

Hovězí pečeně po italsku.
Suroviny 6 porcí
- 1 Lžíce oleje
- 1 plechovka rajčat (830 Gr)
- 1/2 kg salátových brambor (bělomasých, důkladně omytých, slupka pokud je tenká může zůstat)
- 1 velká cibule na osminky nakrájená
- 1,25 kg hovězí krkovice (tuk odkrájený a rozkrojená na 2 špalíky)
- 4 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- podle chuti, nálady a obsahu lednice ještě něco žampionů
- (Pokud vám zbylo doma Sofrito, z receptu Ropa Vieja, šoupněte ho tam taky. Link na recept je dole)
Postup přípravy receptu
Nožem nařízněte do masa čtyři ďovírky a do nich zastrčte půlky česneků. Dobře posolte a popeřete, na oleji opečte do hněda.
Pak to vrazte to pomalého hrnce, v pánvi trochou vody rozpusťte tu přiškvařenou dobrotu a nalijte taky do hrnce. K tomu šoupněte cibuli, brambory, rajčata i se šťávou, zbylý česnek, prostě vše ostatní.
Přikryjte, zapněte na vysokou teplotu a příštích šest hodin to ignorujte.
Až je maso na vidličku měkké, vyndejte ho na prkýnko a nakrájejte na plátky. Servírujte maso zalité tím ostatním, k tomu bílé pečivo a hlavně pivo.
Poznámka od kuchařky
Recept do mého milovaného pomalého hrnce. Už ani nevím kde jsem to kdy viděl, ale zkusil, a zařadil do domácího repertoáru. Proto se o něj musím podělit.
A zde je link na recept: http://www.toprecepty.cz/recept/3850-ropa-vieja---...
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Hovězí pečeně po italsku.
-
Jitkas: Výborně, s tvou nezištnou pomocí je to teď perfekt. Já se snažil vytvořit co jsem ochutnal a jak vidno blbě. Děkuju za připomínku a dolepšení.
-
OK, chapu. Ale aby to bylo po italsku, chybi ti tam rozhodne vino, kterym bys mel to maso prelit (po opeceni na panvi a nechat vino odparit) a nejaka bylinka, typu rozmaryn, tymian nebo alespon bobkovy list-staci trosku. Vino muze byt jak cervene tak bile. Kdyz das bile, uber rajcata (ja bych jich stejne dala tak polovinu). Tak a ted to mas skoro po "italsku". A to soffritto by tam tez melo byt, tim bys vlastne mel zacit.Houby jsou perfektni i susene.
-
Jitkas: protože jsem to poprvé jedl v italské restauraci a prezentovali to jako místní specialitu. Teda pokud mne paměť nešálí, ono už uběhla drahná doba.
-
Drobek: Proc po italsku?
-
giulinda: nesměju. To není gramatická chyba, to jen mé roztřepané prsty kleply vedle.
-
chtěla jsem se zeptat co to znamená popeřete
takové slovo fakt neznám.Hlavně,že se smějete jiným lidem.
-
Tak jsem nahonem uvařil a vyfotil. Napříště budu dávat podpis do obrázku, tak jako bibinka a jiní a jiné. Navíc hezky uprostřed, aby se to nedalo ustřihnout.
-
Díky, to jsem chtěla slyšet. Takže si ten pomalý hrnec koupím.
-
rihana: Není, pomalý hrnec má tak malou spotřebu, že vlastně vezme míň, než klasické vaření.
-
Není to strašná spotřeba elektřiny?
-
Drobek:moc pěkný receptík a dávám si do oblíbených
mám pomalý hrnec krátce,moc jsem si ho přála a nedám na něj dopustit,je to jiné vaření,nedá se to přirovnat k troubě
-
Už jsem to upravil a dal tam jinou, ale jsou tam navíc žampiony a bylo to děláno v troubě. Teď abych to honem uvařil znova a znova vyfotil.
Tamta byla opravdu moje a tak jako jsem to vyměnil já teď, může vyměnit i ten kdo mi tu fotku sebral.
Příklad? Na serveru "chytrazena" bylo 109 ! mých receptů ukradených z mé kuchařky, pravda bez fotek, ale zato i s pár překlepy. -
chocolate: Ano, to datum jsem viděl, ale fotka se dá vyměnit i přidat. No nic, mám i jinou, jen nevím jak tamtu sundat. Asi mi zbývá jen přidat jinou a tohle vysvětlení.
-
Drobek:Až na to, že ti, kteří ti prý foto ukradli, ji uveřejnili už 25.2.2007.Datum přidání je přímo pod názvem receptu.Takže Pavlino nereg. má pravdu.
http://www.simplyrecipes.com/recipes/italian_pot_r... -
Pavlino: Tak oni mi ukradli fotku? Nojo, co nadělám.