Kefírová"chlebovka"

Polévky Doba přípravy: do půl hodiny 7 názorů

Polévky Doba přípravy: do půl hodiny 7 názorů

Suroviny litr a půl polévky

2 PL tuku (použila jsem sádlo)
1 větší cibule
1 KL celého kmínu
1 menší mrkev
4 krajíce staršího chleba
1 l vařící vody
2 kostky zeleninového bujonu nebo 1 masox
2 vejce
1/2 l kefíru
1/2 hrsti celerové nati
1/2 hrsti petrželové nati
uvařené kroupy jako vložka do polévky

Postup přípravy receptu

  1. Chleba si nakrájíme na malé kostičky,cibuli na půlměsíčky,mrkev nastrouháme na hrubém struhadle.

  2. V hlubším hrnci na rozehřátém tuku 2 minutky restujeme kmín,přidáme nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět.

  3. Dále přidáme mrkev a chleba a za míchání restujeme 5 minut.Zalijeme litrem horké vody,přidáme bujon a na mírném plameni vaříme pod pokličkou 20 minut.

  4. Pak chleba ve vývaru rozšleháme(já jsem pomačkala mačkadlem na brambory)vlijeme rozšlehaná vajíčka,minutku provaříme,přilijeme kefír,necháme přejít varem,přisypeme nasekané bylinky a vypneme.

  5. Dochucovat nemusíme-polévka má hezky navinulou chuť.Na talíři dozdobíme krupkami a zelenou natí.

Poznámka od kuchařky

"Chlebovek"je tady hodně,ale s kefírem chyběla:-)snad se pro tento rcp nebude nikdo hněvat.Pokud máte strach,že se vám kefír v polévce zdrcne,nechte ho hodinku před vařením venku z ledničky,já ho sice dávám studený-přímo z lednice,zatím vždy vše dopadlo OK.Přeji dobrou chuť!

Komentáře k receptu Kefírová"chlebovka"

  • magdalenka magdalenka (moderátorka)

    Anička, opakujem sa, fakt mám radosť z tvojich "kefírových" receptov. Dnes vyskúšam túto tvoju chlebovku, mňa by takáto úprava určite nenapadla.;-)

    Odpovědět

  • Děkuji všem za hezké komentáře k receptu:-K i za fajn vychytávky:yes:
    JaniR.-já vždy dávám kefír přímo z ledničky,ale je fakt,že nám moc nefachčí:-8:-D:-Dale opravdu bude asi lepší,když si kuchřinky nechají kefírek odpočinout v teple-alespoň pro sichr;-):yes:
    Bibinko-je to fakt husťačka a další chod jsem dnes nemusela:-8:-))

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    vseumel: Kefír se určitě nesrazí, pokud nebude přidán přímo z lednice. Když dělám něco s kefírem, zakysanou smetanou, ponechám je od rána na lince, aby dostaly pokojovou teplotu. Aničko, hodně zajímavá polévka;-):yes:

    Odpovědět

  • vseumel vseumel

    Recept se mi moc líbí. Když je polévka dostatečně slaná, tak by se kefír neměl srazit. :yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Aničko, v takové polévce určitě stojí lžíce a husťačky jsou u nás oblíbené nejvíc, proto máš ode mne 3.bod:yes:

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka (moderátorka)

    Teda Aničko, tohle vypdá na pořádně dobrou a sytou polévku, ta by určitě u nás nezůstala, posílám bodíka:yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Naše babička ji dělávala z kysanou smetanou,chuť bude asi podobná:yes::-p

    Odpovědět

Tématické fráze: chlebovka zelená kefirova polevka chlebovka zelená chlebovka polevka z kefiru chlebovka retro chlebovka recept kefír recepty malá chlebovka chlebovky větší červena chlebovka chlebovka malá kostky on line když se polévka zdrcne