Cuketový prešovský prívarok
S létem přichází ruku v ruce i sezona cuket. Pokud už vám dochází nápady, co z cukety připravit, vyzkoušejte pokrm pocházející ze slovenské kuchyně, prívarok. Sladkokyselý prívarok se hodí jako příloha k masu, vejcím, nebo ho můžeme konzumovat samotný.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 2 918 kJ / 697 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,58 g |
Tuky | 55,37 g |
Vláknina | 8,20 g |
Cholesterol | 180 mg |
Sodík | 209 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 31,30 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Tento recept jsem trochu poupravil, ale je převzatý z kuchařky paní Štěpánkové a navíc ona dostala ten recept od paní Potočkové z Prešova. Upravil jsem si ho podle toho, jak to máme rádi. Může se s bramborem, chlebem, jen tak, ale i s masem různým je hodně jedlý.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 8. 2022 11:53
tejaja (moderátorka): dělala jsem dnes z cukety (jen jsem dala ještě trochu česneku) + vařené brambory k tomu a bylo to výborné - dříve byly tykve, dýně, dnes jsou cukety - to není důvod se o tom hádat - podobně jako prívarok dělám i polévky (bramborovou, fazolovou, fazolkovou a zkoušela jsem i cuketovou) - důležité je, aby to chutnalo
15. 8. 2019 20:47
Wikki: Moc děkuji, u nás je hodně oblíbený a tak jsem rád, že chutná. Krásný večer.
15. 8. 2019 18:54
Výborný, všem doma chutnal.
28. 7. 2014 20:21
klukodvody: O nič mi preboha neide Len som si dovolila dať radu.
28. 7. 2014 20:19
Tak opravdu nevím oč Vám tejaja jde.Pokud vím,tak jsem psal,že recept je převzatý od staré paní učitelky tam někde od Vás a psala jste,že jste jí snad i znala.Recept jsem neupravoval a nevadilo to teď zpochybňujete cuketu.Přečtěte si prosím poznámku.Moje úprava tam spočívá pouze v množství surovin.
Jsou věci,kvůli kterým už na TOPky nechodím.
Jsou věci,kvůli kterým už na TOPky nechodím.
28. 7. 2014 19:13
Suzynka: babička robila určite z tekvice, nie cukety, tá sa kedysi nepestovala ani nepredávala. Ale ten kôpor sa tam hodí báječne, inak to nie je tekvicový prívarok. Doporučujem skutočne tekvicu, nie cuketu, tá je príliš vodnatá, naproti tomu tekvicové "rezance" istanú pekne pevné, také, aké majú byť. http://www.toprecepty.cz/recept/2749-tykvovy--priv...
28. 7. 2014 19:06
Dělávala mi ho babička, té už se bohužel na recept nezeptám... Ale je super, jen ten kopr se mi k tomu nehodí, přijde mi, že zbytečně zabije tu chuť. K tomu pěkně ztracený vejce, mňam! Za recept díky!!
26. 11. 2010 23:40
Tak to bylo tedy žrádilko!!!Mňamka já jsem si dala do nosu,opravdu bomba.Snědla jsem to skoro sama.Krásně to vonělo koprem.Jen je škoda ,že už to byla naše poslední cuketa za zahrady a na další si musím počkat do příštího roku.
5. 9. 2010 13:49
dakujem, moja zachrana :)))
7. 8. 2010 19:54
Tak jsem dnes vyzkoušela,je to velká dobrota.Cuketu jsem nastrouhala na hrubém struhadle a dali jsme si to s vajíčkem.Bodík pro tebe
13. 8. 2009 18:32
Krásné cukety! Hned bych si taky dala i s tou masovou přílohou. jinak
13. 8. 2009 16:48
jasné, jasné, je to tak, ospravedlňujem sa , akosi mi to ušlo
13. 8. 2009 16:45
tejaja prosím bylo mně řečeno,že si tu všichni tykáte ,tak to dělám taky a beru to.
13. 8. 2009 16:43
Pán Josef, ja neviem, či je to tá moja pani Potočková len ja poznám tú jednu
13. 8. 2009 16:28
Asi jsi mně špatně rozumněla.Je to paráda,že v knížce české herečky Jany Štěpánkové je tvoje učitelka ze ZDŠ.Proč by tedy neměl být ten recept přesný.To je přece jasné,jen jsem se honem díval a porovnával.
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 6 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 16 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 16 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 18 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 21 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno 28. 3. 2024 12:59
Právě bylo uvařeno:
Šlehačkový beránek
Macek13 uvařila před 52 minutami
Vepřové kotletky z krkovice pod sýrovou krustou
PaveL2002 uvařila před 1 hodinou
Gnocchi zapečené s kuřecím masem
Ajkad uvařila před 1 hodinou
Švestkové knedlíky
Brumaire uvařila před 2 hodinami
Šťavnaté karbanátky se sýrem
rituals uvařila před 2 hodinami
Nádivka velikonoční
Napipi76 uvařila před 2 hodinami
Uzená krkovice pečená na zelí s bramborami
LuciePa uvařila před 3 hodinami
Brokolice zapečená s oříšky a směsí sýrů
martinslovak uvařila před 3 hodinami
Domácí noky s kuřecím masem a špenátem na smetaně
Panova uvařila před 3 hodinami
Špenátové palačinky
Macek13 uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Nejoblíbenější recepty a jídla ze slovenské kuchyně. Znáte kapustnicu, živáňskou nebo pagáče?
Při velké úrodě přemýšlíme, co s množstvím cuket. Je několik možností, jak je dlouhodobě uchovat
Jak na dokonalého beránka? Nejdůležitější je mít správnou formu, v níž se dobře propeče a snadno vyklopí
Další recepty
Tématické fráze: cuketový prívarok privarok z cukety čabajkové koření prívarok cuketovy privarok recept cukinovy privarok tekvicový přívarok cuketový prývarok tykvový přívarek bramborovy privarok babicovy dobroty 5.9. cukínový nákyp čabajková směs recept cuketovy privarok bramborovy privarek cuketovi privarek cuketovy¨¨privarek přívarek z dýně privarek z cukety cuketovyprivarok
Suroviny: cuketa, cibule, smetana zakysaná, kopr, kopr, cukr, sůl, olej, voda
Cuketový prešovský prívarok
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BLvN
35 názorů