Hovězí pečeně po italsku.

Drobek Kuchař: Drobek

Doba přípravy: 7 hodin 6 porcí Pomalý hrnec 40 názorů

Suroviny

1 Lžíce oleje
1 plechovka rajčat (830 Gr)
1/2 kg salátových brambor (bělomasých, důkladně omytých, slupka pokud je tenká může zůstat)
1 velká cibule na osminky nakrájená
1,25 kg hovězí krkovice (tuk odkrájený a rozkrojená na 2 špalíky)
4 stroužky česneku
sůl
pepř
podle chuti, nálady a obsahu lednice ještě něco žampionů
(Pokud vám zbylo doma Sofrito, z receptu Ropa Vieja, šoupněte ho tam taky. Link na recept je dole)
Recept si zatím oblíbilo 18 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nožem nařízněte do masa čtyři ďovírky a do nich zastrčte půlky česneků. Dobře posolte a popeřete, na oleji opečte do hněda.

  2. Pak to vrazte to pomalého hrnce, v pánvi trochou vody rozpusťte tu přiškvařenou dobrotu a nalijte taky do hrnce. K tomu šoupněte cibuli, brambory, rajčata i se šťávou, zbylý česnek, prostě vše ostatní.

  3. Přikryjte, zapněte na vysokou teplotu a příštích šest hodin to ignorujte.

  4. Až je maso na vidličku měkké, vyndejte ho na prkýnko a nakrájejte na plátky. Servírujte maso zalité tím ostatním, k tomu bílé pečivo a hlavně pivo.

Poznámka

Recept do mého milovaného pomalého hrnce. Už ani nevím kde jsem to kdy viděl, ale zkusil, a zařadil do domácího repertoáru. Proto se o něj musím podělit.

A zde je link na recept: http://www.toprecepty.cz/recept/3850-ropa-vieja---...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Hovězí pečeně po italsku.

  • Drobek Drobek(autor receptu)

    Jitkas: Výborně, s tvou nezištnou pomocí je to teď perfekt. Já se snažil vytvořit co jsem ochutnal a jak vidno blbě. Děkuju za připomínku a dolepšení. :-K

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    OK, chapu. Ale aby to bylo po italsku, chybi ti tam rozhodne vino, kterym bys mel to maso prelit (po opeceni na panvi a nechat vino odparit) a nejaka bylinka, typu rozmaryn, tymian nebo alespon bobkovy list-staci trosku. Vino muze byt jak cervene tak bile. Kdyz das bile, uber rajcata (ja bych jich stejne dala tak polovinu). Tak a ted to mas skoro po "italsku". A to soffritto by tam tez melo byt, tim bys vlastne mel zacit.Houby jsou perfektni i susene.

    Odpovědět

  • Drobek Drobek(autor receptu)

    Jitkas: protože jsem to poprvé jedl v italské restauraci a prezentovali to jako místní specialitu. Teda pokud mne paměť nešálí, ono už uběhla drahná doba. ;-)

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Drobek: Proc po italsku?

    Odpovědět

  • Drobek Drobek(autor receptu)

    giulinda: nesměju. To není gramatická chyba, to jen mé roztřepané prsty kleply vedle.

    Odpovědět

  • giulinda giulinda

    chtěla jsem se zeptat co to znamená popeřete :-D takové slovo fakt neznám.Hlavně,že se smějete jiným lidem.:no:

    Odpovědět

  • Drobek Drobek(autor receptu)

    Tak jsem nahonem uvařil a vyfotil. Napříště budu dávat podpis do obrázku, tak jako bibinka a jiní a jiné. Navíc hezky uprostřed, aby se to nedalo ustřihnout. ;-)

    Odpovědět

  • rihana rihana

    Díky, to jsem chtěla slyšet. Takže si ten pomalý hrnec koupím.

    Odpovědět

  • Drobek Drobek(autor receptu)

    rihana: Není, pomalý hrnec má tak malou spotřebu, že vlastně vezme míň, než klasické vaření.

    Odpovědět

  • rihana rihana

    Není to strašná spotřeba elektřiny?

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Drobek:moc pěkný receptík a dávám si do oblíbených;-)mám pomalý hrnec krátce,moc jsem si ho přála a nedám na něj dopustit,je to jiné vaření,nedá se to přirovnat k troubě;-):yes::yes:

    Odpovědět

  • Drobek Drobek(autor receptu)

    Už jsem to upravil a dal tam jinou, ale jsou tam navíc žampiony a bylo to děláno v troubě. Teď abych to honem uvařil znova a znova vyfotil.
    Tamta byla opravdu moje a tak jako jsem to vyměnil já teď, může vyměnit i ten kdo mi tu fotku sebral.
    Příklad? Na serveru "chytrazena" bylo 109 ! mých receptů ukradených z mé kuchařky, pravda bez fotek, ale zato i s pár překlepy.

    Odpovědět

  • Drobek Drobek(autor receptu)

    chocolate: Ano, to datum jsem viděl, ale fotka se dá vyměnit i přidat. No nic, mám i jinou, jen nevím jak tamtu sundat. Asi mi zbývá jen přidat jinou a tohle vysvětlení.

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Drobek:Až na to, že ti, kteří ti prý foto ukradli, ji uveřejnili už 25.2.2007.Datum přidání je přímo pod názvem receptu.Takže Pavlino nereg. má pravdu.
    http://www.simplyrecipes.com/recipes/italian_pot_r...

    Odpovědět

  • Drobek Drobek(autor receptu)

    Pavlino: Tak oni mi ukradli fotku? Nojo, co nadělám.

    Odpovědět

1 2 3

Tématické fráze: hovězí krkovice hovězí pečeně hovězí pečeně recept myslivecká hovězí pečeně vepřová pečeně po italsku italská pečeně hovězí pečeně recepty hovězí krkovice recepty pečeně po italsku klasická hovězí pečeně hovězí pečeně vcelku pečené hovězí přední recepty hovězí krkovice recept pomalý hrnec kenwood cp 658 recepty hovezi krkovička recepty pro pomaly hrnec pomalý hrnec kenwod recepty recepty hovězí pečeně recepty pomalé vaření pečené hovězí na česneku

Zapomněl/a jsem heslo