Ořechovka od Vládi
Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 003 kJ / 1 435 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,66 g |
Tuky | 1,44 g |
Vláknina | 8,28 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 43 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 347,67 g |
Postup přípravy
Krok 1: Domácí ořechovka může být během chladnějších večerů dobrým pitím nejen pro vás, ale také pro vaši návštěvu. Pokud si chcete připravit výbornou domácí ořechovku na nějakou významnou událost nebo období, tak počítejte s přípravou 6 týdnu předem, během kterých se musí domácí ořechovka pořádně vyluhovat.
Pokud si chcete připravovat domácí ořechovku v průběhu roku, tak budete pořád potřebovat nezralé vlašské ořechy, které si můžete natrhat se stromu a ve vakuovaném sáčku zamrazit. Potom je budete používat přímo z mrazničky zmrzlé, nikdy je nenechávejte před použitím rozmrznout. Krok 2: Domácí ořechovka se většinou dává do velké zavařovací sklenice. Připravte si tedy ideálně čtyřlitrovou zavařovací sklenici i s víčkem. Do této sklenice naskládejte nezralé vlašské ořechy a přidejte všechny ostatní suroviny, tedy kromě vodky a medu. Krok 3: Po naskládání všech suchých surovin do sklenice je zalijte vodkou a teprve potom přidejte med, který přidávejte velmi pomalu, aby měl med vždy čas doputovat na nižší místo ve sklenici. Krok 4: Po zalití a přidání všech surovin musíte sklenici pořádně uzavřít. Pomocí mikrotenového sáčku překryjte vrch sklenice, který potom uzavřete víkem.
Ořechovka nemusí být schovaná v lednici.
Jelikož máte v domácí ořechovce dostatečné množství alkoholu, tak rozhodně nemusí stát v lednici. Naopak ji můžete postavit třeba i na okenní parapet, kam bude přes den svítit slunce.
Každý týden s ořechovkou mírně zatřepte, aby došlo k promíchání a dostatečnému rozložení všech surovin po sklenici.
Čím teplejší místo pro sklenici s ořechovkou vyberete, tím dříve bude ořechovka hotová. Jakmile bude hotová, můžete ji přelít do menších lahví podle potřeby.
Pokud si chcete připravovat domácí ořechovku v průběhu roku, tak budete pořád potřebovat nezralé vlašské ořechy, které si můžete natrhat se stromu a ve vakuovaném sáčku zamrazit. Potom je budete používat přímo z mrazničky zmrzlé, nikdy je nenechávejte před použitím rozmrznout. Krok 2: Domácí ořechovka se většinou dává do velké zavařovací sklenice. Připravte si tedy ideálně čtyřlitrovou zavařovací sklenici i s víčkem. Do této sklenice naskládejte nezralé vlašské ořechy a přidejte všechny ostatní suroviny, tedy kromě vodky a medu. Krok 3: Po naskládání všech suchých surovin do sklenice je zalijte vodkou a teprve potom přidejte med, který přidávejte velmi pomalu, aby měl med vždy čas doputovat na nižší místo ve sklenici. Krok 4: Po zalití a přidání všech surovin musíte sklenici pořádně uzavřít. Pomocí mikrotenového sáčku překryjte vrch sklenice, který potom uzavřete víkem.
Ořechovka nemusí být schovaná v lednici.
Jelikož máte v domácí ořechovce dostatečné množství alkoholu, tak rozhodně nemusí stát v lednici. Naopak ji můžete postavit třeba i na okenní parapet, kam bude přes den svítit slunce.
Každý týden s ořechovkou mírně zatřepte, aby došlo k promíchání a dostatečnému rozložení všech surovin po sklenici.
Čím teplejší místo pro sklenici s ořechovkou vyberete, tím dříve bude ořechovka hotová. Jakmile bude hotová, můžete ji přelít do menších lahví podle potřeby.
Vlašské ořechy - zpracování, zdraví, konzumace
Zveřejněno 16. 2. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ořechovka od Vládi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R2AO
Moje poznámka
Ořechovka od Vládi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R2AO
Nejnovější recepty
“Kung Pao” s kuřecím masem a zeleninou
Přidáno před 3 hodinami
Rychlý Lotus cheesecake s lyofilizovanými jahodami
Přidáno před 3 hodinami
Jahodový džem s mandlemi
Přidáno před 21 hodinami
Třešňovo-kakaový moučník
Přidáno před 22 hodinami
Srbská fazolová polévka s koprem
Přidáno 14. 6. 2025 12:28
Jahodový jogurt
Přidáno 13. 6. 2025 21:33
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 1 hodinou
Výborné lasagne
Hansenka před 1 hodinou
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 1 hodinou
Ražniči v zapékací misce
Valis před 2 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 2 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 3 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 3 hodinami
Jahodové poháry
Nickusek před 4 hodinami
Sušená rajčata v olejové lázni
jana71 před 4 hodinami
Rychlovka z čínských nudlí a zeleniny
Honza1351 před 4 hodinami
Suroviny:
koření hřebíček,
med,
badyán,
koření nové koření,
skořice celá,
ořechy vlašské,
citron,
pomeranče,
Komentáře (1)