Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čalamáda moc dobrá

Doma sterilovaná směs zeleniny neboli čalamáda, kterou můžeme vytvořit z přebytků ze zahrádky, je skvělý způsob uchování zeleniny do další sklizně. Pikantní čalamády používáme všude tam, kde bychom použili sterilované okurky.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min

90 min (65 min příprava + 25 min tepelná úprava)

30. 9. 2010 09:04

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie19 896 kJ / 4 755 kcal
Bílkoviny13,24 g
Tuky303,40 g
Vláknina22,31 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 56,25 g
Sůl140,50 g
Sacharidy481,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

Ajvena

26. 8. 2021 08:41

Vypadá to jednoduché ale náročnost spočívá v krájení, strouhání.Pak už je to hračka.Zalila jsem svým nálevem na okurky po babičce.Soli a cukru jsem dala přiměřeně.Dělala jsem poprvé tak snad bude chutnat<3;-):yes:

Dajda

11. 5. 2021 17:27

Eja57: No dobře, ale stejně bude krájet chleba a dotýkat se ho, mísit těsto nebo krájet maso na guláš, bude se těch potravin dotýkat a nebude mít rukavice. Já bych dala přednost tomu, aby si pořádně umyl ruce! To je běžná praxe. Fakt ale je, že film je film a tam jde leccos nalakovat na růžovo! :-D

Eja57

11. 5. 2021 17:02

Dajda: třeba nemá chlupaté ruce:-8

Dajda

11. 5. 2021 15:15

Gazpacho: A Vy doma vaříte v rukavicích? :-O

Gazpacho

11. 5. 2021 10:00

Recept vyzerá jednoduchý a preto nenáročný na prípravu.
Na videu ruší miešanie ingrediencií chlpatými rukami a bez rukavíc...

Eja57

29. 8. 2020 13:29

heleonora: kusy

heleonora

29. 8. 2020 13:13

Prosím vás to je 2ks ci 2 kg papriky dakujem

Anolaj

9. 8. 2020 18:04

Vynikající čalamáda. Soli jsem dala taky méně, asi jen polovinu dávky v receptu. Chutná báječně. Moc děkuji za tento recept :yes::yes::yes:<3<3<3:-K:-K:-K

kimlo

3. 9. 2018 13:52

Robil som ju, je výborná, len soli som dal menej, kludne stačí 100g. Dal som aj pálivú paprika aby bola pikantnejšia.

Olinka5555

28. 8. 2018 20:00

Také jsem jí udělala podle tohoto receptu, ale moc jsem suroviny neměřila, paprik jsem dala méně, ale zato jsem tam dala pálivou, aby to celé bylo pikantnější, oleje cca 2 deci, půl litru octa a cca půl kila cukru. Jen tam dávám DEko jako konzervant a pak než steriluji nechávám den nebo dva odležet. Je to moc dobré. Někdy dám jen výluh z pálivých paprik, někdy křen, ale základ je zelí, cibule a paprika a mrkev. Ještě přidávám nastrouhané přerostlé okurky, pokud je mám. U nás to má úspěch:-)))

MiskaM

2. 8. 2018 10:28

Dnes jsem ji udělala a máma mi ji ujídala že prý se to ani nemusí zavařovat prý se to dá jíst jen tak jako salát :-D fakt vynikající je :yes: opravdu doporučuji :-K

Marie

14. 10. 2016 15:50

ČALAMADA JE VYNIKAJÍCÍ,ŠTÁVY JE OPRAVDU DOST A JÁ JSEM TAM DALA JEŠTĚ NEDOZRÁLÉ RAJČATA,UŽ MĚ TO MANŽEL UJÍDAL KDYŽ TO ODPOČÍVALO!!!<3:-K

Jarmila Šišková

11. 10. 2016 15:33

Je opravdu moc dobrá-ale já vůbec nedodržuji poměr zeleniny-papriku, zelí, mrkev,cibuli nakrouhám na robotu, mírně prosolím, nechám odstát pouze tak 1-2hodiny a dávám do sklenic.Zaliji běžným okurkovým nálevem,do kterého přidám 1-2 lžičky kari a zrovna tak červenou sypkou papriku.Navrch zeleniny ve sklenici přidám lžičku třtinového cukru(sráží kyselost), zakápnu olivovým olejem a zavařuji cca 30-40 min v horkovzdušné troubě (vysoký pekáč ,do kterého naliji vařící vodu),tak na 100-110 stupňů-knoflík je otočený na bod mezi 100-110....vejde se mi tam 14 velkých sklenic.....když sklenici vytahuji z trouby, ještě jednou dotahuji víčko-ručně(používám pouze šroubovací víčka ) a nechám vychladit hlavou dolů do druhého dne.....jinak recept je skoro stejný......:-8:-8:-8:-8:-8:-8

slajchrtova1

6. 10. 2016 10:02

Děkuji za recept, čalamáda je výborná. Vypadalo to že ji sním zasyrova :-D

Zuzana

5. 10. 2016 00:15

Dekuji za recept. Je to mozne nedat tolik cukru?

1 2 3 4 6 7

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: čalamáda čalamáda recept recept na čalamádu domaci calamada čalamády jak se dělá čalamáda recept na domácí čalamádu domácí čalamáda recept calamada bez zavarovani recept čalamáda recepty na čalámádu recepty na čalamády čalamáda recepty výborná čalamáda výborná domácí zeleninová čalamáda recept na dobrou čalamádu recepty čalamada zavařování čalamáda jak udelat calamadu zavarovani calamady

Suroviny: zelí hlávkové, paprika čerstvá zelená, paprika čerstvá červená, paprika čerstvá žlutá, cibule, mrkev, ocet, olej, cukr krystal, sůl

TopRecepty.cz

Čalamáda moc dobrá

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nOJE