Čalamáda moc dobrá

hoskovavl Kuchařka:

Zavařeniny 78 názorů

543
Recept si zatím oblíbilo 43 kuchařů

Suroviny

1x hlávka zeli
2x zelená paprika
2x červená paprika
Nyní v akci
2x žlutá paprika
3x cibule
5x mrkev
4 dcl octa
3 dcl oleje
40 dkg cukr krystal
14 dkg soli
Recept si zatím oblíbilo 43 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vše nakrájet na nudličky. Přidat cukr, sůl, ocel a olej. Nechat do druhého dne odležet. Zelenina pustí šťávu a tak není potřeba žádný nálev.

  2. Zeleninu dejte do skleniček a až poté přidávejte šťávu. Je jí dostatek do všech sklenic, tak je moc nepěchujte. Já je napěchovala a šťáva mi ještě zůstala.

  3. Tak jsem odebrala z každé sklenky ještě trochu zeleniny a přidělala další dvě skleničky. Zavařovat na 80°C 25 minut.

Vytisknout recept Přidat k oblíbeným

Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 909 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Čalamáda moc dobrá

  • Jan Jan

    Dana: Dvě vrchovaté lžičky na 5 litrů???:-O:-((
    http://www.lacnepostreky.sk/pomocne.pripravky/dvojsiricitan.draselny.borken
    tady píšou 5g na 100 litrů...

    Odpovědět

  • hoskovavl hoskovavl

    cca 15 skleniček 250-330ml

    Odpovědět

  • Iva Iva

    Můžu se zeptat, prosím, kolik sklenic je z uvedeného množství? Díky

    Odpovědět

  • ZDENKA JERABKOVA ZDENKA JERABKOVA

    moc vyborna:yes:

    Odpovědět

  • Dana Dana

    ebraxi:4litry vody, 1litr octa, pár zrnek hořčičného semínka, 2 bobkové listy, 45 dkg cukru, 22 dkg soli, vše svařit, do studeného nálevu 2 vrchovaté lžičky Borkenu, zeleninu dát do sklenic a zalít tímto nálevem, hotovo, už se nezaváří, vydrží i dva roky, já ji dělám do kbelíku z plastu a v tom ji mám stále

    Odpovědět

  • Hana Zdařilová Hana Zdařilová

    Čalamádu jsem letos vyzkoušela a nejen že skvěle vypadá ale i skvěle chutná.Je nejlepší ze všech které jsem kdy dělala,díky za vinikající receptík : :-p:yes:

    Odpovědět

  • clupmi clupmi

  • ebraxi ebraxi

    Jana :Prosím napíš recept bez zavárania čalamády,,,ďakujem:-p

    Odpovědět

  • Anna Hdačeková Anna Hdačeková

    Ja davam nálev z dekem a na miesto cukru dávam sacharin je to dobre pre diabetikov ale kapusta neztmavne ani po 2 rokoch všetky suroviny zmiešam a zalejem nálevom a sterilizujem 20min.:-phudacekova@azet.sk

    Odpovědět

  • Jana Jana

    Dělám podobnou zeleninu,ale ta se nezavařuje a je vynikající:-)

    Odpovědět

  • Acraj Acraj

    Hanka: Deko raději ne, ať je zdravá bez konzervantů...:-p

    Odpovědět

  • Hanka Hanka

    Mám podobný recept, kde přidávám deko a pouze uzavřu sklenice a uložit do tmy, protože zelí lehce tmavne. Jinak skvělé.

    Odpovědět

  • Divišová Věra Divišová Věra

    Díky za recept moc dobré.

    Odpovědět

  • brejska brejska

    Čalamadu jsem dělala pro velký úspěch 2x. Ještě jsem přidala nahrubo nastrouhanou cuketu. Vše jsem dodržela, jen soli jsem dala 11dkg. V obou várkach šťáva vystačila perfektně. Už se tesim, jak si pochutname.:-)):yes:

    Odpovědět

  • Anna Anna

    Aby čalamáda nesčerňala, treba dať 1/2 lyžičky kalium /pyrosiričitam draselný/ dáva sa do vína. Dostať kúpiť v drogérii alebo v semenárstve.

    Odpovědět

1 2 3 4 5 6 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo