Vepřová pečeně s klobásou Salsiccia

Colombo65 Kuchař: Colombo65

Doba přípravy: 60 minut + naložení masa 6 porcí Vepřové maso 16 názorů

Suroviny

1 kg vepřové kýty (špalek vcelku)
3 ks italské klobásky Salsiccia
1 velká cibule
4 lístky čerstvé šalvěje
10 dkg libové slaniny
1 lžička mleté červené papriky
5 stroužků česneku (CZ)
sůl
pepř
olej
mouka
máslo
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou kýtu – špalek zpevníme převázáním, aby nám udržela hezký tvar i po upečení. Na 4 místech maso prošpikujeme klínky libovější slaniny. Utřeme si 5 stroužků česneku se solí a mletou paprikou. Vzniklou kaší potřeme převázaný špalek kýty a necháme v chladu uležet.

  2. Na pánev si dáme trochu oleje a špalek masa na něm ze všech stran opečeme. Klobásky Salsiccia nakrájíme na větší špalíky cca 3 cm a zprudka opečeme na výpeku od masa společně s nahrubo nakrájenou cibulí. Opečené maso a klobásky přendáme do pekáče, podlijeme vodou a pečeme přikryté cca 45 minut.

  3. Po uvedené době maso zkontrolujeme, přelijeme výpekem a pečeme na střední teplotu již odkryté cca 15 minut, aby maso dostalo hezkou barvu. Po upečení masa z něj odstraníme ovázání a nakrájíme šikmo na plátky.

  4. Špalíky klobásky Salsiccia ještě překrojíme a tím si jejich počet znásobíme a využijeme nejen toho, že výborně chutnají, ale vypadají hezky i na řezu.

  5. Z výpeku uděláme šťávu, kterou přecedíme přes sítko, nakrájíme do ní na velmi jemné nudličky libovou slaninu a lístky šalvěje. Lehce zaprášíme trochou hladké mouky a pro lesk přidáme oříšek másla. Servírujeme jeden nebo dva plátky masa a 4–6 koleček lahodné klobásky Salsiccia. Podáváme s rýži.

Poznámka

Salsiccia je čerstvá italská klobása, která se vyrábí z dobrého hovězího nebo vepřového masa s přimícháním kousků slaniny z hrudí a bůčku.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 60 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřová pečeně s klobásou Salsiccia

  • Gazpacho Gazpacho

    Eja57:
    Je mi ľúto, ale nemáte pravdu.
    Existuje viacej druhov čerstvých klobás a majú spoločný názov salsiccia.
    Podobne ako klobásy, ktoré sa predávajú na českom trhu. Každá má meno, ale všetky sú klobásy.

    Odpovědět

  • bofinka bofinka

    Eja57: Salsccia je vseobecne kolobasa ze syroveho masa. Klobasy se pak rozlisuji podle slozeni masa, hrubosti umleti - zda jemne ci hrube, koreni, regionalni polohy. Nektere se prodavaj na delku (tem se rika metrove), jine jsou podobne tvarem ceskym spekackum, ty delsi klobasam.
    Nektere z techto pak jsou dale upravovany - konzervovany susenim , neco jako prosciutto crudo, nebo se nakladaji do sadla. V jinych oblastech, to je ovsem jen regionalni rarita, je i udi.

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Gazpacho: Salsiccia je italská speciálně kořeněná klobáska...

    Odpovědět

  • Gazpacho Gazpacho

    Salsiccia znamená klobása. To nie je názov, ale druh produktu.
    To znamená, že názov jedla je Vepřová pečeně s klobásou klobása.

    Odpovědět

  • Milan Milan(neregistrovaný)

    Klobasy jsem koupil v Makru,750gr.Zkoušel jsem je na několik způsobu,dokonce i gulašovku.Nedá se to.Jsou něčím okořeněné tak,že se chuť nedá přebít.www.toprecepty.cz

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65(autor receptu)

    Marta:
    - přidáno k receptu foto balení klobásek;-)
    ... nelze nahradit:-// - doporučuji prodejny nabízející italské speciality - třeba prodejny sýru Gran Moravia ;-)
    http://www.orrero.cz/RenderTable.aspx?TabRef=defau...

    Odpovědět

  • Marta Marta(neregistrovaná)

    Prosím, kde se dá klobáska koupit nebo čím ji nahradit?
    Moc děkuji.

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    Mňamky.:yes::yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Tak to je paráda..++:yes::yes:

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

  • Bahula Bahula

  • maris maris

    Krásné:yes::-)+

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Tuhle klobásku mají do zítřka v exkluzivní akci v Albertu, jinak, už vím,proč jsem ji koupila ;-):yes:

    Odpovědět

  • vseumel vseumel

    Hezké fotky, pěkně napsaný recept a o tom, že to bude chutnat už ani nemluvě....:-D:yes:

    Odpovědět

  • AniCiz AniCiz

    :yes:vypadá to pěkně,ale na takovou klobásu jsem ještě v obchodech nenarazila..:-S

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: salsiccia klobásky vepřová pečeně italské klobásky italska klobasa italska salsiccia vepřová kýta s klobásou salsiccia příprava italská vepřová klobása vepřové s klobásou klobásky salsiccia italske klobasy speciality z vepřové pečeně kyta s klobasou salsicsio jak se dělá salsiccia salcicia pečeně s klobásou salssica vepřová panenka klobasa příprava salsiccia

Zapomněl/a jsem heslo