

Pašerácké srnčí špalíky
Suroviny 4 porce
- srnčí plec
- 1 cibule (větší nebo střední)
- 1 zelená paprika (nebo žlutá)
- 1 červená paprika
- 2 stroužky česneku
- 2 rajčata nebo cherry rajčátka, cca 8 kousků
- hrst sušených hub
- olivový olej
- provensálské koření
- Pašerácké koření
- houbový bujón
- sůl
- hladká mouka nebo Hraška na zahuštění
Postup přípravy receptu
Maso nakrájíme na větší špalíky, naložíme s olivovým olejem, trochou provensálského koření, solí a Pašeráckým kořením. Necháme v lednici několik hodin, nejlépe přes noc.
Maso orestujeme z obou stran. Není třeba dávat olej, použijeme ten, ve kterém bylo maso naložené. Když je maso zatažené, přidáme cibuli nakrájenou na proužky, trochu osmahneme a potom přidáme nakrájené papriky, česnek na plátky a sušené houby. Promícháme, krátce osmahneme, zalijeme vodou a necháme dusit, až je maso měkké. Potom přidáme nakrájená rajčata a ještě chvíli dusíme.
Když je vše měkké, přidáme houbový bujón a nakonec zahustíme hladkou moukou (může být i Hraška). Necháme provařit. Podáváme s těstovinami.
Poznámka od kuchařky
Aby to bylo na talíři pestřejší, můžeme těstoviny posypat nakrájenou jarní cibulkou.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pašerácké srnčí špalíky
K receptu nejsou žádné komentáře.