Pašerácké srnčí špalíky

Suroviny 4 porce

srnčí plec
1 cibule (větší nebo střední)
1 zelená paprika (nebo žlutá)
1 červená paprika
2 stroužky česneku
2 rajčata nebo cherry rajčátka, cca 8 kousků
hrst sušených hub
olivový olej
provensálské koření
Pašerácké koření
houbový bujón
sůl
hladká mouka nebo Hraška na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na větší špalíky, naložíme s olivovým olejem, trochou provensálského koření, solí a Pašeráckým kořením. Necháme v lednici několik hodin, nejlépe přes noc.

  2. Maso orestujeme z obou stran. Není třeba dávat olej, použijeme ten, ve kterém bylo maso naložené. Když je maso zatažené, přidáme cibuli nakrájenou na proužky, trochu osmahneme a potom přidáme nakrájené papriky, česnek na plátky a sušené houby. Promícháme, krátce osmahneme, zalijeme vodou a necháme dusit, až je maso měkké. Potom přidáme nakrájená rajčata a ještě chvíli dusíme.

  3. Když je vše měkké, přidáme houbový bujón a nakonec zahustíme hladkou moukou (může být i Hraška). Necháme provařit. Podáváme s těstovinami.

Poznámka od kuchařky

Aby to bylo na talíři pestřejší, můžeme těstoviny posypat nakrájenou jarní cibulkou.

Komentáře k receptu Pašerácké srnčí špalíky

K receptu nejsou žádné komentáře.