 9 453 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Čalamáda moc dobrá

  • Marie Marie (neregistrovaný)

    ČALAMADA JE VYNIKAJÍCÍ,ŠTÁVY JE OPRAVDU DOST A JÁ JSEM TAM DALA JEŠTĚ NEDOZRÁLÉ RAJČATA,UŽ MĚ TO MANŽEL UJÍDAL KDYŽ TO ODPOČÍVALO!!!<3:-K

    Odpovědět

  • Jarmila Šišková Jarmila Šišková(neregistrovaný)

    Je opravdu moc dobrá-ale já vůbec nedodržuji poměr zeleniny-papriku, zelí, mrkev,cibuli nakrouhám na robotu, mírně prosolím, nechám odstát pouze tak 1-2hodiny a dávám do sklenic.Zaliji běžným okurkovým nálevem,do kterého přidám 1-2 lžičky kari a zrovna tak červenou sypkou papriku.Navrch zeleniny ve sklenici přidám lžičku třtinového cukru(sráží kyselost), zakápnu olivovým olejem a zavařuji cca 30-40 min v horkovzdušné troubě (vysoký pekáč ,do kterého naliji vařící vodu),tak na 100-110 stupňů-knoflík je otočený na bod mezi 100-110....vejde se mi tam 14 velkých sklenic.....když sklenici vytahuji z trouby, ještě jednou dotahuji víčko-ručně(používám pouze šroubovací víčka ) a nechám vychladit hlavou dolů do druhého dne.....jinak recept je skoro stejný......:-8:-8:-8:-8:-8:-8

    Odpovědět

  • slajchrtova1 slajchrtova1

    Děkuji za recept, čalamáda je výborná. Vypadalo to že ji sním zasyrova :-D

    Odpovědět

  • Zuzana Zuzana(neregistrovaná)

    Dekuji za recept. Je to mozne nedat tolik cukru?

    Odpovědět

  • hoskovavl hoskovavl(autorka receptu)

    Záleží na velikosti hlávky, ale když je velká tak podle receptu.

    Odpovědět

  • Vladka H. Vladka H.

    Prosím o odpověď pisatelku receptu. Opravdu jste dodržela množství soli.?? Už loni jsem tuto čalamádu dělala a nevím jestli jsem tu váhu dodržela. Myslím, že tady někdo napsal, že je lepší dát méně soli.

    Odpovědět

  • hoskovavl hoskovavl(autorka receptu)

    Všem děkuji za krásné recenze. A budu moc ráda za vaše fotečky.

    Odpovědět

  • Tanith Tanith

    díky za recept - čalamáda je výborná :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • KELISKA IVA KELISKA IVA

    Dělala jsem už minulý rok a je bezkonkurenční,všem moc chutná :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Houska68 Houska68

    Čalamádu bych snad snědla i za syrova. Luxusní. Soli jsem dala méně a pak pouze dochucovala octem a špetkou soli. Záleží na velikosti zelí, paprik atd. Po zavaření (nemám teploměr, takže probublala 10-15min) barva zůstala nádherná. Nemohu se dočkat, až se trošku rozleží a zkusíme jednu skleničku. Pak teprve přidám foto. Ale už tak dle mého, je to na recept na jedničku <3

    Odpovědět

  • Lucie_1986 Lucie_1986

    Výborná!! Brzy udělám určitě ještě minimálně jednu dávku.

    Odpovědět

  • Alžbeta Alžbeta(neregistrovaná)

    Sidi:
    Je to starý osvedčený recept, vyskúšaj. Budeš robiť ešte raz, lebo prvá dávka sa zje tak rchlo, že sa ani nezbadáš. Ak ti vadí ten olej, daj ho menej.

    Odpovědět

  • Sidi Sidi(neregistrovaný)

    Nemôže to byť až také dobré, keď je v tom olej. Olej po čase spôsobí mäknutie a zapácha starým tukom.

    Odpovědět

  • Věnceslava Věnceslava(neregistrovaná)

    Dana: Předem děkuji za radu.Zaujal mi váš příspěvek na čalamádu ve kbelíku a opravdu se nezkazí.Ráda bych vyzkoušela.

    Odpovědět

  • ILONA ILONA(neregistrovaný)

    Prodáváte někdo dom.čalamády? Děkuji.

    Odpovědět

1 2 3 4 5 6 7 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo