Čalamáda moc dobrá

hoskovavl Kuchařka: hoskovavl

Zavařeniny 97 názorů

Suroviny

1 hlávka zeli
2 zelené papriky
2 červené papriky
2 žluté papriky
3 cibule
5 mrkví
4 dl octa
3 dl oleje
40 dkg cukru krystalu
14 dkg soli
Recept si zatím oblíbilo 105 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vše nakrájet na nudličky. Přidat cukr, sůl, ocel a olej. Nechat do druhého dne odležet. Zelenina pustí šťávu a tak není potřeba žádný nálev.

  2. Zeleninu dejte do skleniček a až poté přidávejte šťávu. Je jí dostatek do všech sklenic, tak je moc nepěchujte. Já je napěchovala a šťáva mi ještě zůstala.

  3. Tak jsem odebrala z každé sklenky ještě trochu zeleniny a přidělala další dvě skleničky. Zavařovat na 80°C 25 minut.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 20 664 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Čalamáda moc dobrá

  • kimlo kimlo

    Robil som ju, je výborná, len soli som dal menej, kludne stačí 100g. Dal som aj pálivú paprika aby bola pikantnejšia.

    Odpovědět

  • Olinka5555 Olinka5555

    Také jsem jí udělala podle tohoto receptu, ale moc jsem suroviny neměřila, paprik jsem dala méně, ale zato jsem tam dala pálivou, aby to celé bylo pikantnější, oleje cca 2 deci, půl litru octa a cca půl kila cukru. Jen tam dávám DEko jako konzervant a pak než steriluji nechávám den nebo dva odležet. Je to moc dobré. Někdy dám jen výluh z pálivých paprik, někdy křen, ale základ je zelí, cibule a paprika a mrkev. Ještě přidávám nastrouhané přerostlé okurky, pokud je mám. U nás to má úspěch:-)))

    Odpovědět

  • MiskaM MiskaM

    Dnes jsem ji udělala a máma mi ji ujídala že prý se to ani nemusí zavařovat prý se to dá jíst jen tak jako salát :-D fakt vynikající je :yes: opravdu doporučuji :-K

    Odpovědět

  • Marie Marie (neregistrovaný)

    ČALAMADA JE VYNIKAJÍCÍ,ŠTÁVY JE OPRAVDU DOST A JÁ JSEM TAM DALA JEŠTĚ NEDOZRÁLÉ RAJČATA,UŽ MĚ TO MANŽEL UJÍDAL KDYŽ TO ODPOČÍVALO!!!<3:-K

    Odpovědět

  • Jarmila Šišková Jarmila Šišková(neregistrovaný)

    Je opravdu moc dobrá-ale já vůbec nedodržuji poměr zeleniny-papriku, zelí, mrkev,cibuli nakrouhám na robotu, mírně prosolím, nechám odstát pouze tak 1-2hodiny a dávám do sklenic.Zaliji běžným okurkovým nálevem,do kterého přidám 1-2 lžičky kari a zrovna tak červenou sypkou papriku.Navrch zeleniny ve sklenici přidám lžičku třtinového cukru(sráží kyselost), zakápnu olivovým olejem a zavařuji cca 30-40 min v horkovzdušné troubě (vysoký pekáč ,do kterého naliji vařící vodu),tak na 100-110 stupňů-knoflík je otočený na bod mezi 100-110....vejde se mi tam 14 velkých sklenic.....když sklenici vytahuji z trouby, ještě jednou dotahuji víčko-ručně(používám pouze šroubovací víčka ) a nechám vychladit hlavou dolů do druhého dne.....jinak recept je skoro stejný......:-8:-8:-8:-8:-8:-8

    Odpovědět

  • slajchrtova1 slajchrtova1

    Děkuji za recept, čalamáda je výborná. Vypadalo to že ji sním zasyrova :-D

    Odpovědět

  • Zuzana Zuzana(neregistrovaná)

    Dekuji za recept. Je to mozne nedat tolik cukru?

    Odpovědět

  • hoskovavl hoskovavl(autorka receptu)

    Záleží na velikosti hlávky, ale když je velká tak podle receptu.

    Odpovědět

  • Vladka H. Vladka H.

    Prosím o odpověď pisatelku receptu. Opravdu jste dodržela množství soli.?? Už loni jsem tuto čalamádu dělala a nevím jestli jsem tu váhu dodržela. Myslím, že tady někdo napsal, že je lepší dát méně soli.

    Odpovědět

  • hoskovavl hoskovavl(autorka receptu)

    Všem děkuji za krásné recenze. A budu moc ráda za vaše fotečky.

    Odpovědět

  • Tanith Tanith

    díky za recept - čalamáda je výborná :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • KELISKA IVA KELISKA IVA

    Dělala jsem už minulý rok a je bezkonkurenční,všem moc chutná :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Houska68 Houska68

    Čalamádu bych snad snědla i za syrova. Luxusní. Soli jsem dala méně a pak pouze dochucovala octem a špetkou soli. Záleží na velikosti zelí, paprik atd. Po zavaření (nemám teploměr, takže probublala 10-15min) barva zůstala nádherná. Nemohu se dočkat, až se trošku rozleží a zkusíme jednu skleničku. Pak teprve přidám foto. Ale už tak dle mého, je to na recept na jedničku <3

    Odpovědět

  • Lucie_1986 Lucie_1986

    Výborná!! Brzy udělám určitě ještě minimálně jednu dávku.

    Odpovědět

  • Alžbeta Alžbeta(neregistrovaná)

    Sidi:
    Je to starý osvedčený recept, vyskúšaj. Budeš robiť ešte raz, lebo prvá dávka sa zje tak rchlo, že sa ani nezbadáš. Ak ti vadí ten olej, daj ho menej.

    Odpovědět

1 2 3 4 6 7

Tématické fráze: čalamáda čalamáda recept recept na čalamádu domaci calamada jak se dělá čalamáda čalamády recept na domácí čalamádu calamada bez zavarovani domácí čalamáda recept recept čalamáda recepty na čalámádu recepty na čalamády výborná čalamáda čalamáda recepty zavařování čalamáda recepty čalamada jak udelat calamadu výborná domácí zeleninová čalamáda zavarovani calamady čalamady na zavařeni

Zapomněl/a jsem heslo