Zdobené pusinky
Křehké, sladké a nádherně barevné. Budou elegantní dekorací na vánočním stole ať už zvolíte tvar klasických pusinek, růžiček, srdíček nebo uděláte vlnky. Mramorový efekt získáte přidáním dvou barev do sáčku vedle sebe.
Suroviny pro 2 plechy
2plechy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 941 kJ / 942 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 9,90 g |
| Tuky | 0,10 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 200 mg |
| Sůl | 0,40 g |
| Sacharidy | 225,36 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu vyhřejeme na 90 °C. Dva plechy vyložíme papírem na pečení.
Krok 2: Bílky, cukr a sůl vyšleháme hodně dotuha. Přidáme citronovou šťávu, solamyl a ještě chvíli šleháme.
Krok 3: Do cukrářského sáčku uděláme špejlí 2 tenké proužky gelovou barvou. Přidáme sníh a na připravený plech stříkáme pusinky, které posypeme zdobením.
Krok 4: Vložíme do vyhřáté trouby a dvě hodiny sušíme na 90° C.
Krok 5: Necháme v troubě do úplného vychladnutí.
Zveřejněno 18. 1. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zdobené pusinky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nnA5
Moje poznámka
Zdobené pusinky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nnA5
Nejnovější recepty
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 9 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 10 hodinami
Neapolský salát
Přidáno před 12 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 13 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 14 hodinami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosky
veveruska73 před 2 hodinami
Rumové kuličky z tatranek
Petik05 před 3 hodinami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Danakoukolova před 5 hodinami
Išelské cukroví
Danakoukolova před 5 hodinami
Vosí hnízda
RNiklova před 5 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy
BinaSa před 5 hodinami
Vánočka Moniky Absolonové
Iricek před 5 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
jitkahot před 6 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
TetianaCherneha před 6 hodinami
Nejlepší marokánky
H33inrich před 6 hodinami
Suroviny:
bílek,
cukr krupice,
sůl,
šťáva citronová,
solamyl,
potravinářské barvivo gelové,
zdobení
Komentáře (4)