Cuketový prešovský prívarok

klukodvody Kuchař: klukodvody

Doba přípravy: 30 až 40 minut hodně Zeleninová jídla 32 názorů

Suroviny

2 větší cukety (nebo čtyři menší)
1 velká cibule
0,5 l zakysané smetany
Kopr čerstvý (nebo v octě)
Ocet pokud je kopr čerstvý
Cukr
Olej
Sůl
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cukety oloupeme, zbavíme semínek, ale kdo je má rád, tak je pryč nedává. Nevadí tam.

  2. Cibuli nakrájíme na jemno a necháme zesklovatět. Přidáme na kostky nebo hranolky nakrájenou cuketu, osolíme a podle druhu cukety buď podlijeme šálkem vody, kdo chce vývaru, a necháme dusit.

  3. Přidáme kopr a ke konci zakysanou smetanu. Kdo nemá rád sladkokyselé, nepřidává cukr, ale může přikyselit. U nás se jedí sladkokyselé, tak přisladíme a dosolíme podle chuti.

Poznámka

Tento recept jsem trochu poupravil, ale je převzatý z kuchařky paní Štěpánkové a navíc ona dostala ten recept od paní Potočkové z Prešova.

Upravil jsem si ho na to, jak to máme rádi. Může se s bramborem, chlebem, jen tak, ale i s masem různým je hodně jedlý.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 147 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Cuketový prešovský prívarok

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    klukodvody: O nič mi preboha neide :-O Len som si dovolila dať radu.;-(

    Odpovědět

  • klukodvody klukodvody(autor receptu)

    Tak opravdu nevím oč Vám tejaja jde.Pokud vím,tak jsem psal,že recept je převzatý od staré paní učitelky tam někde od Vás a psala jste,že jste jí snad i znala.Recept jsem neupravoval a nevadilo to teď zpochybňujete cuketu.Přečtěte si prosím poznámku.Moje úprava tam spočívá pouze v množství surovin.
    Jsou věci,kvůli kterým už na TOPky nechodím.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Suzynka: babička robila určite z tekvice, nie cukety, tá sa kedysi nepestovala ani nepredávala.:-) Ale ten kôpor sa tam hodí báječne, inak to nie je tekvicový prívarok. Doporučujem skutočne tekvicu, nie cuketu, tá je príliš vodnatá, naproti tomu tekvicové "rezance" istanú pekne pevné, také, aké majú byť. :-);-) http://www.toprecepty.cz/recept/2749-tykvovy--priv...

    Odpovědět

  • Suzynka Suzynka(neregistrovaná)

    Dělávala mi ho babička, té už se bohužel na recept nezeptám... :-( Ale je super, jen ten kopr se mi k tomu nehodí, přijde mi, že zbytečně zabije tu chuť. K tomu pěkně ztracený vejce, mňam! Za recept díky!! :-):yes:

    Odpovědět

  • janatka janatka

    :-pTak to bylo tedy žrádilko!!!;-)Mňamka já jsem si dala do nosu,opravdu bomba.Snědla jsem to skoro sama.:-))Krásně to vonělo koprem.Jen je škoda:-/ ,že už to byla naše poslední cuketa za zahrady a na další si musím počkat do příštího roku.

    Odpovědět

  • Nienor Nienor(neregistrovaný)

    :-K dakujem, moja zachrana :))) :yes:

    Odpovědět

  • petrzelka petrzelka

    Tak jsem dnes vyzkoušela,je to velká dobrota.Cuketu jsem nastrouhala na hrubém struhadle a dali jsme si to s vajíčkem.Bodík pro tebe:yes::-K

    Odpovědět

  • Angel 666 Angel 666

    Krásné cukety! Hned bych si taky dala i s tou masovou přílohou:-p:-)). jinak:yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    jasné, jasné, je to tak, ospravedlňujem sa , akosi mi to ušlo;-)

    Odpovědět

  • klukodvody klukodvody(autor receptu)

    tejaja prosím bylo mně řečeno,že si tu všichni tykáte ,tak to dělám taky a beru to.:-D:-D:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Pán Josef, ja neviem, či je to tá moja pani Potočková;-) len ja poznám tú jednu:-D:-D

    Odpovědět

  • klukodvody klukodvody(autor receptu)

    Asi jsi mně špatně rozumněla.Je to paráda,že v knížce české herečky Jany Štěpánkové je tvoje učitelka ze ZDŠ.Proč by tedy neměl být ten recept přesný.:yes:To je přece jasné,jen jsem se honem díval a porovnával.:-D:-D

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    K tej dovči - v okolí Mikuláša je krásne, Nízke Tatry sú :yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Ak je recept z Prešova, tak musí byť rovnaký...inak to nerobí nikto...:yes::-D:-D:-D

    Odpovědět

  • klukodvody klukodvody(autor receptu)

    Podíval jsem se na ten tvůj recept a to je přesně podle té knížky,ale já nedávám mouku a tu cuketu používám tu Maďarskou a ta je vynikající i na gril,protože je pevná.:-D:-)):-D:-)):-D:-))

    Odpovědět

1 2 3

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: cuketový prívarok čabajkové koření privarok z cukety prívarok cuketovy privarok recept cukinovy privarok tekvicový přívarok cuketový prývarok bramborovy privarok babicovy dobroty 5.9. cukínový nákyp tykvový přívarek čabajková směs recept cuketovy privarok bramborovy privarek cuketovi privarek cuketovy¨¨privarek přívarek z dýně cuketovyprivarok privarek z tekvice

Zapomněl/a jsem heslo