Postup přípravy
Krok 1: Chleba nakrájíme na kostičky, vložíme do hrnce, zalijeme vodou asi do půlky hrnce, přidáme pepř, sůl a dáme vařit.
Krok 2: Než nám začne budoucí polévka vařit, přidáme do ní houby. Sušené propláchneme a čerstvé očistíme a nakrájíme.
Krok 3: Za občasného míchání hlídáme, aby bylo v hrnci stále dost vody a vaříme do doby, dokud houby nezměknou a chleba se téměř nerozvaří. Vaříme na mírném ohni, jinak se může stát, že obsah hrnce vzkypí.
Krok 4: Když jsou houby měkké a chleba téměř rozvařený, obsah trochu rozmixujeme tyčovým mixérem. Podle potřeby dolijeme vodu a necháme opět zavařit.
Krok 5: Nakonec necháme v polévce srazit rozšlehané vejce a přidáme ostatní dochucovadla a nakrájenou pažitku. Polévku odstavíme a můžeme přidat kousek másla pro zjemnění.
Zveřejněno 21. 8. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chlebovka mojí maminky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DkN7B
Moje poznámka
Chlebovka mojí maminky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DkN7B
Nejnovější recepty
Brynzová pěna
Přidáno před 5 hodinami
Placičky z tresky a hrášku
Přidáno před 9 hodinami
Hermelín zapečený v zelenině
Přidáno před 19 hodinami
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno před 19 hodinami
Cuketová buchta s čokoládou Margot
Přidáno před 19 hodinami
Nepečená roláda s kiwi
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Velikonoční nádivka z letáku Albert
radekfiala před 5 hodinami
Sýrová pomazánka na topinky à la tatarák
Didi07 před 6 hodinami
Buchta z jogurtu
husarikovalenka před 7 hodinami
Těstovinový salát s tuňákem a vejcem
Lucie1001 před 7 hodinami
Hrášková polévka podle Pohlreicha
Verunka 81 před 8 hodinami
Salát Coleslaw
bublinka.1 před 9 hodinami
Kuřecí plátky v bylinkové omáčce
RomanaMonika před 9 hodinami
Bublanina II
Frana74 před 10 hodinami
Řezy se zakyskou
Koffi před 12 hodinami
Bábovka...
Marcela0123 před 12 hodinami
Suroviny:
chléb,
houby,
vejce,
sůl,
pepř,
podravka,
pažitka,
máslo
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.